Camilla Bekkevold (19) scoret i sin andre strake kamp og ble matchvinner da Fart slo Kongsvinger 3-0 lørdag. Målet er å fortsette den gode scoringsformen.

Fart har hatt en uheldig start på årets sesong. Etter flere tverrliggerskudd i 1. serierunde ble det 1-2-tap for Lyn, før de fulgte opp med et knepent 0-1-tap for ØHIL. Deretter ble det 0-2 mot Åsane, før sesongens første poeng ble tatt i 2-2-kampen hjemme mot Grei. En kamp de ledet til overtid.

Marginene har altså ikke vært på Fartjentenes side så langt, men lørdag kom endelig den første seieren. Den kom i Hedmarksduellen mot Kongsvinger. Fart vant til slutt hele 3-0 og kunne med det juble for årets første seier (med unntak av 4-1-seieren over Raufoss i cupen).

– Sesongstarten for vår del kunne uten tvil vært bedre. Vi kunne ligget mye bedre an enn det vi gjør nå hvis vi hadde hatt litt mer stang inn enn det vi har hatt, sier Farts Camilla Bekkevold til Kvinneidrett.no.

Og hun føler laget hadde fortjent mer poeng enn de fire de står med så langt.

– Vi røk både mot Lyn og ØHIL, hvor vi faktisk hadde fortjent å få med oss poeng. Hjemme mot Grei mistet vi to poeng på overtid grunnet et frispark jeg føler var feilaktig dømt, så jeg vil si at vi har hatt litt utur og stang ut i starten av sesongen.

– Men vi tok endelig vår første seier borte mot Kongsvinger på lørdag, så det smakte deilig, fortsetter hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skjermdump: Fart sin instagram-konto

Matchvinner i Hedmarksderbyet 

Lørdag kom altså den første seieren i årets 1. divisjon. Bekkevold sørget selv for 1-0-scoringen, før Natalie Granvang Nilsen og Maren Kristine Andersen la på til henholdsvis 2-0 og 3-0.

– De siste årene har vi spilt jevne kamper mot Kongsvinger, så vi var innstilt på at det kom til å bli en krigerkamp. De styrte spillet i starten av førsteomgang, men vi tok mer og mer over. Vi turte å spille fotball, og alle som en jobbet som noen helter. Det var virkelig en lagseier og ikke minst veldig fortjent, forklarer Bekkevold om lørdagens Hedmarksduell.

– Tre fine mål og tre poeng. Det er alltid deilig å vinne Hedmarksduellen, og ekstra deilig når det var vår første seier denne sesongen, fortsetter hun.

Hun scoret 1-0-målet kun 14 minutter ut i kampen. Det var hennes andre mål på to kamper. Hun scoret også 1-0-målet hjemme mot Grei forrige helg.

– Jeg scoret utrolig nok på frispark mot Kongsvinger. Det er vel først i det siste jeg har fått lov til å prøve meg på dødballer. Endelig fikk jeg sjansen, og scoring ble det.

– Scoringen mot Grei kom etter fint spill i forkant. Ballen endte opp hos Dorthea (Mørkved Glorud red.anm.) som dro seg fint forbi backen på venstresida. Hun slo et innlegg 45 grader ut til meg, mens jeg »tuppa» ballen inn foran Greis keeper.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bekkevold i aksjon under en treningskamp mot ØHIL. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Blir hun toppscorer?

Foran årets sesong hadde hun scoret 11 mål i 1. divisjon på de siste fire sesongene, men i år håper hun å kunne toppe det.

Hun er allerede på god vei. Med to scoringer, samt én scoring i cupen, har hun totalt tre mål. Samtidig har hun fått en scoring annullert.

– Starten for min del vil jeg si har vært positiv. Jeg har til tider vært mer involvert enn det jeg har pleid å være, og har i tillegg begynt å komme til flere sjanser. Å ha scoret i 4 av 6 kamper, hvor det ene målet ble feilaktig avblåst for offside, er utrolig deilig. Håper det bare fortsetter i samme spor fremover, så jeg kanskje får karra til meg en toppscorer-tittel, sier hun med et glimt i øyet.

Og et av de personlige målene hennes for årets sesong er nettopp tosifret antall scoringer.

