Toppserien 2017 kan vise seg å bli rekordjevn. Se vårt tabelltips her.

I fjor var det LSK Kvinner som stakk av med serietittelen, mens Avaldsnes tok sølv og Stabæk tok bronse. Urædd måtte ta den tunge veien ned til 1. divisjon, mens Medkila vant kvalikkampen og beholdt dermed plassen.

I år tror vi på en meget jevn og tett serie. Vi tror det blir en tredelt serie hvor 1. til 5. plass, 6. til 10. plass og 11. til 12. plass kan bli hipp som happ. Nedover går vi kort igjennom hvert lag.

Se hele tipset nederst i saken!

1. plass: Stabæk

Stabæk har som resten av serien hatt litt utskiftninger, men er absolutt ikke svekket i forhold til fjoråret. Ingvild Stensland og Ida Elise Enget har lagt opp, mens andrekeeper Guro Pettersen har dratt til Fortuna Hjørring. Samtidig har de mistet Marie Dølvik Markussen til Wolfsburg. Det er et tap, for hun har ekstremferdigheter. Samtidig har de fått Synne Sofie Kinden Jensen i retur. I tillegg har de hentet kanskje 1. divisjons beste trio i fjor i Lyn-jentene, Frida Maanum, Andrea Wilmann og Heidi Ellingsen. En knallsterk trio som fort kan gjøre mye ugang også i Toppserien. Maanum kan også fort bli årets unge spiller.

Laget har fremstått solid i hele vinter og vi tror deres nye trener, Vanja Stefanovic kan ta klubben tilbake til toppen. Med flere spillere tilbake for fullt, et års erfaring på en del av de andre spillerne og en blanding av ungt, friskt blod og eldre, rutinerte spillere, så kan dette bli en jubelsesong for de blå fra Bærum.

2. plass: Vålerenga

Vålerenga har endret mye i vinter, og en nysatsing på egne talenter er på gang. Noe vi liker veldig godt og en endring vi mener måtte til. I tillegg har de hentet en god del spennende spillere.

Ut har Kelsey Hood, Maija Saari, Line Johansen, Tine Schryvers, Tina De Caigny, Silje Blakstad og Camilla Ose gått, mens Camilla Christensen har lagt opp og blitt lagets fysio. Inn har laget fått hele tolv spillere, hvor fire av de er 15-åringer for fremtiden. Senest Emilie Libakken Østerås, som ble tatt opp fra egne rekker. Arianna Romero, Stephanie Verdiola, Teigan Allen, Elise Krieghoff og Theresa Nielsen er alle gode forsterkninger, mens på keeperplass har Michelle Betos kommet inn. En meget solid sisteskanse som fort kan bli årets keeper i Toppserien. På midtbanen har de også fått inn Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir, som vi vet er god, samt Aivi Luik som vi har sett har mye gode kvaliteter å tilføre laget.

Også faktoren med ny stadion i september skal man ikke glemme. Det oser en stor positivitet ut fra dørene på Valle nå og vi tror de lykkes såpass at de kommer til å kjempe om ligatittelen, og at de tar sin første Toppseriemedalje.

 

3. plass: LSK

Vi var veldig i tvil, men selv om LSK har mistet de aller beste spillerne sine i Isabell Herlovsen, Lene Mykjåland, Emilie Bosshard Haavi, Marita Skammelsrud Lund og Sherida Spitse, så har de hentet solide forsterkninger.

De har hentet inn Guro Reiten, som har Toppseriens kanskje beste venstrefot. Absolutt en spiller man bør se opp for og som kan bli årets signering. De har hentet raske Synne Skinnes Hansen og de har fått inn flere spennende spillere. I tillegg har Spord fått et år mer erfaring. Selv om de også har skiftet trener, så ligger det en grunnfilosofi i klubben og Hege Riise kjenner laget ut og inn etter mange år som assistent under Monica Knudsen. Det blir spennende å se hvordan hun takler å få hovedansvaret i 2017.

Vi tror LSK ramler litt på tabellen i år, men de kommer samtidig til å være med i gullkampen for fullt. Alt fra 1. til en plass utenfor medalje kan de bli på «birdsa».

4. plass: Avaldsnes

Avaldsnes har nok en gang byttet ut de fleste. Åtte spillere ut og åtte inn har det blitt på Karmøy.

