Hildegunn Sævik har tatt steget opp som andrekeeper etter et par år som tredjekeeper. Mot Røa fikk hun 45 minutter i 3-3-kampen på Røabanen. 

– Det er alltid kjekt å komme inn. Jeg føler jeg kommer inn og får gjort litt bra ting. Jeg slipper inn et mål, men det endte med uavgjort, så fornøyd, sier Sævik til Kvinneidrett.no etter kampslutt på Røabanen.

Røa ledet 2-0 til pause, men Avaldsnes kom sterkt tilbake. De scoret to ganger tidlig i andreomgang og plutselig sto det 2-2. Røa scoret så 3-2, men Luana Bertolucci Paixo sørget for balanse i regnskapet med sin 3-3-scoring mot slutten av kampen. Dermed endte det med ett poeng til hvert av lagene.

– Vi ville selvfølgelig vinne, men sånn som kampen utvikler seg, så er det bra at det blir uavgjort. Vi hadde en mye bedre andreomgang og greide å komme litt tilbake i kampen.

– I førsteomgang hadde vi ikke helt funnet roen og funnet ut av ting, så det er bra at vi klarte å komme tilbake.

Og Sævik merket at det var lett å stå bak laget når resten av spillerne også hevet seg.

– Det var kanskje litt lettere å stå bak når hele laget løftet seg. Jeg følte det var mye bedre stemning og mye bedre kvalitet i andreomgang, så det var kjekt å komme innpå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

God sesongstart

Sesongen så langt gir andreplass i Toppserien for Avaldsnes. Med andre ord har laget hatt en god start på sesongen. Også Sævik er fornøyd med sesongen så langt for sin egen del. Hun har totalt fått spille 1 1/2 kamp. Borte mot Grand Bodø fikk hun spille hele kampen da de vant 3-2.

– Sesongstarten har vært meget bra for både laget og meg personlig. Jeg har fått stå en kamp og vi kan bare bli bedre og bedre.

Som vanlig har Avaldsnes også i år byttet ut mye av spillerstallen, men det ser allerede nå ut som laget har fått et bra samspill og ligger litt lenger frem i arbeidet enn tidligere.

– Ja, det tror jeg. Per har vært tydelig på hva han vil ha og jeg tror flere forstår spillestilen nå og følger den bedre.

– Mye kjekkere

For Sævik sin del har det vært et par år som tredjekeeper for Avaldsnes. I år har hun derimot tatt steget opp som andrekeeper i klubben.

– Jeg har vært tredjekeeper og litt andrekeeper mot slutten i fjor, så det er mye kjekkere å få være med på kampene og ikke bare på trening. Nå når jeg er med og får sjansen til å komme innpå, så er det det jeg har lyst til.

Og utviklingen hennes føler hun at har gått bra det siste året.

– Jeg føler jeg har fått utviklet meg bra. Jeg har fått jobbet litt med litt nye mål, og da blir du bedre på litt andre ting. Nå når jeg får spille nå, så er det jo kamptrening på et høyt nivå jeg trenger. Det er bare bra for utviklingen.

– Håper på å bli førstekeeper i fremtiden

Målsetningene er det heller ikke noe å si på for jenta som står med 19 aldersbestemte landskamper. Sist var da hun sto for J19-landslaget på La Manga i mars.

– Målet er å komme meg så langt opp på landslagsnivå som jeg kan, og hvis jeg fortsetter å utvikle meg og jobber hardt, så håper jeg jo å komme på A-landslaget til slutt.

Og ikke minst ønsker hun å ta over plassen som førstekeeper i Avaldsnes etter hvert.

– Ja, så klart er det et mål. Hvis jeg får spille mer og mer og får vist meg frem, så håper jeg at jeg blir førstekeeper i fremtiden, avslutter Sævik til Kvinneidrett.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..