Vi tror på stor spenning i både topp og bunn i årets 1. divisjon. Her er vårt tabelltips.

I fjor var det ikke overraskende Lyn som stakk av med opprykket, mens det ble et tungt nedrykk for KIL/Hemne og Kongsvinger. Urædd stakk av med kvalik-plassen, men måtte se seg slått av Grand Bodø.

I fjorårets tabelltips fikk vi rett på Lyn og KIL/Hemne, samt et par plasser fra på noen. De største bommene kom på Urædd og Bossekop hvor vi hadde syv plasser feil. I år er det minst like vanskelig, om ikke vanskeligere å tippe tabellen.

Se hele tabellen vår nederst i saken!

1. plass: ØHIL

ØHIL kjempet i toppen i fjor og har forsterket seg bra foran årets sesong. De har virket solide i vinter også. Fart og Urædd kan nok utfordre Bærums-jentene, men til syvende og sist tror vi det er ØHIL som tar opprykket i år.

Flere gode signeringer har de fått til, samtidig som de har beholdt det meste av fjorårsstallen. Det gror også godt i egne rekker med en som Hanna Ellingsen, som sammen med nykommer Joshualyn Favour Reeves har spilt godt på J16-landslaget under vinterens samlinger.

2. plass: Fart

Vi trodde Fart skulle kjempe i toppen i fjor, men det ble en kamp for å overleve til slutt. Uansett ser de sterke ut i år. Med forsterkninger som Mina Kjørum og  Lene Lauve, samt at de har beholdt stammen fra i fjor, så blir det nok et steg eller to opp fra de siste sesongene. I år tror jeg de vil lykkes med å kjempe i toppen og det skal bli spennende å følge hedmarkingene.

3. plass: Byåsen

Byåsen er et lag som har vist seg som et lag man må regne med over flere år. Laget bytter ofte spillere inn og ut mellom seg selv og Trondheims-Ørn, men vil nok kjempe litt bak de aller beste i 1. divisjon. De kan dog fort overraske og har vist over flere år at de hører til i toppen av 1. divisjon. Vi tror de til slutt ender opp med tredjeplassen.

4. Medkila

Rykket ned fra Toppserien, og det var kanskje på tide sier mange. De har slitt i mange år og vi tror nivået i 1. divisjon kan passe de bedre. De mistet Anja Rasmussen til Kolbotn etter sesongen og vi ser ikke helt at de skal kunne utfordre de aller beste.

5. Urædd

Telemarkingene overrasket positivt i fjor og vi tror nok det blir en ny sesong i toppen også i 2018. Mistet et par viktige spillere, men har sett bra ut i oppkjøringen og Melissa Wiik blir minst like viktig i år som hun har vært tidligere. Det blir nok viktig at hun lykkes foran mål for at det skal gå.

6. plass: Fløya

Fløya virker å ha noe bra på gang i nord. Det er i hvert fall flere gode unge spillere på laget og vi tror at selv om de har mistet Elin Åhgren Sørum, så kan andre slå til. Celine Emilie Nergård blir nok viktig offensivt hos Fløyajentene og til slutt tror vi på en plass på øvre halvdel.

7. plass: Åsane

Bergenserne havnet midt på tabellen i fjor og vi tror det ender med det samme i år. De har mistet en av 1. divisjons beste keepere, Silje Karin Hatland, til divisjonskollega Amazon og dermed ser de litt svekket ut. Utenom det er det ikke de største forandringene og laget kommer nok til å kjempe midt på tabellen i år også.

8. plass: Bossekop

Et annet lag fra nord som har overrasket positivt etter opprykket sitt. De fikk en femteplass i fjor, men vi tror de havner litt bak i år. Vi tror dog ikke at de vil havne for langt bak og de vil nok klare seg greit til slutt. Det er en slags iver i Alta som gjør at dette er et lag som kjemper og blør for drakta. Det tror vi gjør at de blå kan få med seg litt ekstra med poeng.

9. plass: Amazon Grimstad

For kun noen uker siden hadde vi Amazon på nedrykk, men de har gjort det bra i oppkjøringen, samt at vi vet at Amazon er et lag som alltid plukker opp et eller annet fra hatten mot slutten av sesongen om det skulle være nødvendig. Vi tror det blir fire lag som kjemper om å unngå nedrykk, men at Amazon vil klare seg med et nødskrik mot slutten av sesongen.

10. plass: Kaupanger

Vi tror Kaupanger kan overraske. Et nyopprykket lag, men har vært i 1. divisjon tidligere. Det kommer flere gode spillere fra Sogn og Fjordane, og vi tror fort vi kan bli kjent med nye fjes som kan overraske i 2018. Det blir nok en kamp for å overleve, men til slutt har vi tro på at Kaupanger beholder plassen.

11. plass: Grei

Irriterte på seg flere lag i 1. divisjon etter at de slapp unna da spilte med uberettiget spiller forrige sesong, og klarte å holde plassen helt til slutt. Det kan gi motstanderne en ekstra boost om det ikke er glemt. I oppkjøringen har det vært så som så med varierende resultater og med blant annet en 9-1-seier, over et spansk lag på midten av tabellen på nivå 3 (norsk 2. divisjon). En seier de fleste i 1. divisjon burde klare. Det blir en ny sesong i bunnen og i 2018 tror vi det blir nedrykk.

12. plass: Nanset

Nanset er i likhet med Kaupanger nyopprykket, men til tross for gode forsterkninger tror vi på nedrykk til syvende og sist. Vestfold-laget vil nok kjempe om å holde seg og det vil nok bli jevnt, men til syvende og sist tror vi mangel på erfaring fra nivået blir utslagsgivende.

Her er hele tabellen vår for 1. divisjon 2018:

 1. ØHIL
 2. Fart
 3. Byåsen
 4. Medkila
 5. Urædd
 6. Fløya
 7. Åsane
 8. Bossekop
 9. Amazon Grimstad
 10. Kaupanger
 11. Grei
 12. Nanset

Vi ønsker alle lagene lykke til med sesongen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..