De har mistet flere store profiler og spesielt tapet av Maren Mjelde, Laila Himle og Leticia Santos De Oliveira vil merkes. I tillegg har islendingene Holfridur Magnusdottir og Thorunn Helga Jonsdottir forlatt klubben, for å nevne noen. Inn har de fått inn noen spillere fra både Brasil og Australia uten at vi vet helt nivået på disse jentene. Samtidig har klubbnomaden Lisa-Marie Woods kommet inn.

Laget har samtidig beholdt noen viktige brikker fra forrige sesong og Arne Utvik er tilbake i klubben for fullt. Dette er året da de kan utfordre LSK, men vi tror ikke klubben klarer gullet i år heller. Ei heller medalje.

5. plass: Røa

Røa har for vane å kjempe i toppen og det vil de nok i år også. Geir Nordby er en av de mest rutinerte trenerne i Toppserien og det vil gagne laget også i år.

Hedda Strand Gardsjord, Eline Torneus og Silje Vesterbekkmo har lagt opp, Isabel Bårdsgjære har gått til ØHIL, mens Trine Skjelstad Jensen har tatt turen til Grand Bodø på lån. Inn har de fått Lisa-Marie Karlseng Utland, som vi tror kan lykkes bra i Røa. I tillegg har Mariken Kleppe, Katrine Winnem Jørgensen og Shade Pratt kommet, mens Tuva Espås er tatt opp for fullt til A-stallen.

Laget er ikke det mest slagkraftige og har ikke den beste dekning på keeperplass, men med Toppseriens beste taktikker bak roret, så tror vi de ender i toppen også i 2017, dog litt bak de fire øverste.

6. plass: Klepp

Kanskje en liten overraskelse for flere, men vi tror Klepp får en opptur i 2017.

Klepp endte på 10. plass i fjor, men ser mye bedre ut nå enn de gjorde i fjor. Astrid Grøtta Ree, Line Smørsgård, Marie Bakke og Eliza Campbell har gått ut, men vi føler laget har hentet inn bedre spillere enn de har mistet. Hege Hansen er tilbake og kan skape mye uro for flere, mens vi mener Oda Bogstad i mål er bedre enn Campbell som har gått ut. Samtidig har de hentet opp spillere fra både egen rekruttgruppe og andre lokale lag. I tillegg har de også fått inn Tameka Butt, Kirsty Yallop og Venera Rexhi fra svensk fotball.

Et skår i gleden hos Klepp er at Matilde Alsaker Rogde har røket korsbåndet og er ute for sesongen. En spiller vi tror kunne dominert mye i Toppserien i 2017. Hun har riktignok fremtiden foran seg og vi tror hun kommer til å styrke Klepp når hun er tilbake.

Gry Tofte Ims nettopp fått en datter. Dermed kan man nok vente seg at Ims kanskje gjør en retur på fotballbanen i 2017. I tillegg er Maria Thorisdottir tilbake for fullt go vi tror hun kan bli viktig i 2017. Det samme tror vi Tuva Hansen blir. Ungjenta har tatt over kapteinsbindet i klubben og vi tror hun kan bli en meget dyktig kaptein i årets sesong.

Laget havner på øvre halvdel hos oss i år og det kan fort bli enda høyere.

7. plass: Sandviken

Sandviken klarte å ta over tronen i Bergen i fjorårets sesong da de endte foran Arna-Bjørnar på tabellen. Det tror vi de gjør også i år.

De har riktignok mistet Stine Andreassen, Åsne Takle Eide, Isabell Gjerde og Helene Gloppen, pluss et par til. Også Ashley Thompson har de mistet, men de har fått inn en minst like god keeper i Nora Gjøen. I tillegg har Sina Elise Tosterud og ikke minst Laila Himle kommet.

Marina Heggernes Jensen har tatt steg i vinter og kan bli en god og viktig spiller for Sandviken, mens også Marte Hjelmhaug tror vi kan ta nye steg i 2017. Vi mener de står relativt likt i forhold til i fjor, men ny stadion vil gi ekstra giv i klubben og vi tror de ender på 7. plass.

8. plass: Arna-Bjørnar

Bergensklubben har hatt to trøblete sesonger de siste to årene, men ser hakket sterkere ut i år. Likevel tror vi det blir den samme plassen også i 2017.

Ut har kun Bianca Elissa Sierra og Sigrid Heien Hansen gått, mens Helene Gloppen, Emma Fletcher, Josee Nahi og Kristine Karstad kommet.

