Lørdag kunne Laila Himle juble etter å ha vunnet det danske mesterskapet.

(Foto: Privat med tillatelse)

Det var etter at de spilte 1-1 hjemme mot Brøndby lørdag at Fortuna Hjørring og Laila Himle kunne juble for seriemesterskapet med to poengs margin foran nettopp Brøndby.

– Det var helt fantastisk å vinne. Jeg har ventet på et seriegull så lenge. Til nå har jeg bare hatt sølv i serien, sier Himle til Kvinneidrett.no.

Sluttspill

I Danmark bruker de en form som sluttspill. Litt slik den som var planlagt i Norge i 2020. Fortuna Hjørring

Etter at Fortuna ble nummer tre i grunnspillet var det forventet at det var Fortuna og Brøndby det skulle stå om  når sluttspillet omsider startet etter en koronapause.

Fortuna vant nemlig grunnspillet med ett poengs margin ned til Brøndby.

I sluttspillet startet Fortuna med to poeng mer enn Brøndby og det viste seg å bli avgjørende. Før siste seriekamp mellom de to skilte det nemlig kun to poeng og med poeng kunne Fortuna og Himle  juble for.

– Jeg gikk inn i kampen med en innstilling om å prestere godt, samt viljen til å vinne. Jeg er ikke typen som liker å skulle safe noe inn. Det er alltid riski, og eg hadde så sykt lyst på denne medaljen.

Uavgjort

I seriefinalen scoret Fortuna først da Caroline Møller Hansen 18 minutter ut i kampen satt en straffe i mål.

Like før pause utliknet derimot Nanna Christiansen til 1-1 og det var fortsatt meget spennende om gullet.

Fortuna maktet derimot å holde Brøndby målløse og dermed kunne Fortuna juble for mesterskapsgull etter at Brøndby vant i 2019. De to lagene har nå vunnet annethvert år de siste åtte årene. Fortuna og Brøndby har dominert dansk fotball etter årtusenskifte og vi må helt tilbake til 2001 for å finne en annen vinner enn de to. Den gang vant Odense sitt foreløpig siste gull.

Den «store endringen»

Fortuna mistet mye spillere i fjor sommer og gikk således en meget spennende sesong i vente med en veldig ung tropp. Samtidig gjorde det Himle til en av de mest rutinerte spillerne.

– Vi har en veldig ung tropp ja. Jeg tipper snittalderen er 19-20  år. Vi mista ti-elleve rutinerte spillere i fjor sommer, og jeg ble plutselig den eldste og mest rutinerte spilleren på laget.

Det gjorde Himle veldig spent på hva som ventet, men etter at de fikk satt laget begynte ting å gå på skinner.

– Jeg må si at jeg var ganske spent på hvordan det skulle bli, men var klar på å ta oppgaven om å steppe opp og ta ansvar. Vi presterte forholdsvis ujevnt på høsten, men heldigvis for oss gjorde alle lag det. Dermed klarte vi å havne på på førsteplassen etter grunnspillet likevel.

Etter grunnspillet ble det stopp i all idrett i Danmark, som i resten av verden. Det viste seg å bli positivt for Fortuna.

– I oppkjøringen svingte det også veldig i prestasjonene, men etter koronaperioden så begynte alt å klaffe for oss. Spillet begynte å sitte, folk leverte på trening og treneren fikk plutselig vanskeligheter med å ta ut en ellever. Det gjorde at vi også hadde mange på benken som kunne komme inn å styrke laget.

Og tiden i Danmark har hun bare positive ting å si etter overgangen fra Sandviken i januar 2019.

– Jeg har hatt en veldig fin periode her i Danmark. Jeg angrer litt på at jeg ikke har turt å ta steget til utlandet før. Klubben og laget har tatt så godt i mot meg. Det er en fantastisk bra klubb å være i. 

Cupen gjenstår

Etter gull i Danmark har Himle dermed endelig fått gullet sitt, men fremtidsplanene har hun ikke begynt å tenke på. Selv om det er blitt seriegull, så er det nemlig fortsatt mer å spille om i Danmark.

– Det er ikke bestemt hva jeg gjør etter denne sesongen. Jeg har valgt å ikke tenkje så mye på det ennå, og kommer nok ikke til å ta noen endelig beslutning før cupen er ferdigspilt. Vi har et gull til å kjempe om. Semifinale på onsdag mot FCN (FC Nordsjælland red.anm.) og forhåpentligvis finale neste lørdag, avslutter Himle til Kvinneidrett.no lørdag kveld.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..