Malin Aune har slitt litt med jumpers knee, men er nå tilbake på banen. Mot Frankrike scoret hun på ett av to skuddforsøk. Nå gleder hun seg til oppstart med ny klubb.

– Det var litt sånn opp og ned. Jeg føler vi kjører ganske godt etter dem i førsteomgangen. Da er det vi som har litt styringen og leder med en del mål. Da kjører vi etter og de blir litt bakpå, men jeg føler det snur litt i andreomgang. Da er det de som kjører litt etter, i hvert fall på slutten her. De kjører veldig etter og vi blir litt ryggende. Da får de straffer og vi har pasninger i angrep som ikke går frem. De er veldig god til å snappe, lage brudd og ta pasninger i blindsonen. Da gjør vi dessverre en del tekniske feil, sier Aune til Kvinneidrett.no.

Norge vant til slutt 24-21 i STIL Arena. Mye takket være sisteskanse Katrine Lunde.

– Det er veldig imponerende. Jeg blir imponert hver gang Katrine drar frem alle de redningene sine. Det er så artig å se på. Hun tar straffer og hun tar alt. Det er veldig artig å stå i forsvar, når du vet at du har en vegg bak deg, sier Aune.

Scoret på en av to

Aune kom til to muligheter, men det ble bom på den første.

– På det første skuddet kommer jeg litt bredt i banen, så legger jeg ned armen litt tidlig. Jeg tror kanskje tricken hadde gått hvis jeg hadde hatt med keeperen opp litt tidligere.

Den andre muligheten satt derimot i mål.

– Det andre skuddet fra kant er veldig bra spilt av laget. Jeg kommer til en bra sjanse og da er det bare å sette den i mål.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Aune setter her inn sin ene scoring.

Jumpers knee

 

Aune har slitt med jumpers knee en stund og mistet blant annet landslagssamlingen i mars.

– Det har vært veldig artig på samling. Nå har jeg vært ute i tre måneder med jumpers knee, så veldig artig å være tilbake på samling ettersom jeg ikke kunne være med på samlingen med kamper i mars. Selv om det er en tung treningssamling i juni med masse fysisk, så får det bare være. Jeg synes det er dritartig.

Og kneet har vært helt smertefritt under samlingen.

– Nå kjennes det veldig bra. Jeg har ikke noe smerter nå og har vært smertefri hele samlingen, så får jeg bare være smart og passe på belastningen ut mot august og inn i sesongen, så tror jeg det kommer til å være smertefritt utover også.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fra Oppsal til Vipers

Aune har spilt i Oppsal de siste sesongene, men nå er trønderen klar for nye eventyr i Kristiansand. Det etter overgangen til Vipers.

– Jeg trives veldig godt og har et veldig godt inntrykk av både byen, folkene, klubben og alt. Jeg flyttet rett før samlingen her, så jeg var med på to treninger før jeg dro igjen. Det var bare kjapt innom, så måtte vi dra, men veldig artig og spennende. Å komme til en ny klubb er litt rart, men det er selvfølgelig veldig artig og det er det jeg vil.

Og ambisjonene i Vipers er høye. De er Larviks fremste konkurrent om tronen i norsk håndball.

– Ja, ambisjonene er høye selvfølgelig. Det synes jeg bare er artig. Nå har jeg lyst til å være med i toppen av Grundigligaen, og også spille i Europa og Champions League. Det har jeg gledet meg kjempelenge til, så jeg gleder meg bare til start egentlig.

For spill i Europa er noe hun har hatt lyst til lenge. Nå får hun muligheten og selv om hun har mange år i Grundigligaen bak seg, så er det et steg opp på karrierestigen når hun nå har gått til en av Norges beste klubber.

– Ja, det blir jo et steg opp for meg. Og jeg gleder meg veldig til å prøve klubbspill i Europa også. Det er noe jeg har hatt veldig lyst til i en lang periode, så jeg håper virkelig vi kan bite fra oss der.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..