Se vårt reviderte tabelltips. Vi tippet 1. divisjon i magasinet Stang Inn i april-utgaven, men etter koronaperioden og litt endringer hos noen klubber har vi valgt å revidere ut ifra det vi har fått gjort research på nå rett før seriestart.

Et litt spesielt år har utsatt 1. divisjons-starten med flere måneder, men lørdag sparkes det hele endelig i gang da Fart tar imot Grei og Amazon Grimstad tar imot Hønefoss. Søndag fortsetter runden med de resterende kampene. Årets 1. divisjon er i likhet med Toppserien nedskjært til ti lag vil det bli en hard kamp om å få overleve i divisjonen. Vi presenterer et lag av gangen nedover og tar det fra siste- til førsteplass i vårt tips.

I 1. divisjon kommer vi kun med en kort kommentar for hvert lag og ikke en lang analyse som i Toppserien dessverre. Vi har kun fått muligheten til å se en treningskamp i 1. divisjon grunnet koronasituasjonen og at ikke alle kunne behandle presseplasser under perioden på samme måte som i Toppserien. Desuten ikke mulig å få sett altfor mange lag i aksjon på stream heller da dette ikke var tilgjengelig hos flere.

10. plass: Åsane

Havnet på syvendeplass i fjor og vil nok slite i år. Kun spilt en treningskamp og det ble 1-4-tap for Sandvikens reserver. Mangelen på kampform vil nok synes i starten og vi ser ikke hvordan laget skal kunne holde plassen. Dog viktig spiller i Milena Kokosz, som blir viktig å beholde. Med henne kan de kanskje karre seg en plass eller to oppover. I tillegg fått inn en spennende spiller i Anna Østrem.

9. plass: Amazon Grimstad

Amazon mistet nylig sin viktigste spiller i Isabella Hayes. I tillegg har Kristin Haugstad forsvunnet. Veronica Amundsen har dog kommet inn og blir viktig for klubben. Det samme blir Kristin Rage som er på lån fra Klepp. Men etter 0-8-tap i sist treningskamp mot Stabæk lover det ikke bra før sesongstart og vi tipper de på kvalik.

8. plass: Grei

Grei har mistet en av sine viktigste spillere fra fjoråret i Johanne Fridlund (Kolbotn), samt et par andre viktige spillere. Samtidig har de fått inn et par spennende signeringer. Spesielt Julia Caroprese fra Vålerenga. Grei er generelt et lag det er vanskelig å tippe, for de varierer veldig fra år til år, men vi tror de beholder plassen.

7. plass: KIL/Hemne

Nyopprykket etter at de slo Grand Bodø i kvalifiseringsspill i fjor. Meget sterk seier og spillestilen til KIL/Hemne føler vi passer bra inn. Et duellsterkt lag som kan bite godt ifra seg i denne divisjonen. Sist rykket de ned, men denne gang tror vi de beholder plassen.

6. plass: Medkila

Medkila ble nummer fire i fjor og vi tror de vil havne midt på treet i år. Både Maria Hustad og Julie Hoff Klæboe er ferdig med lånene sine, men Miriam Vilnes Mjåseth fra Kaupanger er en god forsterkning. Dog ikke nok til å kunne kjempe i toppen som i fjor.

5. plass: Fart

Fart har mistet nesten alt etter nedrykket fra Toppserien i fjor og virker ikke til å kunne erstatte det. Julie Blakstad, Mathilde Harviken, Sigrid Bloch-Hansen, Natalie Granvang Nilsen, Idun-Kristine Jørgensen også videre har gått ut. Totalt har de mistet hele 13 spillere. Viktig er dog at Maren Kristine Andersen og Mina Kjørum tilbake etter fødsel. Kjørum er dog skadet i skrivende stund, men hun kan bli viktig når hun kommer tilbake. I tillegg har de en meget god sisteskanse i Lene Lauve. Fart overrasket også positivt med 2-1-seier over Hønefoss i generalprøven, så med en god start kan det bli bra om de får en boost de kan leve på.

4. plass: Fløya

Fjorårets serievinner har mistet sin desidert beste spiller i Celine Nergård. Hun var 1. divisjons beste spiller i fjor og sto for de fleste scoringene med enten mål, assist eller gjennombrudd. I tillegg har de mistet Emilie Kristiansen og Helene Sørensen til Tromsø. Men Nergård blir et stort tap det blir vanskelig å erstatte og vi kan ikke se hvordan de skal klare det.

3. plass: Hønefoss

Fjorårets andreplass henviser vi til tredjeplass i år. De har beholdt Silje Nyhagen, noe som er ekstremt viktig. Hun blir lagets viktigste spiller også i år tror vi. I tillegg har de ikke mistet altfor mye, men heller fått inn en del spillere. Maria Hustad tror vi kan få en boost i Hønefoss og det skal bli spennende å se hva de har å by på når sesongen starter.

2. plass: Stabæk

Her vil nok mange falle av stolen. Stabæk tippes av så og si alle som serievinnere. Laget har klassespillere i så og si alle posisjoner og har sett meget sterke ut i sesongoppkjøringen. De har fått inn Ine Østmo, Maren Hauge, Stine Reinås og Ingrid Søndenå for å nevne noen. Det er spillere som kanskje også kunne spilt i Toppserien også. I tillegg må signeringen av Selma Panengstuen hylles. Kanskje Norges største unge lovende keeper. Samtidig ut med hele deres forrige keeperteam med Ingrid Hjelmseth i spissen, samt et par andre som har forsvunnet. Vi tror det blir en hard kamp om opprykket, og det er vanskelig for oss å sette de på andreplass, men etter å ha kjent på magefølelsen vår, så tror vi det blir kvalik på Stabæk.

1. plass: Øvrevoll Hosle

Kanskje like overraskende som andreplassen i så måte. I fjor ble det tredjeplass etter kamp inn til døra med Fløya og Hønefoss, men i år tror vi endelig året for ØHIL kommer. Ordet kontinuitet hører bra inn for ØHIL denne sesongen. Laget har riktignok mistet Veronica Amundsen og Ine Østmo, men fått tilbake en viktig spiller i Sigrid Bloch-Hansen. I tillegg har laget også fått inn flere spennende spillere. Samtidig har Joshualyn Favour Reeves blitt et år eldre og med tanke på fjoråret hennes lover det bra. I tillegg har også Hanne Rake Ellingsen tatt store steg i forsvaret og blitt en mer og mer leder bak der. ØHIL har et meget spennende lag og vi har tro på at de kan detonere en overraskelse med å tukte laget som ligger rett nede i gata (Stabæk red.anm.). Dermed blir det førsteplass i vårt tabelltips.

Hele tipset:

  1. Øvrevoll Hosle
  2. Stabæk
  3. Hønefoss
  4. Fløya
  5. Fart
  6. Medkila
  7. KIL/Hemne
  8. Grei
  9. Amazon Grimstad
  10. Åsane

1 kommentar »

 1. Der røyk vel også kvalik plassen til
  ØHIL, med det opprykksystemet som NFF vedtok i fjor kan opprykk fra 1div glemmes.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..