Her får du en kort oppsummering av kampene i den andre serierunden med sitater. I tillegg se topp tre spillere fra runden, vårt rundens lag, samt hvem som er toppscorer og assistdronning.

Kolbotn – Avaldsnes

Kolbotn fortsetter å imponere, mens Avaldsnes må stille seg spørsmål om det defensive arbeidet. Avaldsnes tok ledelsen to ganger, men begge gangene kom Kolbotn tilbake i kampen. Takket være en kjemperedning av Hildegunn Sævik i Kolbotn-målet og en scoring fem minutter på overtid fra kampens store spiller Eline Hegg, ble det 2-2 på Sofiemyr.

– Herregud. Det føles ut som vi hadde vunnet serien et øyeblikk, men det ble bare likt. Men det var en veldig deilig følelse, sier Hegg til Kolbotns hjemmesider.

Saken som likevel tok mest oppmerksomhet var albuen Avaldsnes’ Elise Thorsnes sendte i vei mot Kolbotns Noor Hoelsbrekken Eckhoff. Noe som utrolig nok ikke ble dømt på til tross for at det fort kunne vært rødt kort og flere kampers karantene.

Avaldsnes’ beste: Hanna Dahl
Kolbotns beste: Eline Hegg

Resultat: 2-2 (0-1)
0-1, Andrea Norheim
1-1, Marit Bratberg Lund (Eline Hegg)
1-2, Hanna Dahl (Olaug Tvedten, Rasheedat Ajibade)
2-2, Eline Hegg

Vålerenga – Røa

Vålerenga styrte det meste, men Røa lå godt strukturert defensivt. De få gangene de prøvde seg høyere i banen skapte det rom for Vålerenga og til slutt utnyttet de det like før pause da et selvmål gjorde at Vålerenga tok ledelsen. I andreomgang økte de til 2-0 etter en corner og Røa var noen hakk for svake til å kunne tukte byrivalen på Intility Arena.

– Sykt deilig med seier og tre poeng. Det er det som teller. Jeg synes samtidig at det blir litt mye en og en i spillet vårt offensivt. Vi bør være flinkere til å ha et mønster og la ballen gå litt finere. Men vi jobber hardt og det holder inn, sier Synne Sofie Kinden Jensen, som tok turen fra nettopp Røa og til Vålerenga før sesongen, til Kvinneidrett.no.

– Det er kult å spille i Vålerenga. Du føler at det er en veldig stor klubb. Veldig bra fasiliteter og alt er godt lagt tilrette for oss.

Vålerengas beste: Ingibjörg Sigurdardottir
Røas beste:
Linn-Mari Nilsen

Resultat: 0-2 (0-1)
1-0, Frida Lyshoel (selvmål)
2-0, Dejana Stefanovic (Ingibjörg Sigurdardottir, Andrine Tomter)

Arna-Bjørnar – Klepp: 0-1

Som forventet ble det ingen målfest på Arna Idrettspark. Klepp styrte kampen, mens Arna-Bjørnar kan takke Helene Gloppen og Teagan Micah for at det ikke ble mer enn ett baklengs. Først da Anette Snørteland Jensen, som for øvrig spilte en ekstremt god andreomgang, gikk i bakken innenfor 16-meteren fikk Klepp målet sitt. Den satt Nikki Stanton sikkert i mål og det endte med 1-0-seier for jærbuene. Dette var et helt annet Klepplag enn det vi så i første serierunde og Tuva Hansen i midtforsvaret så ut som en av Toppseriens beste stoppere igjen etter en svakere første kamp.

– Jeg er kjempeglad for de tre poengene. Det var en skikkelig laginnsats i dag. Vi hadde ikke vunnet uten Anettes innsats da hun fikk straffespark. Jeg vil også gi en ekstra honnør til innbytterne, som kom inn og bidro til seieren, sier Nikki Stanton til Jærbladet.

Resultat: 0-1 (0-0)
0-1, Nikki Stanton (Anette Snørteland Jensen)

Arna-Bjørnars’ beste: Helene Gloppen
Klepps beste: Tuva Hansen

Lyn – Rosenborg

Denne kampen gikk som det måtte. Rosenborg var overlegne i det meste, men Lyn hadde en gigant som tidvis skapte mye trøbbel for trønderne i Camilla Linberg. Linberg scoret også rundens mål da hun banket ballen opp i lengste kryss fra rundt 20 meters hold. Men det var 1-4-scoringen. Før det hadde Marit Clausen scoret to og Julie Blakstad scoret to for Rosenborg som til slutt tok en 4-1-seier.

– Problemet er at vi ikke henger helt sammen kollektivt i alle fasene, som gjør at vi henger etter. Når vi da sliter med å tørre å spille vårt spill, gjør det at kampen går på deres premisser. Da blir det ofte tungt i 90 minutter, sier Lyn-kaptein Joanna Aalstad Bækkelund til Kvinneidrett.no.

