Emilie Libakken Østerås debuterte i Toppserien i august, mens onsdag ble hun tidenes yngste målscorer i Toppserien.

– Det var utrolig gøy det, sier Emilie etter debuten i 3-1-seieren hjemme mot Medkila 27. august.

– Jeg kjente at det var et mye høyere nivå og alt gikk mye fortere, men da her jeg prøvd det også. Nå vet jeg hvor lista ligger, så nå er det bare å jobbe videre, fortsetter hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

J15-landslaget

I sommer var hun først med på Statoils talentsamling i Stavanger.

– Det var gøy å få testet nivået sitt med andre av landets beste 15-åringer, så det var gøy.

Og hun imponerte også der. Dermed fikk hun plass på J15-landslagets og deres samling i forbindelse med treningskamper mot Sverige i august. Der ble det en seier og en uavgjort. Hun spilte kun 45 minutter på den samlingen, men det grunnet at hun skulle spare på belastningen.

Østerås har nemlig vært en av de viktigste spillerne på Vålerengas juniorlag og har spilt mye fotball dette året. Hun har storspilt i flere kamper i 2. divisjon, og hun var også en sentral brikke da Vålerenga vant J19-klassen under Norway Cup i sommer. Hun ble nemlig matchvinner i 1-0-seieren over Tiller i finalen.

– Det var bare helt utrolig. Jeg vant ballen på midten og så at keeper sto litt langt ute, så skulle jeg prøve og den satt. Det var deilig, sier hun om scoringen som ble sendt direkte på TV2.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tidenes yngste målscorer

Onsdag kom kanskje en av de største prestasjonene så langt. Hun erstattet australske Aivi Luik etter 52 minutter i Toppseriekampen mot Stabæk.

Og for et innhopp det skulle bli. Først headet hun ballen i mål, men scoringen ble feilaktig annullert for offside. Men hun ga seg ikke med det. Hun fyrte av et langskudd som suste i tverrliggeren, før hun etter 77 minutter endelig lyktes.

Et fint angrep endte i et innlegg fra høyre. Emilie var først på ballen inne i feltet og satt inn 1-1-scoringen. Dermed ble hun tidenes yngste målscorer i Toppserien med sine 15 år og 184 dager.

Det gjør hun også til den yngste spilleren som har scoret for Vålerenga på øverste nivå i serien (uansett kjønn). I tillegg er hun den yngste Vålerenga-spilleren til å debutere på øverste nivå (uansett kjønn).

Kampen endte 1-1 og det skal også nevnes at Emilie var blant banens beste spillere under onsdagens oppgjør.

PS! Camilla Ose er fortsatt tidenes yngste spiller med spilletid i Toppserien. Hun debuterte tilbake i april 2011 som 14-åring. Hennes første scoring kom dog 2. juni 2012. 16 år og 8 dager gammel var Ose da hun scoret i Røas 6-0-seier over Sandviken.

(Om det skulle være noe vi har oversett, så ta gjerne kontakt, så vi får rettet opp).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..