Oda Maria Hove Bogstad har endelig blitt førstekeeper i Klepp. Det er et mål hun har jobbet mot i mange år.

– Endelig, kan jeg vel egentlig bare si. Å få lov til å prege laget også. Vi er et spennende lag, hvor jeg får være en del av laget. Det er egentlig bare dette jeg har jobbet for i 4 1/2 år nå. Endelig har jeg fått den faste plassen, så skal jeg beholde den også, sier Bogstad når vi møter henne på U23-landslagssamling i Sverige.

613 minutter uten baklengs

Hun har spilt i Klepp i mange år. Helt siden 2012. Da satt hun seg som mål om å bli førstekeeper i klubben. Hun fikk seks kamper i 2014 og ti kamper i 2015. I 2016 derimot fikk hun kun én kamp før hun dro på utlån til Amazon Grimstad i førstedivisjon. Bogstad var der blant Amazons viktigste spillere da de holdt seg i divisjonen.

Nå er hun derimot tilbake i Klepp og har spilt samtlige kamper denne sesongen. En sesong som etter stortapet for LSK i første serierunde har vært knallgod for Klepp.

Klepp har nå spilt i 5 1/2 kamper uten baklengsmål i Toppserien, mens de også holdt nullen i cupkampen mot Amazon Grimstad . Totalt gir det 613 minutter uten baklengs.

– Ja, det var bare en smell i starten, men etter det har vi hevet oss og klart å stenge igjen mye bak. Vi spiller bra og har gode spillere, og da blir det ofte resultat.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Målsetning om medalje

Og laget er flust av talentfulle, unge spillere.

– Det var en del av de som fikk spille litt i fjor, så det er vel det at flere og flere etablerer seg selv om de er unge. Så er det synd at en del av de unge er ute med skade også, men vi skal holde laget sammen likevel.

Den gode starten har også gjort at Klepp er fullt med i kampen om både medalje og gullet.

– Målsetningen er i hvert fall øvre halvdel, men målet har vel aldri vært sterkere om medalje nå enn det har vært tidligere. Det må det vel være lov å si, smiler Bogstad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bogstad (til venstre) sammen med lagvenninne på både klubb og landslag, Maria Hiim.

Banens beste mot Sverige

Vi møtte hun som sagt etter U23-landslagets 0-1-tap for Sverige.

– Vi holder oss inni kampen i førsteomgang synes jeg, men i andreomgang slipper vi oss litt nedpå og mister litt press, som gjør at vi slipper de mer og mer til. Planen var vel egentlig å kontre de litt i bakrom, men vi fikk ikke det helt til i dag. Kjip følelse å tape, men sånn er det av og til, sier Bogstad.

Hun ble også kåret til banens beste i den kampen. Det etter noen vanvittige redninger.

– Det er gøy. Det er veldig gøy. Det er mye som kommer av ren refleks, men det er sånn det er å spille landskamp. Du er kjempegira og synes alt er kjempegøy. Da kommer sånt av seg selv ofte, så det er gøy å få til i sånne store kamper, sier Bogstad selv.

– Ja, veldig sant. Det eneste jeg kan gjøre på banen er jo å hindre det som går inn, så må de andre ta seg av resten. Men ja, det er gøy å få til min jobb i hvert fall, så er det bare synd at vi ikke klarer å dra det i land, fortsetter hun.

Målet til svenskene derimot føler hun at burde vært avverget før den går i bakken og i mål.

– Det er litt kjipt. Ballen burde vel vært klarert før den dabber.

Totalt sett er hun uansett fornøyd med samlingen og ikke minst miljøet i gruppa.

– Det er kjempegøy på samling. Lærerikt. Vi hadde bare en trening før kampen her, så det er vanskelig å kjøre inn et helt nytt lag når det er mange som ikke har spilt sammen, men det er bra miljø og jeg trives kjempebra.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..