– Det første målet er helt nydelig fra Celine (Nergård red.anm.) at hun klarer å se at jeg kommer. Den er det bare å få på mål tenker jeg, så er det mål. Andre målet er bra spill av Cesilie (Andreassen red.anm.), så fikk jeg den plutselig i bena og da var det bare å sette den., sier Marit Clausen til Kvinneidrett om scoringene sine.

– Jeg føler meg endelig som meg selv på fotballbanen. Jeg spiller på mye risiko og ønsker på en måte å være fremoverrettet. Nå kan jeg prøv på ting og om jeg feiler, så er det bare å prøve igjen. Som stopper kan du fort få en bakover om du prøver på noe, så jeg trives veldig godt offensivt og jeg synes det er artig å score mål, sier Clausen, som tidligere også har spilt stopper, men har vært tilbake som spiss igjen de siste sesongene.

Lyns beste: Camilla Linberg
RBKs beste: Cesilie Andreassen

Resultat: 1-4 (0-1)
0-1, Marit Clausen (Celine Nergård, Cesilie Andreassen)
0-2, Marit Clausen (Cesilie Andreassen, Celine Nergård)
0-3, Julie Blakstad (Celine Nergård, Cesilie Andreassen)
0-4, Julie Blakstad (Cesilie Andreassen)
1-4, Camilla Linberg (Una Søyland, Anna Palm)

LSK Kvinner – Sandviken

Som forventet et jevnt toppoppgjør i LSK-hallen. To lag med mange gode spillere og begge lagene vil nok kjempe om edelt metall i 2020-sesongen. Det tok tid før scoringen kom også. Begge lag hadde sine muligheter og blant annet traff LSK metallet like før slutt. Til slutt slås et frispark inn i feltet og Sophie Roman Haug setter en retur i mål på overtid. Det mot et meget passivt Sandviken-forsvar.

–Det er skikkelig deilig å avgjøre en så viktig kamp. Dette har jeg sett for meg i hodet mange ganger, sier matchvinner Sophie Roman Haug til fotball.no.

– Vi fikk et frispark på spissen av sekstenmeteren. Emilie Haavi slo en nydelig ball på bakre og da var det bare for meg å stange den mot mål. Jeg traff ikke perfekt og keeper reddet, men jeg var først på returen og da var det bare å bredside den inn, fortsetter hun.

LSK Kvinners beste: Malin Brenn
Sandvikens beste: Lisa Naalsund

Resultat: 1-0 (0-0)
0-1, Sophie Roman haug

Rundens topp tre spillere:

*** Tuva Hansen – Tilbake der hun skal være. God vekting av pasninger fremover i banen, mye pasninger gjennom ledd, enorm i duellspillet, kontrollerer Klepp og forsvarslinjen med god kommunikasjon og har styr på offside-linja. Knapt feil fra Klepp-kapteinen.

**Eline Hegg – Tatt store steg de siste sesongene og har vist god form i sesongoppkjøringen. Den samme formen viser hun nok en gang og vært Kolbotns klart beste spiller så langt denne sesongen. Med sin fart og driv offensivt skapte hun store problemer for Avaldsnes. Assist da hun felles på straffen Kolbotn setter inn og scoring på overtid.

*Malin Brenn – Stålkontroll på Sandviken og fjorårets toppscorer, Kennya Cordner. Har en enorm ro over spillet sitt kombinert med godt duellspill og ikke minst har hun farten til å spille bak samtidig som hun kan tørre å gå fremover med ball. Om det spillet fortsetter skal man ikke se bort ifra at hun får en plass på årets lag.

Rundens lag:
Teagan Micah
Emilie Woldvik – Malin Brenn – Tuva Hansen – Anette Snørteland Jensen
Julie Blakstad – Camilla Linberg – Nikki Stanton – Cesilie Andreassen – Eline Hegg
Marit Clausen

*Noen av spillerne er ikke satt opp i sine opprinnelige posisjoner, men vi velger ut de beste i hvert ledd.

Toppscorer:
1. Julie Blakstad: 3 mål
2. Marit Clausen: 3 mål
2. Elise Thorsnes: 2 mål
2. Sherida Spitse: 2 mål
5. 17 spillere har ett mål hver

Assistdronning:
1. Celine Nergård: 2 målgivende
1. Cesilie Andreassen: 2 målgivende
1. Hanna Dahl: 2 målgivende
1. Kennya Cordner: 2 målgivende
5. 14 spillere har en assist hver

Råtassen:
27 spillere har ett gult kort

PS! Vi har valgt å ta med andreassist på scoringene også, da den som er tredje sist på ballen ofte har den forløsende pasningen som åpner opp forsvaret.

– Vurdert av redaktør i Kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..