Det er tid for seriestart og seriestart betyr tabelltips. Her er våre tips.

Det er alltid vanskelig å sette opp tabelltips, men vi gir det et nytt forsøk i år.

I fjor hadde vi 4 lag på riktig plassering, 1 lag kun én plass unna, 6 lag to plasser unna og 1 lag fem plasser unna. Et resultat som vi må si oss greit fornøyd med. Vi traff på Røa, Kolbotn, Grand Bodø og Medkila, mens Vålerenga hadde det største avviket fra tabelltipset vårt i fjor.

I år har vi gitt det et nytt forsøk og gleder oss til lørdagens seriestart.

Vi tror LSK stikker ifra og tar et nytt seriegull først og fremst, mens 3-4 lag vil kjempe om de siste medaljene. I midtsjiktet er det også 3-4 lag, mens 4 lag vil nok kjempe om å holde seg.

Under følger tabelltipset med en kort begrunnelse:

1. LSK Kvinner

LSK ser fryktelig sterke ut. Laget har noen utskiftninger, men ikke for mange. De har beholdt de beste spillerne, samt krydret med flere andre gode spillere. Det viser kontinuiteten hos fugla og vi tror det holder til et nytt seriegull. Emilie Haavi hadde en trøblete sesong i fjor, men i 2018 får hun en hel sesong i LSK og det kan gagne de bra. I tillegg har ungjentene deres blitt ett pr eldre og mer erfarne.

2. Klepp

Klepp har i likhet med LSK beholdt det meste, men har riktignok mistet Oda Bogstad og Maria Hiim. Det trenger ikke å bety noe, for erstatterne virker solide. De har også beholdt de utenlandske spillerne og det vitner om at de trives godt på Jæren. Samtidig har de altså fått inn et par ekstra utlendinger, Gry Tofte Ims får en hel sesong, samt at ungjentene har blitt eldre. Tuva Hansen var meget god i fjor og vil bare bli bedre, mens Matilde Alsaker Rogde er tilbake fra korsbåndsskade. Lukter medaljekamp for «traktor-jentene».

3. Vålerenga

Vålerenga har en knallsterk ellever, men mangler litt på bredden og ser sårbare ut for skader. De har heller ikke sett knallsterke ut i oppkjøringen, men med Monica Knudsen ved roret, Isabell Herlovsen på topp og Sherida Spitse på midtbanen kan det bli medalje for jentene fra Oslo øst. Ny driv med ny stadion og over 400 solgte sesongkort vitner om at noe rører seg på Valle.

4. Avaldsnes

Virker som litt av luften har gått ut av Avaldsnes og de ser svakere ut enn på mange år. Som vanlig mye utskiftninger og lite kontinuitet. Flere av de beste spillerne forlot klubben i vinter og erstatterne ser ikke like gode ut foreløpig. Det ser litt tynt ut i rekkene på Karmøy. Den nye modellen med Tyriberget som «manager», som kommer inn til sommeren høres merkelig ut og vi har liten tro på at de lykkes. At de spilte i gulldrakt i sesongoppkjøringen er meget spesielt, men uten at det påvirker tipset her.

5. Arna-Bjørnar

Bergenserne har i likhet med flere beholdt det meste av spillerstallen og er et lag som er glad i å spille offensiv fotball. Det florerer med spillere på aldersbestemte landslag og spillerne er ett år rikere med erfaring. Røsland har også blitt et år rikere på erfaring og laget fikk en positiv opptur i fjor. Mye ungt og spennende, men vi tror de havner midt på treet, selv om de nok vil blande seg inn i en jevn medaljekamp.

6. Sandviken

Har beholdt det meste og forsterket seg bra. Spord tilbake er en meget god signering, samt Marije Brummel har virket meget god i vinter. Sandviken har imponert i sesongoppkjøringen og vi tror de kan lykkes bra i den kommende sesongen. Hovedtrener Alexander Straus har vært toppspillerutvikler i Strømsgodset, men liten erfaring som hovedtrener. Vi tror Sandviken havner midt på treet.

