Mallorca Toppfotball Kvinner har ikke tapt en tellende kamp siden starten av november. Nå sikter de seg inn på den spanske Toppserien i løpet av de neste årene.

13 november var sist det spansk-norske damelaget tapte en tellende kamp. Da kom tapet borte mot sesongens serievinner, Sporting de Mahon. Etter det har det blitt 16 kamper uten tap. I 15 av de ble det seier, mens de avsluttet serien med seks strake seire, hvor de også holdt nullen fem av de seks siste kampene.

Det ga til slutt andreplass, fire poeng bak serievinneren, i Liga Femenina Autonomica, som er på nivå 3 i Spania.

– En absolutt godkjent første sesong. Selvfølgelig skulle vi ønsket at vi vant serien, men totalt sett må vi si oss fornøyd, sier hovedtrener Leif Tsolis.

Kun førsteplassen gir opprykk, men neste år er målet soleklart.

– Da skal vi rykke opp, sier han bestemt.

Og ikke nok med det. Målsetningen er klar, og mandag kom den for fullt ut for offentligheten da Mallorca Toppfotball la ut sin spanske videopresentasjon.

– Målet er Primera División 2020/2021.

Se videopresentasjonen i videovinduet under:

Spansk-norsk damelag

Det er noe unikt med FC Mallorca Toppfotball. Det er en spansk fotballklubb som er knyttet til et fotballakademi med samme navn. De har et lag bestående av både spanske og norske spillere.

I årets sesong hadde de blant annet Amazon Grimstads Kamilla Aabel og Anette Urdalen, Urædds Renate Husum, Åssiden G19s Tanja Løfhus, Stords Tiril Kvarven og tidligere Vålerenga- og Grei-spiller Caroline Vad Østby. I tillegg var Ingrid Ueland en del av laget som kjempet i toppen av ligaen. Tanja ble for øvrig toppscorer for klubben med sine 15 mål, mens Caroline endte på 11 scoringer til slutt.

Alle de norske fikk stadig banens beste-priser, mens også de spanske spillerne utmerket seg.

Av spanske spillere hadde de en solid sisteskanse i Yanira Ortigosa Moreno i mål, mens Raquel Vilchez Porcel ble spansk toppscorer med sine 13 mål.

– Yanira har vært bunnsolid bak der, mens Raquel har en egen evne til å dukke opp der ballen havner inne i feltet, sier Tsolis.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tanja Løfshus (fra toppen), Tiril Kvarven og Kamilla Aabel var tre av årets norske spillere. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Unik opplevelse

I tillegg har de en av Mallorcas mest spennende spillere i 15-årige (blir 16 i juni) Verónica Garcia Da Vila. Verónica har det siste året vært på krets- og regionslag og ble dratt opp på U18-regionslaget som eneste 01-modell. Resten av laget besto av 98-, 99- og 00-modeller.

– Det er en unik opplevelse og mulighet til å bli kjent med personer og spillestilen fra et annet land, sier Verónica til Mallorca Toppfotball TV.

Verónica ble for øvrig også kåret til banens beste spiller ved flere anledninger, og fikk også prisen da laget spilte treningskamp mot Vålerenga.

– Hun fikk sin største utfordring som fotballspiller mot Vålerenga, og hun gjorde en fantastisk jobb fra sin høyreback-posisjon. Hun hadde så og si full kontroll på tidligere A-landslagsspiller for Norge, Camilla Christensen, sa Tsolis etter kampen den gang.

I tillegg har spillere som Emma Verdial Rawling, Bianca Aguilar Ryan, Maria Dandara Santiago Dos Santos, Chloe Serra Jodin, Ainhoa Vilchez Porcel, Paula Olivas Benitez og Yolanda Sanchez Rodriguez bidrat inn mot den gode første sesongen i spansk serie.

– Vi har fått en god kjerne med spanske spillere og neste år kommer det til å bli ennå bedre, sier Tsolis.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Verónica er en av Mallorcas mest spennende fotballtalenter. Her i aksjon mot Vålerengas Camilla Christensen. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Lever som proffer 

De norske jentene reiser til Mallorca og mer bestemt Alcudia, som ligger på nordsiden av ferieøya. Der betaler de 69 000 for å delta på akademiet som varer i rundt et halvt år. Det dekker det meste og spillerne lever uten å måtte tenke på heftelser som skole og jobb underveis.

Der er det økter både på banen, stranda og i styrkerommet. I ttillegg er det altså seriekamp i helgen.

«Unik profftilværelse i Spania med internasjonal matching og spill i det spanske ligasystemet. Tilbudet er tilrettelagt for kvinnelige fotballspillere som ønsker å spille fotball i spansk liga, og legge hele sesongen til Spania. Det er noe som blant annet innebærer en internasjonal overgang til vår spanske klubb F.C. Mallorca Toppfotball», står det på hjemmesidene til Mallorca Toppfotball.

En som var meget fornøyd etter sitt opphold på Mallorca Toppfotball var Tanja Løfshus. Hun har tidligere spilt for Fart, Stabæk og Kolbotn for å nevne noen, samt at hun har vært på yngre landslag.

– Å dra på Mallorca Toppfotball har vært det beste valget jeg har tatt så langt i livet, sa hun til Mallorca Toppfotball TV før hjemreise.

I tillegg vil det for øvrig være ulike fag med tilknytning til fotball ved akademiet. Taktikk, teknikk, fysikk, forsvar, angrep, psykiske ressurser, sosiale ressurser, treningskvalitet, helhet og media er de ti fagene hvor spillerne får karakter fra 1 til 6.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mallorca Toppfotball jubler for en sterk borteseier. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Stipend

Man kan reise ned med flere formål. Enten til et rent utviklingsopphold, men man kan også satse på en fotballkarriere innenfor spansk fotball. Får du stipend, kan du med andre ord være med på hele reisen mot Toppserien.

– Vi har også stipendordninger. Utmerker du deg gjennom meget gode prestasjoner på trening og i kamp over tid, og samtidig fremstår med utmerkede treningsholdninger og personlige egenskaper, så kan du konkurrere om stipend på alt fra 50 til 100 prosent.

Så er det bare å gjenstå og se om klubben kan lykkes med målet om Primera División! Vi ønsker de lykke til og vil følge tett med de neste årene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..