Hanna Bredal Oftedal fikk forrige uke landslagsdebuten. Og for første gang fikk hun muligheten til å spille med flagget på brystet sammen med storesøster, Stine.

– Det var helt konge. Skikkelig gøy. Jeg hadde forventet kanskje et par minutter, men jeg får jo spille 20 minutter og får en scoring i tillegg, så det var supergøy, sier Oftedal til Kvinneidrett.no etter 24-21-seier over Frankrike i STIL Arena.

Norge ledet med solide 15-9 til pause, men etter hvilen kom de franske jentene sterkt. Med tolv minutter igjen å spille sto det 18-18.

– Vi står mye med kanskje den beste 6-eren i førsteomgang og de får dratt fra litt og setter standarden. Så får vi nye prøve oss litt etter hvert, så jeg føler det er litt sånn det blir som oftest, når vi skal bytte litt og rullere litt, og noen nye skal inn å få prøve seg. Da varierer det veldig, så det er nok det som gjør forskjellen.

Men Norge maktet å dra i land seieren til slutt. Hanna selv scoret sitt første landslagsmål da hun satt inn 19-18-scoringen. Til slutt endte det 24-21 til Norge.

– Jeg og Stine pleier å kjøre den i klubb også, så da vet jeg hvor jeg skal komme når hun satser der. Det var veldig gøy, sier hun om scoringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Første landskamp sammen

De to søstrene har fulgt hverandre gjennom karrieren. De spilte sammen i Stabæk mellom 2011 og 2013. Der tok de blant annet junior-gull sammen i 2012. I 2013 dro Stine til Issy-Paris, før Hanna fulgte etter i 2014. Der har de spilt sammen siden, men nå er Stine klar for ungarske Györ.

Nå var det altså dags for å spille sammen på landslaget. Stine er kaptein og har vært en viktig brikke for Norge i flere år, men nå fikk også lillesøster, Hanna, prøve seg. Det var for øvrig første gang de spilte med flagget på brystet sammen.

– Det var første landskamp sammen, så det var supergøy. Jeg er jo veldig vant til å spille med henne også, så det var litt vanlig og. Men selvfølgelig så er det litt spesielt når vi har flagget på brystet og vi får spille sammen.

Men mot Frankrike var det ikke bare med norsk flagg det var kjentfolk for Hanna. Også på Frankrike hadde hun lagvenninner fra klubben.

– Ja, jeg har to lagvenninner som jeg spiller mot her, så det var litt merkelig. Men de er jo et av verdens beste lag synes jeg. De er utrolig fysiske og veldig gode en mot en, så super trening.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hanna (til venstre) og Stine Bredal Oftedal etter torsdagens landskamp.

– Veldig bra samling 

Totalt sett ble det en god samling med to uker i Algarve med kamper mot Angola, samt to kamper da mot Frankrike i Norge. Først 24-21-seieren i STIL Arena, før det ble 23-22-seier i Oslo Spektrum.

– Samlingen har vært veldig bra. Vi har fått vært litt nede i varmen og fått sole oss mellom treningene. Vi har fått trent veldig bra der nede og fått matchet oss mot Angola i to kamper. Så veldig bra samling.

Og i STIL Arena var det for øvrig fullsatt. 1 736 tilskuere tok turen og lagde kjempestemning.

– Ja, absolutt. Man hører stemningen. Spesielt når man sitter på benken, så er det lett å få med seg alt rundt. På banen lukker jeg litt ute, men det er helt supert. Jeg føler alltid at kvinnelandslaget drar mye publikum og det er helt supert for norsk håndball, avslutter Hanna Bredal Oftedal til Kvinneidrett.no.

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..