I fjor kåret vi Andrea Wilmann til årets spiller i 1. divisjon. Søndag scoret hun sitt første Toppseriemål. Det gjorde også lagvenninnene Heidi Ellingsen og Frida Maanum. Vi tok en prat med de tre jentene.

(Hovedfoto: Ellingsen (fra venstre), Maanum og Wilmann etter kampen mot Medkila. Foto: Kristian Bjerke/Stabæk Media)

Wilmann, Ellingsen og Maanum har spilt sammen i mange år i Lyn og går også alle på NTG Bærum. I vinter meldte alle tre overgang til Stabæk og Toppserien, og der har de alle fått en fin start. Søndag scoret alle tre sine første mål i vår øverste divisjon da Medkila ble smadret 6-1 på Nadderud.

Det hele startet med 1-0 ved Melissa Bjånesøy, før Medkila satt ballen i eget mål og 2-0 til pause. Etter hvilen fikset Victoria Ludvigsen 3-0, før Wilmann ble byttet innpå etter 56 minutter.

Wilmann først ut

Og Wilmann brukte kun syv minutter før hun satt ballen i mål.

– Det var veldig morsomt å score mitt første mål i toppserien. Det kom etter et flott forarbeid av Synne, hvor jeg bare kunne sette ballen i mål, sier Wilmann til Kvinneidrett.no.

Ni minutter senere kom også Heidi Ellingsen på scoringslista.

– Det var kjempegøy å score mot Medkila. Jeg spilte ballen ut til Mina på høyrekanten som la inn foran mål, mens jeg lå i returrommet. Det endte med at ballen havna midt i 16-meteren. Jeg kom først på ballen og skjøt den i mål. Det var ekstremt deilig, sier Ellingsen.

Kandidat til rundens mål

Og ikke nok med at de to tidligere Lyn-jentene fikk sine første Toppseriescoringer. Tre minutter senere fikk Stabæk frispark i god posisjon. Maanum fikk æren av  å ta frisparket og satt ballen sikkert i mål, som hun har gjort mange ganger før på frispark.

– Vi får frispark og tenker å curle den over muren i nærmeste. Så funket det, så det var gøy, sier Maanum om scoringen sin.

– Måten de andre på laget feiret og hylte fra sidelinja både da Frida, Andrea og jeg scoret viser hvor bra gjengen er, legger Ellingsen til.

Målet til Maanum er for øvrig også nominert til ukens blinkskudd. Se målet i videovinduet under og stem HER.

Trioen fra Kringsjå til Nadderud

Som sagt gikk de tre jentene fra Lyn til Stabæk nå i vinter. Overgangen fra 1. divisjon til Toppserien har de tatt veldig bra.

– Det har vært veldig bra! Jeg merker selvfølgelig at det er litt høyere tempo på trening og i kamp, og det er en hverdag hvor jeg får utfordret meg selv hver dag. Alle i Stabæk har tatt meg veldig godt imot, og jeg trives kjempe godt, sier Wilmann.

Og bestevenninne, Ellingsen er enig med at hun merker tempoforskjellen.

– Overgangen fra Lyn til Stabæk har vært utrolig bra. Jeg har blitt tatt veldig godt i mot og føler jeg har kommet bra inn i gruppa. Det er en skikkelig bra gjeng, sier Ellingsen, som også slet med skade i januar.

– Jeg slet med kneet i hele januar, noe som var ganske kjipt siden jeg nettopp hadde byttet klubb. Etter det føler jeg at det bare har gått oppover. Jeg føler at jeg tar ytterligere steg hver uke og lærer nye ting hele tiden. Den største forskjellen fotballmessig etter overgangen må være tempoet i spillet, alt går mye kvikkere. Ellers er fotballhverdagen litt annerledes. Jeg synes også at Vanja og Martin er to veldig flinke trenere, fortsetter Ellingsen.

Også Maanum har trivdes bra etter overgangen til Toppserien.

– Overgangen har vært veldig bra. Jeg følte det var riktig tid å ta steget fra 1. divisjon og opp til Toppserien. Det er bra utfordring i hverdagen, i tillegg til en utrolig fin gjeng som har tatt meg veldig godt imot. Så jeg er veldig fornøyd, sier Maanum.

Andrea Wilmann med prisen som årets spiller i 1. divisjon 2016. Nå er hun inne i sin første Toppseriesesong. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Tabelltopp

Stabæk ligger for øyeblikket på 1. plass på tabellen etter 2-1-seier over Røa og 6-1-seier over Medkila. Dermed ligger de foran Avaldsnes på målforskjell etter de første to rundene.

Ungjentene Wilmann, Ellingsen og Maanum er alle spillere på aldersbestemte landslag og har satt seg mål for 2017-sesongen.

–Målet videre for sesongen er å være med å bidra både på og utenfor banen til at vi får en bra sesong og spiller bra fotball. Samtidig vil jeg utvikle meg mest mulig som fotballspiller og ta enda flere steg, sier Wilmann.

– Jeg fikk mye tillit av Vanja og Martin i oppkjøringen, og fikk spille mye i treningskampene. Dette gjorde at jeg fikk kjenne på nivået og spille meg inn i laget. Resten av sesongen håper jeg at jeg får spille så mye som mulig og bidra med det jeg kan for laget. Det er alltid konkurranse om å være i 11-eren, så jeg skal bare fortsette å trene godt og utvikle meg videre i hverdagen, sier Ellingsen.

–  Målet blir bare å fortsette å jobbe på og utvikle meg for hver dag som går, samt å bidra positivt inn i laget, avslutter Maanum til Kvinneidrett.no.

PS! Stabæk møter Grand Bodø hjemme fredag ettermiddag. Kampen er en fremskutt kamp fra runde 9 og starter kl. 17:30

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..