Etter et år i Bergen og Arna-Bjørnar, returnerer Andrea Wilmann til Østlandet. Denne gang skal hun kle seg i gult og svart hos LSK Kvinner.

– Veldig gøy å signere for Norges beste klubb! Håper at jeg kan bidra til at vi fortsetter å være det beste laget i Norge, og fortsette å utvikle meg som fotballspiller og person! Gleder meg også veldig til å bli bedre kjent med alle i og rundt laget, sier Wilmann i en pressemelding hos LSK.

Årets spiller i 1. divisjon

Etter mange år i Lyn dro Wilmann til Stabæk etter 2016-sesongen. Der ble hun i to sesonger før hun tok turen til Arna-Bjørnar foran 2019-sesongen.

I Lyn var hun blant lagets absolutt viktigste spillere og i 2016 kåret vi henne til årets spiller i 1. divisjon da Lyn tapte kvaliken til opprykk mot Medkila.

Les mer om kåringen fra 2016 HER

Toppseriedebut for Stabæk

Til tross for at Lyn måtte bruke et år ekstra på å nå opprykket fikk Andrea sin Toppseriedebut i 2017. Da for Stabæk. I sin første Toppseriekamp hjemme mot Medkila 23. april 2017 scoret hun også sitt første Toppseriemål. Det syv minutter etter at hun kom inn.

– Det var veldig morsomt å score mitt første mål i toppserien. Det kom etter et flott forarbeid av Synne, hvor jeg bare kunne sette ballen i mål, sa Wilmann til Kvinneidrett.no den gang.

Les mer om debuten og scoringen HER

Foto: Privat

Flyttet vestover

Etter et lite skadeopphold var hun tilbake på høsten og dominerte stort resten av 2017-sesongen og tok med seg dominansen også inn i 2018-sesongen. Hun ble fort en viktig brikke for Stabæk, men foran 2019-sesongen tok hun turen vestover og til Arna-Bjørnar.

Den samme trenden har fortsatt på Vestlandet og det er ikke uten grunn at LSK Kvinner har vist interesse for 20-åringen (blir 21 i romjula).

Nå venter dermed nye utfordringer og det blir spennende å se om hun kan fortsette å utvikle seg ytterligere.

Landslag

Wilmann har også vært på aldersbestemte landslag opp igjennom og har senest spilt fast på U23-landslaget i 2019. Bildet under er fra 2017 og J19-landslagets treningssamling foran EM.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..