Klepp-kaptein Tuva Hansen var skuffet etter kun 2-2 hjemme mot Stabæk. Klepp-målene derimot var hun godt fornøyd med. Onsdag kan hun for øvrig få EM-plass, men det tar den unge kapteinen som en eventuell bonus.

– Vi vet jo at de er gode og at det kom til å bli en fight. Det eneste som irriterer litt er målene vi slipper inn på dødball. Det er ikke likt oss i det siste, så det er veldig kjipt. Spesielt når vi scorer så fine mål som vi gjør. Nei, det er litt kjipt. I hvert fall når vi leder to ganger, så det er litt hardt, sier Hansen til Kvinneidrett.no etter kampslutt på Klepp Stadion lørdag ettermiddag.

Vanvittige scoringer

For Klepp startet kampen i et voldsomt tempo. Hanne Kogstad vant en hodeduell og headet ned til Hege Hansen. Hun repeterte det hun gjorde på oppvarmingen. Hun smalt ballen nydelig opp i vinkelen og meldte seg samtidig på i kampen om årets mål i Toppserien.

– Ja, det var dritbra. Klasse, smiler lillesøster og kaptein Tuva Hansen.

Det andre målet til Klepp var det også klasse over. Maria Hiim sendte en nydelig stikker til Hege Hansen, som fosset oppover kanten. Hun la inn foran mål og ballen endte opp hos Klepps toppscorer, Tameka Butt. Hun smalt ballen via stolpen og inn.

– Veldig kjekt at vi får scoringene i spill også og ikke bare på dødball, så det er kjekt å ha med seg videre, sier Tuva Hansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nullen glapp

Målene til Stabæk derimot kom på dødball begge to. Det første en heading fra Melissa Bjånesøy, som en uheldig Oda Bogstad fomlet inn i mål. Det andre kom på en ny corner. Stabæk tok en kort corner, før de slo ballen inn langs bakken. Der sto Celine Granli og satt ballen i mål.

De to målene gjorde også at Klepps lange rekke uten baklengsmål tok slutt. Sist de slapp inn var hjemme mot Røa 13. mai. Det gir syv kamper uten innsluppede mål (fem seriekamper og to cupkamper) eller 719 minutter uten baklengs.

– Ja, det suger. Det kjente vi virkelig på. Det som er mest kjipt er at det er pissmål vi slipper inn. Det er veldig kjipt, men vi tenker ikke mer på det nå. Det legger vi bak oss, sier Hansen.

For nå har kampene kommet tett. Forrige helg ble det 1-0-seier borte mot Sandviken, onsdag ble det 2-0-seier borte mot Lyn, mens allerede onsdag venter ny bortekamp. Denne gang er det Hansens gamleklubb, Arna-Bjørnar, som står på motsatt banehalvdel.

– Ja, nå tenker vi masse på restitusjon og ikke så mye på trening. I hvert fall ikke hard trening. De to siste kampene før ferien skal vi ha seks poeng i hvert fall. Det er bare det det står på nå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Liker å ha den rollen

For seriestarten har vært bra for Klepp. Laget fra jæren ligger på 4. plass med 20 poeng (spilt ti kamper). Det er á poeng med Stabæk på tredje- (spilt ni kamper), fire bak Avaldsnes på andre- (spilt elleve kamper) og seks bak LSK på førsteplass (spilt ti kamper).

– Ja, det har gått relativt bra, men vi sikter jo oss på medaljeplass, så vi krever ennå mer av oss. Men det har gått veldig bra, det har det.

Tuva Hansen tok over kapteinsbindet foran sesongen mens Gry Tofte Ims var borte fra banen mens hun var gravid. Hun har tatt oppgaven på strak arm og gjort en god jobb som leder for jentene.

– Jeg merker at det er litt krevende, men det er bare kjekt. Jeg liker å ha den rollen og jeg kommer ikke til å slutte å være en leder i den gruppa, selv om jeg gir det videre til Gry igjen.

LES OGSÅ: Tuva er Klepps nye kaptein: – Takknemlig for tilliten

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Landslaget er en bonus

Året 2017 har generelt sett vært et godt fotballår for Hansen. Hun har vært fast med på A-landslaget og fått to landskamper. Debuten kom 3. mars mot Spania (0-3-tap) i Algarve, Portugal.

– Det var veldig kjekt med debut for landslaget og det gir meg stor motivasjon til å fortsette videre.

Onsdag offentliggjøres også A-landslagets EM-tropp til EM i Nederland. Hansen selv har ingen forventninger, men tar en eventuelt EM-plass som en bonus.

– EM-troppen og selve landslaget ser jeg på som en bonus. Jeg håper så klart jeg blir med, men jeg forventer ingenting. Det største fokuset hos meg er helt klart i klubb, der jeg har en stor rolle i å lede laget mitt, avslutter Hansen til Kvinneidrett.no.

LES OGSÅ: Tuva Hansen: – Sykt kjekt (Vi tar deg igjennom Tuvas karriere så langt)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..