7. Røa

Har mistet Utland, men ellers beholdt det meste. Røa kan havne alt fra på medalje til nedre halvdel, men har sett fryktelig svake ut mot slutten av sesongoppkjøringen. I 0-1-tapet i generalprøven mot Vålerenga skapte ikke laget en eneste sjanse og så hjelpeløse ut. De prøvde seg også på litt mer ballbesittende fotball. Noe vi mener at passer de dårlig. Geir Nordby er en kløpper til å lage gull av gråstein, men i år tror vi det blir en plass midt på treet.

8. Stabæk

Går gjennom mye utskiftninger og har mye ungt. Spillere som Heidi Ellingsen og Andrea Willmann vil nok få mye spilletid og kan fort bli bærebjelker allerede nå. Samtidig må Synne Jensen og Melissa Bjånesøy prestere ennå bedre i år om de skal lykkes. De har mistet sine beste stoppere (Reinås og Rønning), sin beste midtbanespiller i Ludvigsen, men Hjelmseth har de beholdt i mål. Hun kan bli viktig, men de mangler spilleren med x-faktor som kan føre de opp i medaljekampen. Det blir nok en slitesesong, men det kan også være begynnelsen på en meget god tropp i fremtiden.

9. Lyn

Nyopprykkede lag har en tendens til å slite, og det vil nok Lyn også, men vi tror de får noen lag bak seg. Klubbens administrasjon har forberedt seg godt og vært klare for opprykket før de klarte det sportslig. Det vitner om god ledelse. Med signeringer som Mimmi Löfwenius og Vilde Hasund, Oda Bogstad, samt Normann har de fått inn gode spillere med x-faktor. Lillegård på topp kan bli viktig og ikke minst Noor Eckhoff som til tider blomstret i fjorårssesongen. tar hun ytterligere steg kan hun bli en bauta på midtbanen. Om Camilla Linberg lykkes i tillegg, kan det bli morsomt på Kringsjå, mens i forsvar har de Birkelund, Camilla Huseby og Bækkelund, med solide Bogstad i mål. Vi tror de holder seg.

10. Trondheims-Ørn

Den gamle storheten holder seg nok, men har en tendens til å miste sine beste spillere sesong etter sesong. Mistet Syrstad Engen etter fjoråret og det vil nok påvirke. Har fått inn Elin Sørum fra Fløya, men ellers ser det tynt ut. At de skal spille første del av hjemmekampene sine på «bortebane» er nok heller ikke gunstig. Vi tror det blir en slitesesong for trønderne og at de vil kjempe i bunnen.

11. Kolbotn

De slet i fjor og vil nok slite i år også. Troppen ser også svak ut i år. Har et par små utskiftninger, men ikke nødvendigvis forsterkninger. Det er viktig at spillere som Nora Eide Lie, Karina Sævik, Ina Gausdal og Tonje Pedersen holder seg skadefri, men skulle det komme skader på sentrale spillere kan det fort bli tøft. Det blir nok en ny slitesesong og vi tror de ender på kvalik.

12. Grand Bodø

Det nordligste laget i Toppserien tror vi vil slite fælt. De reddet seg via kvalik i fjor, men i år er Toppserien tøffere og de har ikke et svakt Medkila å støtte seg på. Jan Tore Bakli er en erfaren og dyktig trener som han har gjort det bra på herresiden med Senja i 2. divisjon.  Om det holder til å redde en svakt Grand Bodø er dog usikkert. Vi tror det ender med nedrykk for de røde.

Tips til årets spillere:

Årets toppscorer: Isabell Herlovsen
Årets spiller: Guro Reiten
Årets unge spiller: Malin Brenn
Årets nykommer: Noor Eckhoff
Årets utenlandske spiller: Sherida Spitse

Årets trener: Olli Harder
Årets keeper: Mackenzie Elizabeth Arnold
Årets forsvarsspiller: Malin Brenn
Årets midtbanespiller: Guro Reiten
Årets angrepsspiller: Isabell Herlovsen

Hele tabellen:

 1. LSK
 2. Klepp
 3. Vålerenga
 4. Avaldsnes
 5. Arna-Bjørnar
 6. Sandviken
 7. Røa
 8. Stabæk
 9. Lyn
 10. Trondheims-Ørn
 11. Kolbotn
 12. Grand Bodø

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..