Anette Snørteland Jensen (17) har tatt steget inn i Toppserien og med sin fryktløshet har hun imponert for Klepp i starten av denne sesongen. Vi tok en prat med den alltid så blide og hyggelige Kleppjenta.

(Foto hovedbilde: Nicholas Noreng / Fotballkollektivet)

– Jeg føler jeg har klart meg egentlig ganske greit. Jeg føler jeg holder nivået og jeg synes det er kjekt å spille utpå der, sier Anette til Kvinneidrett.no innledningsvis når vi møter henne på Klepp Stadion.

Hun har nettopp spilt en god kamp mot Vålerenga, men det holdt ikke inn og Klepp tapte 1-2 hjemme i øspøsende regnvær. I første serierunde mot Kolbotn ble det 0-0, før de tok en 1-0-seier borte mot Arna-Bjørnar. I den kampen herjet Anette til tider utover andreomgangen og skaffet også straffesparket hvor Nikki Stanton satt inn seiersmålet. I tillegg kom hun med på rundens lag hos oss i Kvinneidrett.no. Mot Vålerenga fikk vi igjen se hva som bor i den 17 år gamle kroppen til jenta fra Vardeneset.

–Jeg synes vi hadde en god kamp mot Arna-Bjørnar, og i førsteomgang mot Vålerenga viser vi egentlig hva vi er gode for, så er det bare å bygge videre på det. Nå har vi LSK i neste kamp, som selvfølgelig blir tøft. Men jeg har god tro på at det blir bra, sier Anette om sesongstarten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Anette gjør seg klar til å ta et frispark mot Vålerenga på lørdag. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Fått mye tillit

I fjor kom Toppseriedebuten da Klepp slo nettopp Vålerenga. I 5-0-seieren hjemme 11. mai fikk Anette spille de siste fem minuttene, før hun utover sesongen også fikk to innhopp til, samt to kamper fra start i cupen. I år har hun foreløpig fått 180 av 180 mulige minutter i Toppserien for jærbuingene.

– Jo, det er veldig kjekt. Jeg har fått mye tillit fra Nick (Loftus red.anm.) som trener. Han har hatt meg på akademiet tidligere og vet hva jeg er god for og det er kjekt å få den muligheten i Toppserien også nå.

Det er noe hun håper fortsetter også videre.

– Jeg håper jeg fremdeles får tillit og jeg tar egentlig bare kamp for kamp og fortsetter å spille på det jeg er god på. Så satser vi på at det blir flere kamper.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Anette under kampen mot Vålerenga på lørdag. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Fra storscorer og kant til back

Men hvor kommer Anette fra? Hun spilte først i Vardeneset. En klubb som holder til på Øvre Tasta litt nordvest fra Vågen i Stavanger sentrum. Der spilte hun frem til 2018, før hun meldte overgang til Kleppakademiet.

I Vardeneset spilte hun kant eller spiss og var en storscorer for laget. Hun scoret 10 mål på 15 kamper i 2015, før det virkelig tok av. I 2016 nettet hun 32 ganger på 15 kamper, før hun i 2017 scoret hele 38 mål på 19 kamper. Altså et snitt på to mål per sesong. Nå er hun blitt back, men de offensive kreftene hennes har hun fortsatt inne. Det ser vi gang på gang da hun velvillig blir med opp i angrep.

– Jeg kan bidra med mye bra offensivt. Jeg føler jeg og Sofie (Bjørnsen red.anm.) har funnet hverandre ganske bra på venstresiden i disse kampene. Samtidig føler jeg at jeg har vært ganske solid defensivt og. Mye direkte egentlig, sier Anette når vi spør henne om hva hun kan tilføre Klepp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Anette (i grønt) i duell med Arna-Bjørnars Åsne Takle Eide. Foto: Nicholas Noreng / Fotballkollektivet

– Like stort hver gang

5. september 2017 debuterte også Anette med flagget på brystet. Det var i 2-1-seieren mot Sverige på Fart Stadion. Etter det har det blitt 22 aldersbestemte landskamper på ungjenta.

