Både Andrine Outzen og Ine Strømstad Berre debuterte i 1. divisjon søndag. Førstnevnte kronet også debuten scoring, mens sistnevnte var centimetere unna nettkjenning i ØHILs 5-0-seier over Fløya.

– Det var en corner fra Mia (Merlid red.anm.), så kommer den på bakerste. Jeg er ikke sikker på om den går innom noen, men så treffer den kneet mitt og triller rett og slett inn, sier Outzen, til Kvinneidrett.no, om debutscoringen sin.

ØHIL hadde nemlig full kontroll på sine gjester fra nord. Etter 1-0 fra Joshualyn Reeves i den første omgangen scoret vertene fire mål i den andre og vant til slutt hele 5-0 over Fløya. I tillegg til Outzens 5-0-scoring scoret Anja Avdal to ganger og Christiane Sofie Jansch en gang.

– Ja, det var deilig det. Veldig gøy og deilig med seier. Det startet litt trått Vi følte vi ikke var helt på, men så løsner det seg. Det er alltid gått når det løsner og vi får mål på slutten, og at vi slutter med en godfølelse er godt, sier Outzen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nære scoring

Også Berre fikk sin debut i 1. divisjon.

– Det er veldig kult. Jeg har trent med de en stund nå, så det er veldig kult å endelig få lov til å spille. Så det var veldig gøy, sier Berre til Kvinneidrett.no.

Hun hadde flere fine raid langs høyrekanten og var centimetere unna scoring ved to anledninger. Den ene på en corner og den andre etter et løp forbi back og et skudd like utenfor.

– Det var nærme. Om jeg skulle ha satt de første gang jeg spilte hadde det vært veldig gøy, sier Berre om sjansene.

Berre har tidligere spilt for Fossum og Bærums Verk Hauger, men kom til Øvrevoll Hosle i 2018. Etter to sesonger på rekruttlaget fikk hun søndag sin debut på A-laget i 1. divisjon.

– Samholdet i gruppa er veldig bra og jeg har sklidd veldig lett inn og blitt kjent med alle. Det tror jeg er viktig i sånne kamper, men det er en deilig start på serien.

Fremover håper hun på flere innhopp.

– Jeg håper jo at jeg får flere innhopp. Det hadde vært veldig gøy. Det er fint med en bra start, så tar vi en og en kamp av gangen. Også får vi håpe på å vinne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Går mye fortere

For Putzens del kom hun til ØHIL fra Molde i fjor, men forrige sesong ble det ingen kamper i 1. divisjon. Hun forteller om forskjellen på 2. divisjonsfotball i Molde kontra 1. divisjonsfotball i ØHIL.

– Det er ganske stor forskjell. Det er veldig stor forskjell på trøkket og det går mye fortere. Men det er veldig lærerikt og veldig gøy, sier Outzen.

Kvinneidrett.no har tippet ØHIL på førsteplass denne sesongen, mens de fleste andre har Stabæk på topp. Outzen er klar på at det må fokuseres på en og en kamp.

– Jeg tenker vi må ta en kamp av gangen og prøve å komme inn i en god flyt. Fortsette å score mye og holde nullen. Så tenker jeg det blir en tøff kamp mot Grei borte. Det er alltid tøft. Vi får bare jobbe frem mot den og være så klar som vi kan.

Og på spørsmål om spilletid håper hun som de fleste andre å få spille så mye som mulig. Dog er det stor konkurranse på midtbanen til Bærumslaget.

– Jeg tar alt jeg kan få og vil gjerne spille mest mulig. Men det er veldig mange gode på midten og tøff konkurranse. Jeg skal bare jobbe på, så tar jeg det jeg får og satser på at det blir mer framover, avslutter Outzen overfor Kvinneidrett.no.

PS! Også Julie Kvale Støstad debuterte for ØHIL etter overgangen fra Røa.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..