Det blir spenning i både topp og bunn i årets 1. divisjon. Se vårt tabelltips her.

I fjor var det Grand Bodø som rykket direkte opp, mens Lyn tapte kvalifiseringen mot Medkila. Ned gikk Raufoss og Fortuna. I år tror vi på en ny, jevn sesong i 1. divisjon. Vi går kort igjennom vært lag.

Se tipset nederst i saken!

1. plass: Lyn

Lyn var sterke i fjor og var nære et opprykk. Også i år virker laget sterkt. Det til tross for tapet av flere viktige spillere. Frida Maanum, Heidi Ellingsen og Andrea Wilmann har alle gått til Stabæk. Tre sterke bidragsytere fra fjorårssesongen, som gjør at andre må ta ansvar i 2017. Inn har de fått inn flere spennense spillere. Emilia Ruud, Emilie Closs og Huseby-søsstrene er alle spennende spillere. Totalt sett er laget svekket, men samtidig tror vi Noor Eckhoff, Benedikte Birkelund, Camilla Linberg, Joanna Aalstad Bækkelund og Jenny Røsholm Olsen, alle vil ta steg i 2017. Litt sårbare for skade på keeperplass med kun Amalie Leinebø der bak, men vi tror likevel Lyn tar opprykksplassen. Riktignok i hard konkurranse med flere andre lag.

2. plass: Byåsen

Byåsen har vist over de siste årene at de har et meget slagkraftig lag. I år er laget også styrket med et par Trondheims-Ørn-spillere og vi vet laget fort kan få enda flere spillere inn derfra i løpet av sesongen. Likevel er vi usikre på om trønderne vil opp, for om det er plass til to lag fra Trondheim i Toppserien er meget usikkert. Uansett vil de nok ligge i toppen og kjempe helt inn.

3. plass: Fart

Det samme vil Fart. Et lag som har slitt på nedre halvdel de siste årene. I år tror vi på en meget god sesong for Fart. De har hentet inn mange gode spillere og comebacket til Inger Ane Hole tror vi kan være veldig gunstig for de. Hun har en voldsom erfaring og kan styre laget i 2017-sesongen. I tillegg har de fått Natalie Granvang Nilsen og Elise Richardsen fra Lyn, mens de har hentet en del lokale spillere. Ingrid Kvernvolden er kanskje deres største tap, men vi tror spillerne de har hentet inn skal kunne erstatte henne ganske bra. Finner Dorthea Glorud nettmaskene ofte nok og Camilla Bekkevold fortsetter utviklingen sin på kanten kan hun fort bli en goalgetter og en assistdronnong.  Dette kan bli en meget morsom sesong for Fart-jentene. Vi tror de vil kjempe om opprykket, men samtidig tror vi ikke det holder helt inn. Uansett vil det bli mye positivitet for Frode Bekk og jentene hans.

4. plass: ØHIL

Det samme tror vi om ØHIL. De har fått inn flere spennende spillere. Elisabeth Solvik og Sofie Langgård fra Eik Tønsberg, som vi er spente på om kan ta nivået. Vi vet at det bor mye bra i de to jentene. Susanne Haaland, Marte Birkelund og Selma Øgaard fra Stabæk. I tillegg har Guro Flugstad og Isabel Bårdsgjære fra Vålerenga. I tillegg fortsetter Lise Janbu Eide i klubben. Ut har blant annet Stine Høglie gått. Hun har lagt opp, mens Henriette Isaksen fokuserer på studier. Laget har kanskje 1. divisjons beste keeperteam med Silje Hagen og Klara Sporsem og kan komme langt på det. Det holder ikke til opprykk tror vi, men de vi kjempe i toppen.

5. plass: Fløya

Fløya på sin side overrasket positivt i fjor. De har beholdt den samme troppen, og fått inn et par spillere. De kan fint overraske i 2017 også. Vi tror laget kan få nok en positiv sesong, men det avhenger av at spillere som Celine Emilie Nergård og Elin Åhgren Sørum presterer opp mot sitt beste. Et solid keeperteam har de, mens de er godt besatt på de fleste plasser. Vi tror Fløyajentene fort kan overraske også i 2017, og laget er kapable til å ta poeng fra de fleste.

