Arna-Bjørnar og Rikke Bogetveit Nygard tok med seg tre poeng fra serieåpningen mot Røa. Matchvinner Nygard er også imponert over flere av lagvenninnene og det de presterte.

– Det er egentlig en så og si jevn kamp hele veien. Kampen ble som forventet. Det ble jo krig. Røa er kjempetøffe å møte og det visste vi på forhånd, sier Nygard innledningsvis til Kvinneidrett.no.

For det var mye tøffe dueller ute på Røabanen. Nygard fikk selv flere trykker underveis i kampen og midtveis i andreomgang gikk hun ned for telling. Hun fikk en kraftig lårhøne og fikk behandling på sidelinjen, men nektet å gi opp. Hun kom inn på banen igjen og storspilte på slutten av kampen.

– Det er som jeg sa tøft å møte Røa. Du får trykker og når du får en trykk, så motiverer det bare til å holde ut og vinne kampen. Vi ledet tross alt 1-0, så det var ikke snakk om at vi skulle miste den seieren. Det var mer vinnerviljen som tok over. Selv om jeg har vondt nå, så skal jeg ut å trykke til, sier hun om situasjonen.

Nygard får behandling for lårhønen hun fikk mot Røa. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Mål om å score mer

Det var ikke de største sjansene på Røabanen lørdag, men rett før pause fikk Nygard ballen umarkert foran Røamålet. Hun banket til med venstrebenet og satt ballen opp i tverrliggeren og inn.

– Målet mitt for sesongen er å bli mer offensiv og score mer mål. Da handler det om å komme seg høyere i banen. Det var en høy ball opp på Meryll (Abrahamsen red.anm), så sentrer hun den i luften til Linnea (Solvoll Laupstad red.anm) som header den inn i feltet til meg. Jeg tar den på brystet og setter den opp i hjørnet der med feil fot, så det var deilig, forklarer Nygard scoringen sin.

Scoringen hennes ble for øvrig kåret til rundens mål i en avstemning i etterkant. Se scoringen i videovinduet:

– Kunne ikke vært en bedre åpning på sesongen

Det ble kun den ene scoringen i sesongåpningen på Røabanen. Det til tross for at både Røasog Arna-Bjørnar hadde muligheten til å score flere. Hvert lags keepere hadde nemlig hver sin kjemperedning og hindret flere scoringer.

– Jeg synes vi går ut å leverer en god kamp. Ting kunne hvert bedre, men det er tross alt første seriekamp og vi har ikke spilt så mange kamper sammen på grunn av den tiden som har vært. Det kunne ikke hvert en bedre åpning på sesongen i hvert fall. Også smaker det ekstra deilig på bortebane mot Røa, så det var deilig.

Før årets sesong har det vært tidenes lengste sesongoppkjøring. Som følge av koronaviruset ble sesongstart utsatt fra mars til juli. Men nå blir det kamper hver helg fremover.

– Det blir en veldig spesiell sesong, samtidig som det blir spennende. Alle har jo gått igjennom det samme, så det handler ikke minst om hvem som har trent godt i tiden som har vært. Vi har lyst til å prestere godt og vi har lyst til å vinne kamper, så da handler det bare om å fortsette å stå på. Nå fikk vi en jækla god begynnelse, så da tenker jeg bare at vi må ta med oss det, og ta med oss det positive i kampen, og klinke til i neste kamp også.

Nygard (midten), jubler med Karoline Haugland (til venstre) og Thea Bjelde (til høyre) for sesongens første scoring. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Jeg er skikkelig stolt

Arna-Bjørnar har et veldig ungt lag. Laget har riktignok fått inn et par rutinerte spillere i for eksempel Marije Brummel (35), men er fortsatt ungt preget. Spesielt offensivt i banen. Snittet på troppen til Arna-Bjørnar ligger fortsatt under gjennomsnittet i Toppserien. Arna-Bjørnars snittalder ligger på 22,39 år, mens snittalderen i Toppserien ligger på 23,33 år ifølge Aftenposten.

Nygard står nå med 84 offisielle kamper for Arna-Bjørnar. Det er tredje mest av de som var involvert i sesongåpningen. Kun Åsne Takle Eide (125 kamper) og Karoline Heimvik Haugland (115 kamper) har flere offisielle kamper (serie og cup) for klubben. Nå ser Nygard et stort potensiale i laget og er stolt over det de unge jentene presterer.

– Absolutt. Vi er jo en ung tropp. Vi har to kanter som er 2003 og 2002 i dag og jeg er skikkelig stolt over hva de leverer uten å ha spilt på dette nivået før. Jeg tror de har lært mye og de kommer til å lære mye igjennom sesongen også. Det at de får tillitt og ikke minst klarer å prestere så godt er utrolig bra for laget, sier 20-åringen som nå er i gang med sin femte sesong i Toppserien og har blitt en av de med lengst fartstid i moderklubben sin, Arna-Bjørnar.

Nygard i duell med Røas Vilde Birkeli. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Vi kommer til å gå på noen smeller

Med et ungt lag kan man variere i prestasjonene og Nygard er åpen om at det vil ikke alltid være roserødt. Det vil bli variasjon i prestasjonene.

– Jeg tror det er noe vi virkelig kan bygge opp på dette laget. Også handler det om å fortsette å kjempe på.  Vi vil bomme og vi kommer til å gjøre feil. Det gjør vi. Vi kommer til å gå på noen smeller, men det handler om å stå i det og fortsette å kjempe, for vi har noe godt på gang. Så det blir spennende i fremtiden, sier Nygard, som for øvrig fikk sin A-landslagsdebut i november i fjor.

Nygard kom inn etter 77 minutter i 6-0-seieren mot Nord-Irland i EM-kvalifiseringen i Stavanger. Hun var også med på landslagets samling under Algarve Cup i mars i år.

Men nå er det først og fremst Arna-Bjørnar og Toppserien som er fokus. Klubben tok sin siste medalje i Toppserien i 2018, men endte i fjor på en niendeplass i Toppserien. I år er målsetningen å gjøre det bedre enn i fjor. Noe som bør være fullt mulig.

– Utrolig vanskelig å si, men et mål er absolutt å prestere bedre enn i fjor. Der er der vi ligger nå, så håper man alltid på å prestere bedre, sier Nygard avslutningsvis om årets målsetning for laget.

Nå venter for øvrig Klepp på hjemmebane i neste kamp lørdag.

Arna-Bjørnar kunne juble for tre poeng i serieåpningen. Her får Nygard en god seiersklem fra Meryll Abrahamsen (nummer 10) og Kjetil Lone (en av trenerne). Foto: Andreas Kristoffer Berge

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..