– Det er like stort hver gang jeg blir tatt ut til samlinger og får spille med flagget på brystet. Det er noe mange drømmer om, så jeg er heldig som har fått være med på den reisen så langt. Jeg er veldig sulten på å få flere landskamper fremover og kommer til å jobbe målrettet for å få til det, men til syvende og sist så er det hva jeg leverer med Klepp som er det viktigste, så får jeg ta landskamper som en bonus, sier Anette om det å spille for Norge.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Anette løper mot Emilie Joramo etter å ha slått Finland 3-1 i åpent nordisk J16 i 2018. Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge
Anette (til venstre) og Emilie Joramo jubler for å ha slått Finland 3-1 i åpent nordisk J16 i 2018. Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge
Anette i aksjon med flagget på brystet i 3-1-seieren over Finland under åpent nordiske J16 i 2018. Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge

– Noe jeg alltid kommer til å huske

I tillegg har det blitt to store triumfer for Anette. Hun var med på å slå Stabæk 3-1 i J19-NM-finalen i 2018, og ikke minst var hun med på å slå Vålerenga 9-1 i fjorårets J19-NM-finale.

– Det var utrolig kjekt. Jeg har aldri deltatt i NM før jeg kom til Klepp i 2018, så å få vinne to av to mulige er selvsagt veldig kult. Det er noe jeg alltid kommer til å huske og tenke tilbake på som et kjekt minne, sier Anette.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Anette før J19-NM-finalen mot Vålerenga i fjor: Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge
Anette (nummer tre av spillerne bak fra høyre) og resten av Klepp jubler for J19-NM-gull i 2019. Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge
Anette (til venstre) og resten av Kleppjentene på vei inn til banketten etter 9-1-seieren over Vålerenga i J19-NM-finalen i fjor. Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge

– En fryktløs energibunt

Også hovedtrener Nick Loftus er storfornøyd med det sin nye venstreback har prestert så langt i sesongen. Han har bare gode ord å si om den unge lovende backen.

– Hun er en energibunt. Hun har massevis av energi og løper alltid opp og ned langs den linja. God offensivt og god defensivt. Jeg tror den største positive egenskapen til Anette er fryktløsheten. Hun har virkelig utviklet seg de siste to årene og måten hun har tilpasset seg til å spille i Toppserien nå er veldig bra. Hun har virkelig vokst siden den første kampen og jeg tror vi kommer til å se flere gode prestasjoner fra henne fremover.

Loftus kjenner Anette godt, for han var også treneren hennes på Kleppakademiet og har således fulgt utviklingen hennes tett.

– Jeg har jobbet veldig tett med henne igjennom akademiet de siste årene. I kampene der, var hun alltid en av de med best prestasjoner. En trussel både offensivt og defensivt. Hun kom inn i Klepp Elite i fjor og hun var fryktløs og gjorde sine ting på trening. Å komme inn i Toppseriemiljøet og å spille kamper var selvfølgelig et steg opp for henne. Hun fikk smake litt på det, noe som var bra for henne og har hjulpet inn mot årets sesong, sier Loftus som i år har tatt over som hovedtrener på A-laget.

Han tror Anette kan nå langt også fremover. Da gjelder det bare å fortsette med de tingene hun gjør den dag i dag.

– Jeg tror hun har en lysende fremtid foran seg. Hun kan fortsette å gjøre de tingene hun gjør og så lenge hun fortsetter å være fryktløs og er seg selv på banen, så kan hun nå langt, avslutter Loftus til Kvinneidrett.no.

(Fakta om Anette følger under bildene)

Nick Loftus (i midten) under kampen mot Vålerenga. Foto: Andreas Kristoffer Berge
Klepp jubler for 1-0-scoringen mot Vålerenga. Bak til venstre kommer Anette løpende. Foto: Andreas Kristoffer Berge

FAKTA:
Anette Snørteland Jensen
Født: 08/09-2002
Klubb:Klepp
Tidligere klubber: Vardeneset
A-lagskamper: 6 i Toppserien og 2 i NM
Aldersbestemte landskamper: 22

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..