Emilie Bosshard Haavi fikk en tung start på 2017. Først brakk hun ankelen, før hun pådro seg brudd i kjeven. Nå er hun endelig tilbake.

– Det er kjempegøy å være tilbake. Det har vært et ganske tungt år frem til for en måneds tid siden, sier Haavi innledningsvis til Kvinneidrett.no når vi møter henne etter Norges 0-1-tap for USA forrige uke.

Hun har en merittert karriere allerede selv om hun nylig fylte 25 år. Seks seriemesterskap (tre med Røa og tre med LSK), seks NM-gull (tre med Røa og tre med LSK), Årets lag kåret av NISO og EM-sølv, for å nevne noe.

Tung start på året

Det ble dog ingen god start på 2017. Først brakk hun ankelen i januar, før hun fikk brudd i kjeven på trening med Boston Breakers. Starten på utenlandsoppholdet hennes har med andre ord ikke vært rosenrødt.

– Det var ganske tøft å være der og være skadet. Ikke få være med på en måte, sier Haavi, som nå har vært i gang i rundt en måneds tid.

– Nå når jeg er i gang er det veldig gøy. Jeg vært i gang i rundt 3-4 uker og nå begynner det å bli veldig fint. Man lærer veldig mye og det å være litt utenfor komfortsonen tror jeg er veldig bra. jeg føler meg mye mer mentalt sterk, så det er fint.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Lærer mye utenfor banen

Og det er ikke bare på banen hun har lært mye. Ved å flytte utenlands føler hun også at hun lærer mye utenfor banen.

– Ja, absolutt. Det er ikke bare på banen man lærer noe, men det er utenfor også.

Og byen har hun heller ikke noe å utsette på. Hun trives godt i en av de eldste og mest velstående byene i USA.

– Det er en veldig fin by, og jeg trives veldig godt der, sier Haavi.

Debuten hennes kom borte mot Portland Thorns 27. mai. Det endte med 0-2-tap. Etter det har det blitt ytterligere to kamper (Orlando Pride: 0-2-tap 3. juni og North Carolina Courage: 1-3-tap 17. juni).

– Jeg har fått et par kamper i USA og én time i dag, så blir det forhåpentligvis noen kamper i USA, før jeg kommer tilbake til precampen før EM. Så det blir en litt kortere oppkjøring enn hva de andre har hatt, men det kan jo gå fint det også, sier Haavi, som til tider skapte flere farligheter mot USA i forrige helgs landskamp.

Årets første landskamp

Det ble dog 0-1-tap i landskampen, men Haavi var fornøyd med mye. USA scoret på den ene sjansen de hadde, mens Norge brant flere gode muligheter gjennom kampen i Sandefjord.

– Det er selvfølgelig kjedelig å tape, men jeg synes vi egentlig at vi kan ta med oss ganske mye positivt. Det er ikke sånn at de styrer kampen egentlig. Jeg synes at vi i større grad enn tidligere har turt å spille litt ball og stole litt på egne ferdigheter. Det kunne like gjerne vært vi som vinner 1-0, men det er det som er forskjellen på topp internasjonal klasse. At man tar vare på den ene sjansen man får.

– Jeg synes i perioder at det flyter bra, men så mangler den siste lille finishen, fortsetter hun.

3 886 tilskuere så kampen, men selv om Komplett Arena i Sandefjord kan huse over 6 000 tilskuere, følte Haavi på stemningen.

– Ja, det var veldig gøy å spille. Det føltes ut som det var helt fullsatt, så det var kjempestemning.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

19 000 tilskuere

Alikevel er det ingenting i forhold til debuten hennes i den amerikanske ligaen. Da var hele 18 637 tilskuere til stede på Providence Park i Portland.

– I første kampen min, så spilte vi for 19 000, så det er litt annerledes enn i Toppserien, så det er veldig stas. Og det er veldig stas å være kvinnefotballspiller der borte, så det er godt å kjenne på.

Til sammenligning har 11 407 tilskuere besøkt de totalt 53 Toppseriekampene så langt i år. Det gir et snitt på 215 tilskuere per kamp.

– Kvinnefotball er jo mye større enn herrefotball i USA, så det er veldig gøy å kjenne litt på.

For kvinnefotballen har stått sterkt i alle år i USA. Det merkes og Haavi synes opplegget rundt kampene og klubben virker veldig profesjonelt.

– Ja, jeg føler det er veldig profesjonelt, avslutter Haavi til Kvinneidrett.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..