Vi leverer hver runde en kort analyse på kampene i Toppserien og 1. divisjon. Se hva vi anbefaler.

Før hver serierunde i Toppserien vil det også bli oddstips fra Kvinneidrett.no. Vi har slått oss sammen med tidligere hovedtrener i Vålerenga, Leif Tsolis, som blir vår fotballekspert i 2020-sesongen.

Tsolis driver i dag Mallorca Toppfotball hvor norske fotballjenter kan få oppleve å spille i spansk liga. Blant annet ble han kåret til årets trener i Spania da han tok Mallorca Toppfotball opp i spansk toppfotball i 2017/18-sesongen. Det uten tap på 15 måneder. Han har også god innsikt i norsk fotball og dermed består Kvinneidrett.no sitt ekspertpanel av redaktør i Kvinneidrett, Andreas Kristoffer Berge, og Mallorca Toppfotball-leder Leif Tsolis.

Foran hver runde går vi dermed igjennom runden og velger ut et par kamper det kan være verdt å spille på. Kommer 1. divisjon på oddsprogrammet, så vil vi ta med den i vurderingen.

Under følger betraktninger av den andre serierunden i Toppserien og den første serierunden i 1. divisjon:

Vålerenga – Avaldsnes

Vålerenga er nok favoritter på Intility Arena i fredagens TV-kamp. Gjestene ligger poenget foran Vålerenga, men har hatt et lettere kampprogram i starten med Lyn, Kolbotn og Arna-Bjørnar, mens Vålerenga har møtt Sandviken, Røa og Klepp. Avaldsnes ser ikke solide ut bakover, men det hjalp å få inn Polkinghorne og Gorry forrige kamp. Vålerenga på sin side har ikke spilt sin beste fotball, men fått med seg en brukbar sesongstart. Vi velger H til 1,60 i odds.

Røa – Sandviken

Gjestene er favoritter på Røabanen. Sandviken har startet sesongen bra med syv poeng og etter en svak hjemmekamp med kun 1-1 mot Lyn sist er nok bergenserne revansjelystne. Røa på sin side har startet med tre strake tap og ligger sist i Toppserien. Sist runde fikk de sin første scoring, men det skal bli tøft å ta med seg poeng også i den fjerde runden. Vi velger B til 1,30 i odds.

Lyn – Kolbotn

Et oppgjør mellom de to som forventes å kjempe i bunnen av Toppserien. Kolbotn med Eline Hegg i spissen har dog imponert og står med sterke kamper mot både Klepp og Avaldsnes. Tap borte mot RBK i sist kamp, men mot Lyn får de det nok lettere. Lyn på sin side startet svakt med ni baklengs på to kamper, før de overrasket med 1-1 borte mot Sandviken sist. Lyn er avhengig av Camilla Linberg, og hun ser ut til å være i storform om dagen. Linberg er en av de beste og mest målfarlige midtbanespillerne i Toppserien og kan fort score et par mål mot Kolbotn. Vi unngår denne kampen, selv om U til 3,35 i odds frister.

Arna-Bjørnar – RBK Kvinner

Her er gjestene storfavoritt. Serieleder Rosenborg tar turen til Arna Idrettspark med syv poeng og tabelltopp i bagasjen. De har Toppseriens giftigste angrepsrekke med toppscorer Marit Clausen i spissen. Bak følger Cesilie Andreassen, Julie Blakstad, Celine Nergård, Kristine Minde, mens en Emilie Joramo rydder opp det meste foran forsvarslinja. Arna-Bjørnar sliter med å score mål, men spiller seg til mye sjanser. Kan de endelig finne scoringsformen? Vi går for B til 1,50 i odds.

LSK Kvinner – Klepp

Vertene må sies å være favoritter, men Klepp har vunnet i LSK-hallen før og kan fort finne på å skape trøbbel for hjemmelaget. Toppseriens beste forsvarsspiller i Tuva Hansen styrer Klepp-laget som til tider rundspilte Vålerenga på Jæren sist runde. Dog ikke lyktes altfor bra offensivt ennå, men får Matilde Alsaker Rogde på plass sluttproduktet har hun potensiale til å bli en av ligaens giftigste angrepsspillere. LSK har dog kvalitet over hele linja og det så vi mot Røa sist. Da var det gode gamle LSK-spillet tilbake for laget og de herjet til tider på Røabanen. Nå skal de innendørs igjen og det er alltid vanskelig for bortelaget inne i den mørke hallen selv om Klepp har to seire på rad der inne. Vi tror det kan gå alle valget og velger å unngå kampen.

