EIK Tønsberg hadde ikke sin beste sesongstart med tap mot Stathelle og uavgjort mot Lier. Men så har det begynt å løsne for EIK/Ørn-jentene.

– Vi hadde en ganske dårlig start, men vi har hentet inn noen poeng nå i det siste, så får vi håpe vi fortsetter med det, sier Mari Moen til Kvinnedirett.no.

– Jeg føler vi blir sterkere og sterkere nå, så vi får håpe det blir bra fremover, legger Rikke Pedersen til.

Vi møtte Moen og Pedersen etter 4-1-seier borte mot Grei sitt rekruttlag. En kamp EIK til tider dominerte.

– Første 35 tror jeg er noe av det beste vi har gjort til nå, men så slipper vi de mer innpå. I andreomgang henter vi oss mer og mer opp synes jeg, sier Pedersen, som selv sto for to av målene.

– Det andre målet mitt er jeg veldig fornøyd med. Jeg klarer å skru den over keeper og i krysstanga, sier hun.

Scoret sitt første 

Moen på sin side scoret på overtid av kampen. Da satt hun inn sitt første mål for EIK i 2. divisjon.

– Jeg bestemte meg ganske tidlig at jeg skulle gi alt og prøve å ta den før keeper fikk ballen. Og det klarte jeg, sier hun om scoringen sin.

Den siste av EIKs fire scoringer mot Grei 2 var det for øvrig Sandra Birkeland Preus som sto for.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Første scoring: Mari Moen jubler sammen med Rikke Pedersen etter å ha satt inn sin første scoring i 2. divisjon. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Serielederen kommer på besøk

Mandag kveld venter en av sesongens tøffeste kamper. Serieleder Røa 2 kommer på besøk til Tønsberg. Røa står foreløpig med syv seire av syv mulige og topper med det 2. divisjon avdeling 02 med 21 poeng og en målforskjell på 31-8.

Deretter venter tur til sørlandet og Gimletroll, før EIK møter Hallingdal hjemme og Kolbotn 2 borte før sommerpausen.

– Vi må hente flest mulig poeng og krige i hver kamp. Det er noe vi snakker veldig mye om på trening og i garderoben. Vi ser mot Grei at vi kriger mye mer enn vi har gjort tidligere, sier Pedersen avslutningsvis.

Fem kan rykke ned

2. divisjon avdeling 2 er fryktelig jevn i kampen om nedrykk og opprykk. Siden andrelagene ikke kan rykke opp er det flere lag som kjemper om opprykkskvalik. I skrivende stund innehar Sandefjord plassen med tre poengs margin på Gimletroll. I bunnen kjemper Grei 2, Hallingdal, Lier og Urædd/Pors en hard kamp om å overleve, men det kan fort være fem lag som går ned fra avdelingen. Dermed kjemper EIK en hard kamp mot Kolbotn 2, Stathelle og ØHIL 2 om å ikke bli femte sist.

Grunnen til at det kan gå ned hele fem lag er at i skrivende stund ligger både Snøgg og Nanset an til nedrykk fra 1. divisjon og de skal i utgangspunktet inn i denne avdelingen. Dermed må to ekstra lag ned i divisjonssystemet.

Samtidig er det fryktelig jevnt og EIK er heller ikke ute av opprykkskampen. Med seier mandag vil de virkelig melde seg på i toppkampen samtidig som man kjemper om sikker plass.

Se hele tabellen under:

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..