– Mine personlige målsetninger for sesongen er å bidra positivt for laget, både på og utenfor banen. Jeg har også en målsetning om at jeg skal fortsette med å score mål, så hvis jeg skal sette noe litt mer konkret, skal det i alle fall ende på et tosifret antall scoringer dette året.

Per nå er hun i hvert fall toppscorer på Fart med sine to seriemål og sitt ene cupmål.

– Humørspreder

Vi tok også en kort prat med Farts hovedtrener, Frode Bekk. Han forteller at Camilla har en voldsom innsats på banen.

– Camilla er  en humørspreder utenfor banen og bidrar med 100 prosent innsats og innstilling på banen, sier han.

Han er også fornøyd med måten hun har stått frem på så langt denne sesongen.

– Camillas prestasjoner har variert fra meget bra til middels. Hun er stort sett aldri under middels da hun alltid jobber hardt. Hun har bidratt med både mål og assist så langt, forteller Bekk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bekkevold (i svart) i aksjon mot ØHIL i fjorårets serie. Foto: Kvinneidrett.no

– Topp 5 er målet

Og målsetningen for selve laget er topp 5 på tabellen.

–  Målsetningen vår for sesongen 2017, er å havne blant topp 5. Vi har fått en litt treig start, men har troa på at det kommer til å løsne etter hvert, sier Bekkevold.

For selv om de per nå ligger på 10. plass med kun fire poeng, så er det fire poeng opp til målsetningen og bare seks poeng opp til serieleder Byåsen. Det gjenstår fortsatt 17 kamper, så det er med andre ord mye å spille om fremover.

– Vi skal møte mange gode lag, men vi har mulighet til å ta poeng i alle kamper. Vi går alltid inn med en innstilling om å vinne alle kamper vi spiller, uansett motstander. Topp 5 er målet, så vi skal gjøre alt vi kan for å havne i toppen av tabellen, sier hun.

Og det er fullt mulig. Fart ser sterkere ut enn på lenge og i 1. divisjon har det vist seg at alle kan slå alle.

– Vi spiller i en divisjon der nesten alle kan slå alle. Per dags dato er det veldig jevnt utifra hvordan tabellen ser ut, men det er fortsatt tidlig i sesongen og det er mange kamper igjen å spille, avslutter Bekkevold til Kvinneidrett.no søndag kveld.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Glede mot Tynset i en treningskamp i vinter. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

PS! Vi tippet Fart på 3. plass på vårt tabelltips og nevnte Bekkevold som en av de viktigste spillerne denne sesongen. Se utdrag fra tabelltipset under:

«Fart er et lag som har slitt på nedre halvdel de siste årene. I år tror vi på en meget god sesong for Fart. De har hentet inn mange gode spillere og comebacket til Inger Ane Hole tror vi kan være veldig gunstig for de. Hun har en voldsom erfaring og kan styre laget i 2017-sesongen. I tillegg har de fått Natalie Granvang Nilsen og Elise Richardsen fra Lyn, mens de har hentet en del lokale spillere. Ingrid Kvernvolden er kanskje deres største tap, men vi tror spillerne de har hentet inn skal kunne erstatte henne ganske bra. Finner Dorthea Glorud nettmaskene ofte nok og Camilla Bekkevold fortsetter utviklingen sin på kanten kan hun fort bli en goalgetter og en assistdronnong.  Dette kan bli en meget morsom sesong for Fart-jentene. Vi tror de vil kjempe om opprykket, men samtidig tror vi ikke det holder helt inn. Uansett vil det bli mye positivitet for Frode Bekk og jentene hans.»

Se hele tabelltipset HER

Lyn slo serielederen

I de andre kampene denne sesongen fortsetter Maren Hagfors Thoresen å sette inn langskudd. Med sesongens tredje scoring ble hun kampens eneste målscorer da Lyn slo Byåsen 1-0 på Kringsjå.

Ellers ble det 4-1-seier til Urædd borte mot ØHIL. Nok en sterk kamp fra Urædd, som seiler opp som en kandidat til opprykk. Amazon Grimstad tok en 2-1-seier over KIL/Hemne hjemme, mens Åsane og Bossekop spilte 0-0 i Bergen. Samtidig fortsetter Grei å slite. Denne gang ble det 0-3-tap for Fløya på hjemmebane.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..