Astrid Smeplass (Astrid S) er offisiell supporter for UEFAs kampanje Together #WePlayStrong. Så langt har hun blitt veldig inspirert og hun husker hvor viktig fotballen var for henne.

For English version, press HERE

– Det har vært veldig artig så langt. Det har vært veldig kult og se hvor mange jenter som er så sinnsykt god i fotball. Jeg har møtt mange i alle aldre som bare elsker fotball og er dødsflinke, så det har vært veldig inspirerende, sier Astrid S til kvinneidrett.no når vi møter henne på Ullevaal like før EM-start.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Veldig kult

Hun var på plass da de norske fotballjentene sparket igang oppkjøringen til EM i Nederland. Der var hun med på en liten seremoni, før hun hadde en intimkonsert for de norske jentene. I tillegg har hun også fått muligheten til å reise til Champions League-finalen, som fant sted i Cardiff i juni. Der møtte hun Ada (Stolsmo Hegerberg), og fikk se Hegerberg og Andrea Norheim vinne Champions League.

– Det er veldig kult. Sinnsykt fint av de å invitere og inkludere meg. Det hadde jeg aldri forventet, så det var veldig, veldig snilt. Det var kult å få lov til å komme hit.

Astrid S har selv spilt fotball som liten og spilte lenge. Hun spilte blant annet for Orkla/Skaun, og hun gikk også på fotballinja ved Orkdal videregående skole, men det var før artistkarrieren tok over. Hun slo igjennom for fullt i Norge under Idol i 2013, men har nå også fått et stort navn internasjonalt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Offisiell supporter

Nå er hun tilbake i fotballen, men nå som offisiell UEFA-supporter for kampanjen Together #WePlayStrong. Der er hun offisiell supporter sammen med en rekke andre store fotballnavn. Alex Morgan, Véronica Boquete, Camille Abily og Laura Georges er alle offisielle supportere for kampanjen som mål om å styrke kvinnefotballen og har fokus på jenters deltakelse. Undersøkelser viser nemlig at frafallet er stort blant jenter i alderen mellom 13 og 15 år.

– Ja, undersøkelsene viser at det er ekstremt mange jenter mellom 13 og 15 år som slutter.

Og selv husker Astrid S hvor viktig fotballen var for henne.

– Jeg bare husker fra når jeg var liten, hvor viktig det var å ha jenter å se opp til. Jeg husker jeg så en film der hovedrollen spilte fotball. Det er de små tingene som gjør at jenter skjønner at det er kult, at man er inkludert og at man bør være med og spille fotball lenge. Det er veldig artig, så det er bra med forbilder og folk som fronter det, sier Astrid S avslutningsvis til kvinneidrett.no.

Les mer om Together #WePlayStrong på deres hjemmesider HER

PS! Kvinneidrett.no sin redaktør, Andreas Kristoffer Berge, er også med i UEFAs kampanje. Han er en del av et team som bruker sosiale medier til å spre budskapet.

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..