Maiken Bakke (19) scoret på bestilling i vinter, men etter seriestart sa det stopp. Det var inntil hun møtte gamle lagvenninner. Nå skal hun satse for fullt på fotballen og vi har flere scoringer i vente.

Maiken Bakke er opprinnelig fra Melhus. En kommune sør for Trondheim. Hun startet fotballkarrieren i Gimse før hun i 2014 meldte overgang til Trondheims-Ørn. Samme år fikk hun for øvrig også to landskamper for J16-landslaget, mens hun året etter ble tatt ut på J17-landslaget når de spilte EM-kvalifisering i Østerrike.

I Ørn ble det mest spill i 2. divisjon og på J19-laget, men i 2015 fikk hun 23 minutter som innbytter på A-laget i Ørns 5-1-seier over Tynset i cupen.

I vinter bestemte hun seg så for å melde overgang til Grand Bodø. Det var for øvrig Grand-trener Trond Schjølberg som var Ørn-trener trener da Bakke fikk sin ene A-lagskamp for Ørn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Maiken i aksjon under en internkamp med J17-landslaget i 2015.

Scoringstørke

I Grand gikk det bra fra start. Hun scoret i kamp etter kamp i oppkjøringen, men når serien startet i april, så sa det stopp. Hun gikk plutselig 12 kamper (11 seriekamper og 1 cupkamp) uten scoring.

Mål ble det heller ikke mot Vålerenga. Bakke kom inn i det 72. minutt og viste gode egenskaper. Dog uten å klare å sette ballen i mål. Vi møtte ungjenta etter 0-2-tapet i Vallhall.

– Det var artig å komme inne og få vist litt fart, men jeg burde ha skutt på slutten. Det er sånne småting som irriterer litt, sier Bakke til Kvinneidrett.no.

Hun scoret nemlig som sagt mye i oppkjøringen, men har ikke lyktes helt i serien.

– Ja, jeg må score nå snart. Det irriterer meg.

Det kommer i neste kamp!?

– Ja. Det som er litt dritt er at jeg scoret i nesten hver treningskamp, men så kom vi til serien, så sa det stopp. Men det kommer snart, forsikret Bakke etter kampen i Vallhall.

Endelig

Og målet kom til slutt. I den 13. kampen løsnet det for 19-åringen. Det etter 503 minutter uten scoring i Grand-trøya. Minuttet før full tid mot Trondheims-Ørn hjemme i Nordlandshallen utnyttet hun en forsvarsfeil og lobbet ballen nydelig i mål fra 25 meter.

– Jeg er veldig fornøyd med scoringen, og at det var et såpass bra mål var deilig med tanke på at det også var min første scoring. Jeg er god på å lukte slike feil fra motstanderens forsvar, også tar jeg de på fart, sier Bakke om scoringen sin når vi snakker med henne igjen torsdag.

Det var ikke bare Bakkes første offisielle scoring for Grand Bodø, men også hennes første Toppseriescoring.

– Vi lå jo under 6-1, men jeg må innrømme at det var utrolig deilig å endelig sette inn et mål.

Grand tapte riktignok kampen 1-6, men nå er Bakke igang.

– Ja, jeg føler det løsnet litt nå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Maiken jubler for scoring for Trondheims-Ørn under Norway Cup i fjor. I helgen scoret hun mot gamleklubben.

Pendlet mellom Trondheim og Bodø

Hun tok som sagt turen til Grand i vinter og stortrives i nytt lag.

– Jeg er kjempeforøyd. Alt er kjempebra og det kunne ikke vært bedre. Ja, trives kjempegodt. Nordlendinger vettu, de er det lett å bli kjent med.

Men det har ikke bare vært fryd og gammen. Hun har nemlig bodd i Trondheim og pendlet mellom Trondheim og Bodø i våres. Det mens hun fullførte videregående.

– Jeg synes det har gått bedre og bedre for hver kamp. Det var ganske tøft i starten, men jeg merker forskjell etter hver kamp og får mer erfaring.

Flytter nordover

Nå er hun derimot ferdig på Melhus videregående skole og skal flytte nordover i august. Da blir det fullt fokus på fotballen og hun tar samtidig et friår fra skole og utdannelse.

– Det har vært kjempeartig. Jeg har fått masse nye erfaringer og masse Toppseriekamper, men det blir godt å få flyttet dit og spille meg inn i laget.

Og målsetningen for hun personlig er å spille seg inn i førsteelleveren og ikke minst bidra med scoringer.

– Til høsten skal jeg spille meg inn i førsteelleveren og score mål, avslutter Bakke til Kvinneidrett.no.

PS! Se hennes første Toppseriescoring i videovinduet under:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..