Amalie Iuel skal torsdag løpe den uvante øvelsen 300 meter hekk under Impossible Games 2020 på Bislett Stadion. Vi tok en prat med henne under onsdagens jordbær-talkshow.

Dagen før Bislett Games er det hvert år et jordbærselskap og til tross for koronavirusets innvirkning på samfunnet klarte Bislettalliansen å holde på tradisjonen, selv om det ble i en litt annen variant. Friidrettsutøverne som torsdag skal delta på Impossible Games var nemlig onsdag kveld samlet til Jordbær-talkshow på Thon Hotel Opera. Der var det intervjuer på scenen med nesten alle deltakerne, samt et lite treff i etterkant. Da fikk vi tatt en liten prat med en av Norges fremste hekkeløpere, Amalie Iuel, som skal løpe 300 meter hekk torsdag.

For i likhet med jordbærselskapet  vil også selve Bislett Games bli annerledes i 2020. I år kalles det Impossible Games og det er flere uvante øvelser utøverne skal prøve seg på.  Sammen med danske Sara Slott Petersen og sveitsiske Lea Sprunger skal Iuel løpe 300 meter hekk. Alle tre var tilstede under onsdagens talkshow.

– Det er fristende å si at det er deiligere med 100 meter kortere, men du må jo gå ut hardere fra start, så den syra kommer uansett. Men jeg gleder meg. Det blir spennende, sier Iuel, som vanligvis løper 400 meter hekk, når vi setter oss ned i sofaen utenfor aulaen på Thon Hotel.

– Det er en distanse jeg ikke løper så ofte, så det blir spennende å se hva det holder til, legger hun til.

– Vært viktig å beholde teamet

Til tross for at hun løper i en individuell øvelse er lagfølelsen viktig for Iuel. Under perioden med koronaviruset roser hun treneren sin, Leif Olav Alnes, for hans evne til å alltid ha en reserveplan.

– Ja, det er individuelt, men samtidig har det vært veldig viktig for oss å beholde det teamet og fortsatt kunne trene sammen. Det har vært vanskelig når ting har vært stengt ned, men Leif har alltid har en backup-løsning, så det har vi egentlig klart å løse ganske greit.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Betyr mye

Bislett Stadion har i mange år arrangert Diamond League-stevner og det betyr mye for norske utøvere å kunne delta på hjemmebane. Når forslaget om Impossible Games kom på banen var det ingen tvil om at Iuel skulle delta.

– Det er på en måte en hjemmestadion for oss. Det er kult at Norge har fått sitt eget Diamond League-stevne, så det betyr veldig mye at vi kan fortsette å ha det fremover, sier hun og fortsetter.

– Når jeg hørte at det kom til å være store konsekvenser hvis de ikke kunne holde stevne, så gjorde det at alle oss norske utøvere hadde lyst til å engasjere oss og hjelpe Steinar (Hoen journ.anm.) og Bislettalliansen til å få til et arrangement. Det er veldig kult og gøy det blir stevne selv om det er litt andre øvelser og at det blir uten publikum, samt med litt forskjellige tiltak.

Interaktivt stevne

I tillegg til mange uvante øvelser skal det også tas i bruk teknologi. I stavhopp deltar franske Renaud Lavillenie hoppe i sin egen hage, mens på Bislett skal Mondo Duplantis, Sondre Guttormsen og Pål Haugen Lillefosse møtes til duell. Samtidig skal Team Ingebrigtsen møte Team Cheruiyot fra Kenya til duell på 2 000 meter. Der løper Team Ingebrigtsen på Bislett, mens Team Cheruiyot løper i Kenya i landskampen. Til slutt skal det også tas i bruk wave light i flere øvelser. Blant annet på 3 000 meter med Karoline Bjerkeli Grøvdal og 10 000 meter med Therese Johaug.

– Jeg synes det er kult at man har klart å være såpass kreative. At vi kan gjøre det via stream, selv om vi ikke kan samles fysisk er en kul liten tvist. Det hadde vært vanskeligere å få inn folk fra hele verden for å konkurrere, så det er kult at vi kan gjøre det selv om de ikke fysisk kan være her, sier Iuel om årets stevne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Får et år til på å trene på

Til slutt spør vi litt om fremtiden. OL i Tokyo er utsatt til 2021 og dermed blir det et år ekstra med trening frem mot mesterskapet. Det ser Iuel positivt på.

– Det er selvfølgelig kjipt når det blir sånn, men det ville vært uforsvarlig å arrangere det sånn som tilstanden er nå. Jeg tenker egentlig at jeg får et år til på å trene på og bli enda bedre. Jeg får bare prøve å snu det til noe positivt for min del, avslutter Iuel til Kvinneidrett.no før hun setter seg ned sammen med treningspartner, Karsten Warholm, og begynner forberedelsene frem mot morgendagens løp.

Amalie Iuel løper 300 meter hekk klokken 20:35 torsdag kveld og hele stevnes TV-sendes til over 100 forskjellige nasjoner. Kvinneidrett.no vil være på plass på Bislett Stadion for å ta bilder, så bilder fra stevnet kommer på våre sider i etterkant. Bilder fra dagens seanse på Thon Hotel kommer torsdag i forkant av stevnet som starter kl. 19:25.

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..