Miriam Byberg fikk onsdag sin A-debut for Klepp da hun spilte de siste ti minuttene i 2-0-seieren over Lyn i cupen. Kaptein Tuva Hansen skryter samtidig ungjenta opp i skyene.

– Veldig kjekt med innhopp, sier Byberg innledningsvis til Kvinneidrett.no.

Klepp styrte kampen i store deler av førsteomgang, mens i andreomgang ble det litt mer frem og tilbake. Til slutt ble det 2-0-seier til Klepp etter at Elisabeth Terland og Tameka Butt hadde scoret målene.

– Vi styrte kampen, men slet med å sette ballen i mål i førsteomgang. I andreomgang er det litt frem og tilbake, men alt i alt var det en veldig kontrollert kamp. Det var veldig kjekt å komme inn, og at det ikke ble så voldsomt stor forskjell selv om jeg kom inn. Så veldig kjekt, sier Byberg om kampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vandt med 2. divisjon

Hun spiller til vanlig for akademilaget til Klepp i 2. divisjon, men onsdag fikk hun altså prøve seg på A-laget.

– Ja, jeg er vandt med 2. divisjon, hvor det er litt lavere tempo, så du merker det veldig fort at det er litt forskjell på tempoet. Men alt i alt syntes jeg det var et veldig greit innhopp, og jeg klarte meg ganske greit, så fornøyd med det.

Hun trives veldig godt i Klepp og snakker om et veldig inkluderende og godt miljø.

– Ja, jeg synes det er veldig kjekt. Det er veldig inkluderende. Om du kommer opp fra akademi-laget, så tar A-laget deg veldig godt imot. Og trenerene er veldig gille og vet veldig hva de snakker om, så du føler at du lærer veldig mye av de. Så vi har et veldig bra treningsmiljø og godt miljø rundt lagene, så det er bra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NM-gull med J19 i fjor

I fjor var hun med på å ta NM-gull i J19-klassen etter 3-1-seier over LSK i finalen, men følte kvartfinalen mot Lyn var den tøffeste kampen. Den kampen vant Klepp på straffer.

– Ja, den vanskeligste kampen var nok mot akkurat Lyn, så jeg følte at det var det som var den avgjørende kampen. Men jeg synes vi hadde en veldig bra finale og følte vel hele kampen at dette var noe vi kunne ta.

Og cupgullet fra i fjor er noe hun tar med seg videre som et stort høydepunkt.

– Ja, veldig kjekt og det er noe jeg kommer til å ta med meg resten av livet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Satser på NM i år også

De satser også på NM nå i år, selv om et par av nøkkelspillerne er ute med skader.

– Ja, vi har et veldig ungt lag. Nå satser vi på NM i år og. Vi vant jo NM i fjor med J19, så vi viser at vi har mange gode, unge spillere som kan heve seg mot mange andre i forskjellige klubber, så vi prøver å fortsette å utvikle det og bare bli bedre og bedre.

– Nå har vi slitt med skader på mange viktige spillere, men jeg håper fortsatt at vi klarer å ha godt nok lag til å i hvert fall komme så langt som mulig og kanskje til finalen, fortsetter hun.

Det blir også Bybergs siste år i J19-klassen.

– Ja, det er siste året mitt på J19 i år, så jeg håper vi klarer å komme langt i år også, sier Byberg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Har x-faktoren

Tuva Hansen spilte i fjor J19-NM sammen med Byberg, men har allerede etablert seg på Toppserielaget til Klepp. Hun er nemlig lagets kaptein og i tillegg er hun med i kampen om en plass i EM-troppen med A-landslaget. Hansen skryter Byberg opp i skyene når vi ber henne si noen ord om debutanten.

– Hun er et spennende talent. Bra jente og veldig ivrig i spillestilen. Hun har x-faktoren som mange trenere leter etter, så jeg tror at hun kommer til å gjøre det kjempebra. Hun kommer til å komme inn i stallen vår og ta det med storm. Jeg ser for meg at hun er det nye talentet som kommer til å vokse opp nå. Hun er ett år yngre enn meg, men hun har vært på andrelaget vårt ganske lenge. I den siste perioden har hun steppet opp på treningene våre og vært en av de som har vært best. Så det er veldig kjekt å se på.

Og debuten onsdag synes Hansen at Byberg taklet bra.

– Hun klarer seg greit. Hun finner på litt sånn fakseri og er en spennende spiller, avslutter Hansen til Kvinneidrett.no.

Kaptein Tuva Hansen er full av lovord om Miriam Byberg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..