Amazon Grimstad – ØHIL

Gjestene er storfavoritter borte mot Amazon, men det er alltid tøft å spille i Grimstad og det er et sted det fort kan bli poengtap for de fleste lag. Dog virker ØHIL så langt meget sterke etter 5-0 hjemme mot Fløya og 1-0 borte mot Grei. Amazon på sin side står med 1-2-tap for Hønefoss og 1-1 borte mot Fløya så langt og må opp flere hakk for å kunne få med seg poeng denne helgen. Vi velger B til 1,40 i odds.

Åsane – Grei

Bortelaget er favoritter også i denne kampen. Åsane har tapt 0-1 for Medkila og 2-4 for Hønefoss så langt denne sesongen, men innslaget av Anna Østrem sist kamp var positivt. Vertene trenger poeng snart om de vil unngå en kamp i bunnen. Grei har startet sesongen meget bra med 2-0-seier over Fart og 0-1-tap for ØHIL, og er knepne favoritter i kampen. Vi velger dog å unngå kampen.

KIL/Hemne – Hønefoss

KIL/Hemne gikk på en skikkelig smell borte mot Medkila sist med 1-6-tap i bagasjen, men hjemme er de et helt annet lag som regel. De fleste gruer seg til kampene på Kyrksæterøra og Stabæk fikk merke hvor tøft det kan være i den første serierunden. Hønefoss på sin side har startet med to av to mulige seire etter 2-1-seier borte mot Amazon Grimstad og 4-2-seier hjemme mot Åsane. Vi tror det kan bli tett og jevnt i denne kampen, men har Hønefoss som favoritter. Likevel unngår vi denne kampen på oddsen.

Stabæk – Fløya

Gjestene har allerede vært i Bærum og fått gjennomgå da de gikk på et 0-5-tap mot ØHIL, og etter 1-1 hjemme mot Amazon Grimstad virker det som om Fløya ikke er på samme nivå som i fjor. Nå skal de igjen til Bærum, men denne gang litt lenger ned i gata til Nadderud og Stabæk. Der blir det nok et nytt tap. Stabæk virker solide og etter 2-1-seier borte mot KIL/Hemne, samt 5-0-seier hjemme mot Fart er de store favoritter nok en gang. Stabæks lag består av mye spillere som fint kunne spilt i Toppserien og her går står vi faktisk over kampen. Dette da handikap med 0-3 høres for risikabelt ut.

Fart – Medkila

Enda en kamp der gjestene er favoritter. Medkila overbeviste ikke i den første kampen, men tok med seg en 1-0-seier borte mot Åsane etterfulgt av en kjempekamp og 6-1-seier hjemme mot KIL/Hemne sist. Nå reiser de til Fartbana og møter et lag som ser veldig svekket ut etter nedrykket fra Toppserien. Med 0-2-tap hjemme mot Grei og 0-5-tap borte mot Stabæk ser vi ikke hvordan Fart kan kunne hamle opp med Medkila, som virker solide. Her velger vi B til 1,30 i odds.

Vår odds-kuppong:

Vålerenga – Avaldsnes: til 1,60 i odds
Røa – Sandviken: B til 1,30
Arna-Bjørnar – RBK: til 1,50 i odds
Amazon Grimstad – ØHIL: til 1,40
Fart – Medkila: B til 1,30

Total odds: 5,68

Tar du sjansen kan du legge Stabæk – Fløya. Da kan du spille H med handikap 0-3 til en odds på 2,00. Da vil du få en total odds på 11,36 på kupongen.

PS! Vi står ikke ansvarlig for de som velger å følge tipsene. Disse gjør det på eget ansvar og således sitter med risikoen ved å tippe. All odds er hentet fra Norsk Tipping og oddsen kan endre seg inn mot kampstart..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..