Under torsdagens Impossible Games ble det flere rekorder på herresiden, men også på damesiden fikk vi både norsk og finsk rekord.

Det var på kveldens første øvelse at Line Kloster skulle teste seg i 200 meter hekk mot Isabelle Pedersen, samt de finske jentene Annimari Korte og Nooralotta Neziri. Det endte med rekord til begge land, men Kloster var først i mål.

– For det første var det kjempegøy å få løpt på et sånt arrangement som dette, sier Kloster til Kvinneidrett.no innledningsvis før hun fortsetter.

– Det var jo utrolig rart. Det var elementer som gjerne skulle vært bedre og jeg var litt for kontrollert til tider. Jeg hadde håpet på bedre, men det gikk ikke så dårlig som fryktet. Jeg kunne gjort det dårligere også.

– Jeg skulle gjerne løpt fortere

Til tross for at Kloster hadde håpet på en enda bedre tid, så ble det likevel ny norsk rekord med tiden 26,11. Den gamle rekorden hadde Trine Mjåland med 26,74 og dermed løp Kloster 63 hundredeler raskere enn den gamle rekorden. Fiske Nooralotta Neziri satt ny finsk rekord med tiden 26,65 og var nummer to i mål. Annimari Korte ble nummer tre med 27,70, mens Isabelle Pedersen kom i mål på 28,11.

– Jeg husker ikke så veldig mye av det annet enn på slutten. Da tenkte jeg at det gikk litt sakte. Jeg skulle gjerne løpt fortere, men med de forberedelsene som har vært, så har jeg ikke fått vært igjennom hele løpet. Jeg har bare løpt med seks hekker og når du har ti, så er det å komme igjennom alle ti som er det viktigste. Det hadde vært kjipt å ødelegge løpet ved å gjøre et eller annet feil, sier Kloster om løpet sitt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

– God stemning

Det var sesongens første store arrangement, men tilskuere var det ikke mange av. Kun statsminister Erna Solberg, Oslo-ordfører Marianne Borgen og kultur- og idrettsminister Abid Raja, samt et par andre regjeringsmedlemmer og spesielt inviterte var tilstede på Bislett Stadion torsdag. I tillegg hadde en liten gjeng leid seg lift som de heiste opp rett på utsiden av stadion. De lagde meget bra liv, men likevel fikk man ikke den samme Bislett-stemningen som man er vant til på et fullsatt stadion.

– Jeg har løpt noen småstevner nå i to uker, men det var utrolig deilig å komme og få den stemningen. Det har jo vært sånn at ingen har vært tilstede eller eventuelt stått utenfor gjerdene som har vært langt unna. Selv med så få folk som det var her, så får du en helt annen følelse når du kommer hit. Det er et par gærninger på en lift utenfor. Utrolig gøy og god stemning, avslutter Kloster overfor Kvinneidrett.no.

Johaug tok VM-kravet

Therese Johaug avsluttet Bislett Games i enslig stil med 25 runder rundt stadion. Det utgjør totalt 10 000 meter. Den eneste medløperen hennes var et lys som gikk rundt og rundt og hadde farten til VM-kravet på distansen. Hun fulgte slavisk lyset, men mot slutten dro hun ifra. Til slutt klokket hun inn på 31:40,69. Noe som er ti sekunder foran kravet.

– Jeg hadde en veldig bra dag i dag. jeg som ikke har sprunget så mye før har nytte av lysharen, og det var det jeg bomma på på Hamar i fjor. Jeg hadde en drøm om å prøve å ta det VM-kravet, men det var jo et halvt minutt bedre enn det jeg løp på Hamar i fjor, så jeg trodde kanskje jeg hadde kastet litt vann over hodet, sa Johaug til NRK etter løpet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Iuel to hundredeler fra seier

Amalie Iuel prøvde seg på 300 meter hekk i heat med to tidligere europamestere på 400 meter hekk i sveitsiske Lea Sprunger og danske Sara Slott Petersen. Det ble et meget spennende til siste sekund, for de to jentene lå side om side, men til tross for et meget godt innslag av Iuel, endte det med andreplass for den norske jenta. Kun to hundredeler bak Slott Petersen, som klokket inn på 39,42. Sprunger ble nummer tre et godt stykke bak de to andre.

LES OGSÅ: Iuel: – Jeg gleder meg

Hedda Hynne løp også torsdag kveld. Hun vant 600-meteren med tiden 1.29,6, mens sveitsiske Selina Büchel ble nummer to, drøyt sekundet bak.

Også Karoline Bjerkeli Grøvdal prøvde seg under stevnet, men måtte dessverre bryte sin 3000 meter grunnet en skade hun har slitt med over tid.

Verdensrekord på herresiden

På herresiden satt Karsten Warhold verdensrekord på 300 meter hekk med tiden 33,78, mens Jakob Ingebrigtsen satt europarekord på 2000 meter med tiden 4.50,01. Også Sondre Nordstad Moen satt europarekord da han løp inn på 1:12.46,5 på 25 000 meteren.

Ellers satt Filip Ingebrigtsen norsk rekord på 1000 meter med tiden 2.16,46, mens Moen satt norsk rekord på times løp underveis i sin 25 000 meter.

Flere bilder fra stevnet kommer senere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..