6. plass: Amazon Grimstad

Amazon Grimstad var nære nedrykk i fjor, men i år står de sterkere fra start. Laget har flere spennende forsterkninger. Flere har gjort comeback, mens Eline Glamsland er tilbake fra USA-studier. De har fått inn Cathrine Dyngvold, Kelsey Hood er tilbake, og ikke minst har Ashley Thompson kommet som en solid sisteskanse. Ut har de mistet Oda Bogstad, som er en annen solid keeper, mens Trine Lise Åvik og Kristine Meland har lagt opp. Laget slipper nok unna nedrykksstriden, og kan blande seg inn i kampen om et opprykk med flyt. Men vi tror det blir med 6. plass og en sesong midt på treet. Noe som vil være en relativt bra sesong for Amazon med tanke på nedturene de siste årene.

7. plass: Åsane

Åsane har i likhet med Fløya beholdt det meste. Samtidig har de også fått inn et par spillere i Pernille Eide og Julie Hansen. Vi tror laget får en middels sesong akkurat som i fjor. Dermed blir det med 7. plass og det er jo faktisk én plass bedre enn i 2016-sesongen. Bergenserne viser i enkeltkamper at de kan kjempe mot flere, men over en sesong tror vi de havner midt på treet.

8. plass: Kongsvinger

Det samme gjelder for Kongsvinger. De har fått inn flere unge spillere, mens de har mistet Emilia Ruud. Laget er sterkt fremover med Ida Bergersen, Naomi Griffin og Nora Hanssen, for å nevne noen. Men vi er mer usikre på hvordan de takler det bakover. De har riktignok Vilde Birkeli som en meget spennende spiller, men samtidig er de sårbare for skader i de fleste ledd. På sitt beste kan de ta en del poeng, men vi tror de mangler stabiliteten som skal til.

9. plass: Urædd

Urædd rykket ned fra Toppserien i fjor og har mistet mye. De har mistet sisteskanse Lene Lauve, samt de to bærebjelkene i Nora Eide Lie og Siw Døvle. Samtidig har Marikken Kleppe forsvunnet. Melissa Wiik er igjen, men vi tror ikke det er nok. Laget kommer til å få en tung sesong i 2017 og må nok kjempe i bunnen. Det kan fort bli så ille som et nedrykk på jentene i svart, så her gjelder det å kjempe i hver eneste kamp.

10. plass: Grei

Grei. Et lag som kan hevde seg i enkeltkamper, men stabiliteten til laget de siste sesongene har vært varierende. De hadde en positiv opplevelse i fjor, men i år blir det nok lavere på tabellen. De har mistet begge keeperne sine i Nora Gjøen og Sara Nilssen Kilen foran sesongen og der er det tynt nå. Samtidig har de kun fått inn et par rekruttspillere fra Vålerenga. Det er syltynt i Grei foran årets sesong og selv om laget har flere spennende i spillere. Kornelia Norum og Arlinda Fera for å nevne noen, så tror vi det blir nedrykksstriden i 2017.

11. plass: KIL/Hemne

Så kommer nedrykkslagene. Kil/Hemne overrasket positivt i 2. divisjon i fjor og rykket opp. Vi satt de faktisk på nedrykk i 2. divisjon, men det tipset gjorde de til skamme. Vi skal innrømme at akkurat her har vi ikke den beste oversikten, men vi tror det blir i bunnen i 1. divisjon i år. Laget har riktignok fått inn Karen Oline Sneve på keeperplass, samt et par andre spillere fra 2. divisjons-klubber. Det tror vi nok blir litt for tynt i 1. divisjon og de må nok ta turen ned igjen.

12. plass: Bossekop

Bossekop er siste lag ut og det er også de vi tror ender sist. De rykket opp etter en stor, stor fest mot Ørn Horten i kvalifiseringen i fjor. Laget har beholdt stammen og spedd på med to Alta-spillere og noen fra egen juniorstall. Det tror vi ikke holder, selv om de også har en notorisk målscorer i Guro Bell Pedersen. Laget vil nok slite i bunn og vi tror det blir nedrykk også på Bossekop.

Se alle overgangene på serieforeningens hjemmesider HER

Her er hele tabellen vår for 1. divisjon 2017:

 1. Lyn
 2. Byåsen
 3. Fart
 4. ØHIL
 5. Fløya
 6. Amazon Grimstad
 7. Åsane
 8. Kongsvinger
 9. Urædd
 10. Grei
 11. KIL/Hemne
 12. Bossekop

Vi ønsker alle lagene lykke til med sesongen!

Her er Lyn på treningsleir i Spania foran årets sesong. Disse jentene tror vi rykker direkte opp til Toppserien.

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..