Onsdag ble 2. divisjon avdeling 1 fullført. Da ble det klart at Frigg sikret seg plass i opprykskvalifiseringen. Sandefjord sikret plassen i helgen fra avdeling 2. Samtidig ble det klart at Vålerengas rekruttlag må ta den tunge veien ned til 3. divisjon. Vi ser også på hvordan det ligger an i de andre avdelingene.

I avdeling 1 har det lenge vært kjempet en hard kamp mellom Frigg og Raufoss, men Frigg gjorde jobben mot slutten av sesongen og sikret med det plass i opprykkskvalifiseringen.

Sandefjord på sin side kjempet mot Gimletroll lenge, men mot slutten av sesongen dro Sandefjord ifra i toppen og plassen i kvalifiseringen er ikke truet før siste serierunde til helgen.

Avdeling 1
Men tilbake til avdeling 1 i førsteomgang. Før den siste serierunden var Frigg avhengig av ett poeng hjemme mot Vålerenga for å sikre plassen. Det fikset de med 3-2-seier, samtidig som Raufoss gikk på en smell og spilte 1-1 hjemme mot Høybråten/Stovner. Vålerenga var avhengig av hjelp fra Lyn samtidig som de selv vant for å redde plassen. Det skjedde ikke- Stabæk sikret plassen etter 7-0-seier over Lyn, mens Vålerenga altså tapte mot nevnte Frigg. Med seg ned til 3. Divisjon tar Vålerenga med seg Ullensaker/Kisa, Ottestad og Drøbak-Frogn.

Avdeling 2:

Sandefjord ble i helgen klar for kvalikspill, men ser vi på andre enden av tabellen så er det Lier, Urædd/Pors og Hallingdal som har rykket ned. Samtidig kjemper Grei 2 og Stathelle om å unngå den siste plassen. Denne avdelingen ferdigspilles på søndag, men det ser tungt ut for Stathelle. De møter nemlig LSK 2 borte, mens Grei 2 har en brukbar oppgave hjemme mot Lier i siste serierunde. De skiller i øyeblikket to poeng i favør Stathelle, men det kan med andre ord forandre seg fort til helgen selv om Grei er avhengig av å vinne samtidig som Stathelle avgir poeng.

Avdeling 4:

Bryne og Viking spilte nylig 1-1 og dermed er Bryne i førersetet før den siste serierunden. De trenger kun ett poeng borte mot Haugar for å sikre kvalifiseringsspill. På den andre enden av tabellen er det derimot litt mer komplisert.

Vi er litt usikre på antall lag ned fra denne avdelingen, men Hinna går uansett ned (med mindre de tar igjen tre poeng og 18 mål i den siste runden). Vestsiden-Askøy ligger nest sist og ifølge vår informasjon rykker de ned om ikke Bryne/Viking rykker opp. Samtidig spiller det inn i forhold til om Kaupanger rykker ned fra 1. divisjon. Noe som er svært sansynling og dermed rykker i så fall Vestsiden-Askøy eller Voss ned. I tillegg ligger Åsane på kvalikplass fra 1. divisjon og kan risikere nedrykk. For hvert lag som går ned fra 1. divisjon og skal inn i avdelingen, så går et lag videre ned i hvert fall.

Dette er nok den mest kompliserte avdelingen denne sesongen. I forhold til reglementet til NFF Hordaland rykker nummer 12 ned uansett, men i teorien kan både nummer 9, 10 og 11 også rykke ned fra denne avdelingen. Dermed står Vestsiden-Askøy, Voss, Staal Jørpeland, Avaldsnes 2 og Arna-Bjørnar 2 i fare for nedrykk avhengig av siste serierunde, opprykkskvalifisering og nedrykk fra 1. divisjon. Nummer 11 rykker ned om Kaupanger ikke gjør et skikkelig byks i 2. divisjon, mens nummer 10 rykker ned om Bryne ikke rykker opp for å nevne to av faktorene. Skulle Åsane også rykke ned sammen med Kaupanger går enda et lag ned fra 2. divisjon.

Avdeling 6

Denne avdelingen er ferdigspilt og herfra er Kil/Hemne klare for kvalifiseringsspill. De kapret den poenget foran Fortuna. I bunnen ble det kun et lag som rykket ned og det ble Sunndal etter at de tapte 0-1 borte mot Nardo i siste serierunde. Denne avdelingen hadde kun ni lag denne sesongen, men også her kan det bli kritisk for Nardo i forhold til nedrykk fra 1. divisjon. Byåsen ligger an til nedrykk og dermed vil de overta Nardo sin plass. Dermed kan seieren over Sunndal ha vært forgjeves. Dette da to lag rykker opp og i utgangspunktet er det to lag som skal opp fra 3. divisjon til denne avdelingen.

Avdeling 9

Her er det fortsatt spenning før helgas siste serierunde. Tromsø leder an med tidligere Mallorca Toppfotball-spiller, Malin Elise Rasmussen Hansen. Etter seier mot Fløya 2 sist helg ligger de tre poeng foran Bossekop i kvalik-kampen. Samtidig har Tromsø en på papiret vanskeligere kamp i siste serierunde på søndag. De møter Tromsdalen hjemme, mens Bossekop møter Polarstjernen borte. Tromsø klarer seg med ett poeng, men skulle det bli tap, så tar Bossekop plassen med seier på bedre målforskjell. I bunnen er det ikke snakk om noe nedrykk da ligaen kun inneholder åtte lag.

Avdeling 7 og 8

Her er det et litt mere komplisert opplegg. Her er det for det første ikke snakk om nedrykk da ligaene har henholdsvis syv og åtte lag, men her er det forhåndskvalik før opprykkskvalifiseringen. De to beste fra hver avdeling møtes nemlig til et gruppespill der vinneren er klar for kvalifiseringsspill.

I det lille gruppespillet er det Mjølner som per dags dato ligger best an med elleve poeng på fem kamper. Bossmo/Ytt. følger like bak med ni poeng, mens Innstranda står med åtte poeng. Medkila 2 står med 0 poeng og er således allerede ute av kampen. I siste runde møter samtidig Mjøler Medkila 2 hjemme og har en kjempemulighet til å sikre plassen på eget gress. De to andre møtes til den andre kampen. Vinneren av gruppa går dermed videre til opprykkskvalifiseringen.

Kvalifiseringsspillet:

Kvalifiseringsspillet spilles i to grupper á tre lag, men kun én kamp mot hvert lag i enkelt serie.

Gruppe 1: Vinner avdeling 2, vinner avdeling 6 og vinner av playoff avdeling 7 og 8
Gruppe 2: Vinner avdeling 1, vinner avdeling 4 og vinner avdeling 9

Vi står igjen med to gruppevinnere som møtes til en semifinale på nøytral bane.

Til slutt spiller vinneren av de mot åttendeplassen i 1. divisjon hjemme/borte om plass i 1. divisjon.

Vårt tips:

Til slutt så har vi sett på alle de aktuelle kandidatene og kommer med vårt tips. Vi tror Frigg vinner sin kvalifisering og møter således KIL/Hemne til semfinale. Der er det vidåpent, men vi tror Frigg tar seg videre til finalen. Der tror vi dog det aktuelle 1. divisjons-laget blir for sterke. I skrivende stund er det Åsane som ligger på kvalifisering, men det kan fort bli både Grand Bodø, Grei eller Byåsen for den sags skyld. Uansett tror vi 1. divisjons-laget vil beholde plassen.

PS! Så lenge både Snøgg og Nanset rykker ned fra 1. divisjon, som det ser veldig ut til, så rykker det ned fire fra hver av avdeling 1 og 2.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..