Vi tror på tronskifte i Eliteserien 2017/18. Se vårt tabelltips her.

(Foto: Arkivfoto av Vipers fra Skjærgårdslekene i fjor)

I fjor gikk Larvik på et tap, men vant likevel serien foran Vipers. Tredjeplassen gikk til Glassverket. Halden måtte trekke laget grunnet økonomi, mens Rælingen rykket ned etter kun én seier. Stabæk endte på kvalik, men vant der og beholdt plassen.

I år tror vi på en fryktelig jevn liga med spenning både i topp og i bunn.

Se hele tipset nederst i saken!

1. plass: Vipers

Vipers har forsterket seg i alle ledd og med Katrine Lunde, Emilie Hegh Arntzen, Linn Jørum Sulland og Malin Aune i spissen har de landslagsstjerner i alle posisjoner. Vi kan ikke se at noen kan utfordre de i løpet av sesongen. Kan gå på et tap eller to i enkeltkamper, men totalen viser en soleklar favoritt. I tillegg har de nok den beste støtten i byen og på hjemmebane i Aquarama.

2. plass: Larvik

Larvik har vært lokomotivet i norsk håndball, men etter 13 strake seriegull tror vi det blir stopp i år. De har mistet flere nøkkelspillere, men samtidig har de klart å beholde noen. Thea Mørk, Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Kristine Breistøl er alle fortsatt Larvik-spillere. I tillegg har de fått en meget spennende spiller i Maria Hjertner fra Byåsen.

3. plass: Storhamar

Fått Heidi Løke tilbake til Norge og hun kommer til å bli en viktig brikke. Samtidig har de en god stamme, dog noe tynnere enn Vipers og Larvik. I tillegg er fjorårets beste spiller, Kamilla Sundmoen, ute mens hun er gravid.

4. plass: Byåsen

Mistet både Hegh Arntzen og Maria Hjertner i sommer. I tillegg er Ida Alstad gravid. Mange spennende spillere hos trønderne, men vi tror de havner litt bak de beste, men kan samtidig utfordre Storhamar om bronsen.

5. plass: Sola

Har fått Camilla Herrem tilbake til Norge, og vil bli deres viktigste spiller sammen med Tonje Nøstvold. Samtidig har de også fått tilbake en av de mest spennende spillerne på LK98-landslaget, nemlig Line Ellertsen. Tar hun de stegene som trengs i år, kan det bli ordentlig moro i Stavanger. Kan være med på å utfordre Storhamar og Byåsen om bronsen.

6. plass: Tertnes

Kjerstin Boge Solås er dessverre ute med korsbåndsskade. Noe vi tror er et stort tap for bergenserne. Samtidig har de fått Thea Stankiewicz fra Fana. En spiller som har potensiale til å bli viktig for Tertnes, men vi tror det blir litt bak medaljene.

7. plass: Oppsal

Mistet Eliteseriens beste målvakt i Marie Sundfør Tømmerbakke. Det positive nå er at de har et jevnere keeperteam, som kan skape en stor konkurranse seg i mellom og begge må være på topp hele veien. I tillegg mistet de Malin Aune, men vi tror Mariann Gabrielsen fort kan fylle den plassen. Ellers er det mye nytt og mye ungt i Oppsal, som i fjor var i NM-finale med junior-laget. Mette Leipart, Christina Solheim Andersen og Martine Welfler for å nevne noen. Men vi tror Guro Nestaker og Tina Magnus kan bli viktige spillere i årets sesong. Og tar Rebecca Steinheim flere steg, mens de får tilbake Frida Rønning, så kan det fort bli øvre halvdel for det eneste eliteserielaget i Oslo.

8. plass: Gjerpen

Overrasket i fjor, akkurat som Rælingen gjorde i sitt første år oppe. Rælingen rykket riktignok ned i den vanskelige andresesongen, men vi tror Gjerpen kan stabilisere seg midt på tabellen. Gjerpen vant junior-NM både i 2013 og 2015 og vi tror noen av disse jentene kan ta steg i år og at laget med det sår høster av gulljentene sine.

9. plass: Molde

Har fått en ny arena, så får nok litt ekstra giv av det. Laget har mye fart i seg, men vi til tross for det, så tror vi det blir på nedre halvdel av tabellen. Anniken Obaidli blir viktig for Molde, som i fjor spilte i 1. divisjon. Nyopprykket lag altså og sist de var oppe rykket de ned igjen. I år tror vi derimot de kan få brukt for lærdommen fra sist de var oppe og klare å overleve.

10. plass: Stabæk

Fikk kvalifiseringsplassen forrige sesong, og vi tror på det samme også denne sesongen. Har mistet Helene Gikstad Fauske, mens har samtidig beholdt flere viktige spillere, deriblant Henny Reistad. Har vært oppe nå i to år og vi tror lærdomen og rutinen de har fått kan hjelpe dem på veien til å overleve. Dog i hard kamp fra flere andre lag.

11. plass: Glassverket

Slet voldsomt med økonomien i fjor, men fikk lisens uten anmerkning foran årets sesong. Det har riktignok kostet mye. Laget er så og si helt nytt og de mistet de fleste spillerne etter fjorårets bronsemedalje. Vi tror likevel de kan bite godt fra seg i enkeltkamper, men totalen blir nok litt for dårlig til å holde seg.

12. plass: Fredrikstad

Etter at Halden gikk konkurs i fjor, har Fredrikstad tatt over som Østfolds representant. Vi tror det blir retur til 1. divisjon. Fredrikstad har en strålende spiller i Martine Moen, men vi tror ikke hun alene klarer å dra lasset. Vi tror de kan gi de fleste lagene hard kamp, men som med Glassverket, så tror vi totalen blir for dårlig.

Her er hele tabellen vår for Eliteserien 2017/18:

 1. Vipers (2)
 2. Larvik (1)
 3. Storhamar (5)
 4. Byåsen (4)
 5. Sola (8)
 6. Tertnes (6)
 7. Oppsal (7)
 8. Gjerpen (9)
 9. Molde (nyopprykket)
 10. Stabæk (10)
 11. Glassverket (3)
 12. Fredrikstad (nyopprykket)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..