Caroline Graham Hansen har spilt sine to første offisielle kamper for F.C. Barcelona (torsdag og lørdag forrige uke) og vunnet sitt første trofé med en av verdens største fotballklubber, men ikke et ord om det i VG, TV2, Dagbladet, Nettavisen, NRK eller Aftenposten, for å nevne de største sidene.

Ikke bare har hun spilt kamper, men lørdag var hun blant banens beste spillere og var delaktig i flere scoringer, men blant annet assist på 2-0-scoringen. Til slutt kunne hun sammen med Barcelona juble for sesongens første trofé etter seieren i den katalanske cupfinalen.

Der var det var kun oss i Kvinneidrett.no av norske medier som var tilstede og som har skrevet om dette. Blant de 30-40 fotografene og like mange journalistene var vi på plass og fikk til et intervju med den norske landslagsspilleren.

Media våkner under EM og VM, men hvor er de i hverdagen? Det samme ser vi til tider i Toppserien også. Det har blitt en bedring, men det skrives fortsatt altfor lite om kvinnefotballen. Det er stort sett bare lokalavisene som følger opp sine klubber. Det er på tide å ta noen grep der hjemme hos riksmedia.

Hadde dette vært Martin Ødegaard, så hadde det stått side opp og ned, og kampen hadde blitt sendt på norsk TV. Det har vi sett bare under treningskampene Ødegård har hatt med Real Sociedad. Det er på tide å ta jentene på alvor også. Ikke bare være der under mesterskap. Men vær der i det daglige også.

/Andreas Kristoffer Berge, Ansvarlig Rekatør – Kvinneidrett.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..