Vålerengas Celin Bizet Ildhusøy startet finalen i åpent nordisk J16 på benken, men ble til slutt den store helten.

Norge hadde imponert sterkt i den åpne nordiske J16-turneringen i Finland. Først ble Danmark slått 4-3, før Tyskland ble feid av banen med 3-1. I siste gruppespillkamp ble det 2-0 over Nederland og dermed finaleplass.

– Ekstremt gøy å vinne sammen som lag

Celin selv scoret ble matchvinner i den første kampen mot Danmark da hun satt inn 4-3-scoringen etter 70 minutter. De andre norske målene i kampen ble scoret av Sara Kanutte Fornes (2) og Anna Østrem. Mot Tyskland scoret Runa Lillegård alle tre målene, mens mot Nederland scoret Emilie Bragstad og Anna Jøsendal hvert sitt.

– Vi har møtt mange tøffe nasjoner og hatt mange jevne kamper, men Norge er ett veldig godt lag med ett godt samhold. Derfor var det ekstremt gøy å vinne sammen som lag, sier Celin til kvinneidrett.no når vi snakker med henne i etterkant av turneringen.

– Gjennom turneringen har det vært fire strake gode lagseire hvor laget viser god moral. Det liker vi, legger hun til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Helt sykt

I finalen møtte Norge stormakten Frankrike. Det sto lenge 0-0 og de fleste forventet at det skulle bli ekstraomganger, men det ville Celin gjøre noe med.

Hun ble byttet inn i det 79. minutt og på overtid satt den norske scoringen. Celin fikk ballen inne i feltet og satt inn 1-0-scoringen til enorm jubel for de norske.

– Det var helt sykt, nesten umulig å beskrive. Eneste jeg kan si er at jeg er sykt glad, sier Celin om hvordan det var å avgjøre finalen.

– Det var nesten litt uvirkelig, men som sagt fortjent da vi har vist rå styrke gjennom alle fire kampene, sier Celin videre om å vinne åpent nordisk.

Gleder seg til å ta flere steg

Celin har i år fått tre Toppseriekamper og to cupkamper for Vålerengas seniorlag. Hun har også med det blitt tidenes yngste Vålerenga-debutant. Med 15 år og 175 dager ble hun den yngste til å debutere i en seriekamp på øverste nivå for Vålerenga.

Hun har hatt en enorm utvikling og gleder seg nå til å ta flere steg i Vålerenga fremover.

– Jeg ser frem til å komme hjem til Vålerenga hvor jeg kan ta nye steg ,og oppleve flere spennende opplevelser som denne.

For Vålerengas nye talentsating har gjort det bra så langt. Fire spillere er tatt opp i A-stallen, mens både J16 og J19-laget er for fullt med i NM.

Vi gratulerer Celin og resten av det norske J16-landslaget med seieren i åpent nordisk!

PS! Dette var andre året på rad at Norge ble mestere i åpent nordisk med J16-landslaget. Også fjorårets J16-landslag tok gull

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..