Guro Reiten stortrives i LSK. Nå venter EM-spill for Norge.

– Ja, jeg trives veldig. Det er en annen kultur enn det jeg har vært vandt til. Nå føler jeg at jeg begynner å komme inn i det, sier Reiten til Kvinneidrett.no, før hun fortsetter.

– Jeg har så gode medspillere og trenere som pusher hver dag. Da blir man bedre. Jeg kom til LSK for å bli god og jeg er på vei, sier en smilende og veldig fornøyd Reiten.

Toppscorer

I LSK har hun scoret 12 mål (11 i serie og 1 i cup) så langt denne sesongen. Det gjør hun til Toppseriens toppscorer når serien tar sommerpause.

Aldri før har hun scoret så mange mål før sommeren. Fra før står hun med 6, 8, 3 og 9 mål per sesong i Trondheims-Ørn, mens hun i Kattem scoret 12 mål i løpet av én hel sesong.

– Jeg er ikke helt vandt med det, men det er ikke noe jeg har tenkt så mye på selv. Det har bare kommet litt av seg selv. Så lenge vi vinner, så spiller det ingen rolle hvem som scorer, sier Reiten om scoringene sine.

En av forskjellene fra tidligere er at nå spiller hun på et av Norges beste lag, og da kommer hun i flere store scoringsposisjoner enn tidligere.

– Ja, det er det som er den største forskjellen. At jeg har så gode medspillere som setter meg opp i så gode posisjoner hele veien, og da får jeg gjøre det jeg er best på. Utfordre, skyte og sentre, og da blir det jo bra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Dritartig å spille

Vi møtte Reiten i etterkant av LSKs 1-0-seier over Stabæk på Nadderud forrige uke. Hun strålte som en sol etter en kamp hun selv elsket å spille.

– Det var dritartig å spille. Det er disse kampene som er artig. Stabæk, Avaldsnes osv.. Vi var ikke helt fornøyd sist. Vi vant og tar med oss tre poeng, men den andreomgangen var ikke noe særlig, sier Reiten om toppoppgjøret.

Det var LSK som skapte de største sjansene og det var utrolig at LSK ikke vant mer på Nadderud.

– Vi snakka mye om det at mot Stabæk skulle vi peise på og kjøre over de, og det synes jeg vi gjør også. Vi er desidert best. Jeg skulle ha scoret 2-3 mål, så skulle jeg vært fornøyd.

Kunne ha scoret flere

For Reiten selv hadde flere gode muligheter, men Ingrid Hjelmseth i Stabæk-buret sto som en levende vegg på skuddene til Reiten.

– Ja, i dag var Ingrid veldig bra. Jeg føler at noen av de treffene jeg har er nedi hjørnene, men jeg har en førstetouch som sklir ut litt, så jeg kommer litt langt til siden når jeg skal skyte tilbake. Men det er detaljer og så lenge vi vinner, så er jeg fornøyd. Jeg er stolt og glad.

Med den seieren og 2-0-seier mot Sandviken i helgen leder nå LSK serien med 32 poeng. Det er to poeng foran Avaldsnes, men LSK har en kamp tilgode.

– To uavgjorte og resten seire er vi fornøyd med. Resultatmessig har vårsesongen vært bra, men så har det vært litt varierende prestasjoner. Jeg tror fortsatt vi har masse å gå på, oppsummerer Reiten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Med til EM

Onsdag forrige uke kom for øvrig EM-troppen til sommerens EM i Nederland. Der var Reiten med.

– Ja, satser på at jeg er med. Jeg har jo lyst til å være med, sa Reiten dagen før uttaket.

Da EM-uttaket kom var hun altså med som én av de 23 spillerne. Totalt fikk LSK med seg fem spillere. Ingrid Marie Spord, Ingrid Moe Wold, Cecilie Fiskerstrand og Anja Sønstevold var de fire andre.

PS! Onsdag har de norske jentene sin første trening i precampen til EM. Kvinneidrett.no er på plass på Ullevaal Stadion under treningen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..