Vi tror laget kommer til å spille en attraktiv og morsom angrepsfotball, men for at de skal lykkes høyere på tabellen må angrepsrekken lykkes med å sette målsjansene sine. Rikke Bogetveit Nygaard var i vurderingen til årets unge spiller hos oss i fjor, og vi tror hun vil fortsette fremgangen sin og hun kan ende opp med å bli en viktig spiller utover sesongen.

9. plass: Trondheims-Ørn

Trondheims-Ørn fikk 7. plass i fjor, men i år tror vi de må ned et par plasser.

Laget har mistet viktige spillere i Lisa-Marie Karlseng Utland og ikke minst Guro Reiten. I tillegg har Guro Ramstad, Kristin Reistad og Christine Skogli forsvunnet. Inn har Cesilie Andreassen, Anya De Courcy og Hannah Bacon kommet, mens Mari Johnsen Johansen er tilbake i klubben.

Laget ser noe svakere ut enn i 2016, men samtidig tror vi blant annet både Ingrid Syrstad Engen og Marit Clausen kan ta steg i 2017-sesongen. Det blir i hvert fall to viktige spillere for Ørn-jentene.

10. plass: Kolbotn

Laget har som vane å kjempe høyere på tabellen, men i år ser de svakere ut enn på lenge.

De har byttet ut en del spillere, men sliter med en del skader for tiden. De har hentet en meget spennende og god duo fra Urædd i Nora Eide Lie og Siw Døvle, mens Camilla Ose er tilbake i klubben. Antonia Göransson, Sanne Svensson og Silje Kittelsen har også kommet inn, mens Raxhel Axon, Cecilie Liane, Fanny Andersson og Andrea Thun har forlatt klubben. Huseby-tvillingene har dratt på utlån til Lyn, mens Siiri Valimaa har dratt til Grand Bodø. Samtidig har Solveig Gulbrandsen lagt opp for endte gang, men vi blir ikke overrasket om hun kommer tilbake på banen også denne sesongen.

Vi håper på å se en Jenny Norem uten skadeproblemer, for hun kan fort bli viktig for Kolbotn.

Skadeproblemene de har hatt i vinter tror vi vil svekke de på vårsesongen, men laget kan kanskje sanke noen poeng til høsten.

11. plass: Grand Bodø

Nyopprykkede Grand Bodø tippes i bunnen, men vi tror de overlever.

På papiret ser de sterkere ut enn sist de var oppe. Stine Bøhler, Kristin Sjøvold og Catrine Hansen har gått ut, mens Siiri Valimaa, Linda Ruuta, Savannah Francis, Trine Skjelstad Jensen og Maiken Bakke har kommet inn. I tillegg har de beholdt stammen i laget.

Anne-Marthe Birkeland scoret en drøss med mål i fjor og vi tror både hun og Vilde Fjelldal i angrep blir viktige. I tillegg har de et rutinert lag videre bakover på banen. Plassen reddes og vi tror Grand Bodø vil spille Toppseriefotball også i 2018.

12. plass: Medkila

Vi kan ikke se hvordan Medkila skal kunne klare å redde plassen i 2017. De ser nemlig fryktelig svake ut på papiret.

De har byttet ut voldsomt mye. Hele elleve spillere har gått ut og flere av disse var i startelleveren i fjor. Ida Fjordbakk, Cesilie Andreassen, Katrine Winnem Jørgensen, Taitiana Matveena og Ann Mari Dovland, for å nevne noen, har alle gitt seg i klubben. Inn har de også fått inn en del med flere utlendinger. I tillegg har de spedd på med to fra egen juniorstall og Marianne Linaker har gjort comeback. Sist, men ikke minst, så har Lotte Fikseth kommet inn fra Mjølner og vi tror hun kan bli et av årets gjennombrudd i Toppserien.

Men det blir nok en tøff sesong for jentene fra Harstad og det blir nok nedrykk slit vi ser det.

Se alle overgangene på serieforeningens hjemmesider HER

Her er hele tabellen vår for Toppserien 2017:

 1. Stabæk
 2. Vålerenga
 3. LSK
 4. Avaldsnes
 5. Røa
 6. Klepp
 7. Sandviken
 8. Arna-Bjørnar
 9. Trondheims-Ørn
 10. Kolbotn
 11. Grand Bodø
 12. Medkila

Vi ønsker alle lagene lykke til med sesongen!

Stabæk jubler over en seier i Toppserien i fjor. I år tror vi de kan juble for gull til slutt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..