Semifinalen i J17-EM mellom Norge og Tyskland hadde omtrent alt og til slutt ble det en historisk hendelse som avgjorde kampen.

I førsteomgang var Norge det beste laget og kun syv minutter ut i kampen satt Olaug Tvedten inn 1-0-ledelse. Tyskland hadde en ball i tverrligger, men det var Norge som likevel var nærmest en ny scoring da Jenny Røsholm Olsen fyrte løs i stolpen og ut. 1-0-ledelse for Norge til pause.
Etter hvilen fikk tyskerne en drømmestart da Sydney Lohman headet inn 1-1 fire minutter etter hvilen. Tyskland presset på videre, men fikk ikke den store muligheten til å avgjøre kampen mot et hardtarbeidende norsk lag og dermed sto det 1-1 etter full tid og det skulle avgjøres på straffesparkkonkurranse.
Historisk straffekonk
Ikke en hvilken som helst straffesparkkonkurranse, men det skulle for første gang prøves ut det nye systemet. De skulle ikke skyte annenhver straffe som vi er vant til, men først tok Tyskland én straffe, før Norge tok to straffer, deretter Tyskland to straffer, Norge to, Tyskland to  osv..
Tyskland bommet på sine tre første straffer, mens Malin Sunde og Tvedten scoret for Norge, men så gikk det galt. Mens Norge begynte å bomme, så scoret Tyskland på sine to siste og 2-2 etter fem straffer hver. Da gikk det til sudden death og der bommet Norge, mens Tyskland scoret og tok seg til finalen.
Totalt sett var det fortjent med tysk seier om man ser ut i fra sjanser og spill, men de norske jentene la inn en voldsom innsats og kjempet heroisk hele veien.
Bronse
Til tross for tapet må vi gratulerer jentene med en kjempejobb. Det så ut som de var på vei ut av mesterskapet etter 3-1-tapet for Nederland i første kamp, men kom sterkt tilbake med 1-0-seier over Irland og 2-0-seier over England.
I semifinalen holdt de storfavoritt Tyskland til straffekonk og hadde de i knestående, før det sviktet.
Gratulerer med et flott mesterskap og gratulerer som et av Europas beste J17-landslag.
I finalen møtes dermed Spania og Tyskland. Spania slo Nederland 2-0 tidligere torsdag. Finalen spilles søndag kl. 18:30.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..