Tuva Hansen (19) tar over kapteinsbindet etter Gry Tofte Ims. Med seg i kapteinsteamet har hun Hege Hansen og Maria Thorisdottir.

– Det er veldig stort å få kapteinsbindet. Det er noe som ligger veldig høyt på listen min, og jeg er takknemlig for å få den tilliten, sier Tuva til Kvinneidrett.no når vi snakker med henne onsdag.

Tuva har tidligere kapteinserfaring fra både Klepp J19 og ikke minst vært i kapteinsteam på yngre landslag. Nå skal hun lede en tropp hun kjenner ut og inn.

– Jeg tror det bare kan bli enda bedre. Jeg kjenner alle spillerne veldig godt, noe som gjør at jeg kan vite hva jeg kan kreve av hver enkelt.

LES OGSÅ: Tuva: – Vi taper og vinner sammen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tuva under J19-EM i Slovakia i fjor sommer. Et mesterskap hvor hun var med i kapteinsteamet.

– En naturlig rolle

Tuva har alltid fremstått som en ledertype på banen. Både på landslag og i klubb.

– Jeg kommer ikke til å endre så mye på spillertypen min eller hvordan jeg oppfører meg utenfor banen. Jeg har alltid vert en ledertype i Klepp, så jeg føler det blir en veldig naturlig rolle for meg med å få dette ansvaret. Det viktigste for meg er at de kan stole på meg og ha troen på hverandre.

Tuva har også viktige støttespillere i kapteinsteamet i Klepp. Både søster, Hege Hansen, samt Maria Thorisdottir er begge med i kapteinsteamet.

– Teamet fungerer veldig bra. Både Maria og Hege er med her, og vi samarbeider veldig bra. Alle har mange bra innspill, noe som gjør at vi kan bli bedre som en gruppe og prestere optimalt på banen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tuva (til høyre) sammen med søster, Hege Hansen. Nå er de begge i kapteinsteamet sammen med Maria Thorisdottir.

Høye målsetninger

Utenom kapteinsrollen, så ønsker Tuva å bli en stabil spiller for Klepp.

– Mine personlige målsetninger for årets sesong er å prestere jevnt og bra gjennom hele sesongen. Jeg vil bli en stabil Toppserie-spiller som kan holde nivået oppe i hver eneste kamp.

Klepp sin målsetning for 2017-sesongen er høy. De ønsker å blande seg inn i medaljekampen, mens Tuva selv sikter ennå høyere.

– Lagets målsetninger for sesongen er å kjempe om topp 3 med den gode troppen vi har nå. Personlig sikter jeg inn målet på gull.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klepps J19-lag med Kongepokalen etter NM-gullet i fjor. Nå er flere av jentene innstilt på å kjempe om medaljer også i 2017.

– En stor opplevelse

Etter at hun tok NM-gull med J19-laget til Klepp i fjor, så har de gode nyhetene stått i kø for Tuva. Hun var med på sin første A-landslagssamling i november, før hun i mars fikk sin A-landslagsdebut da hun fikk 90 minutter i kampen mot Spania i Algarve Cup.

– Det va en stor opplevelse som jeg fikk ekstra motivasjon til å fortsette å være med videre. Mye erfaring er veldig bra, og noe j eg kan ta med meg hjem til Jæren og Klepp, avslutter 19-åringen, som opprinnelig er fra Bryne.

LES OGSÅ: Hansen: – Sykt kjekt

Nå topper det seg med at hun får kapteinsbindet i Klepp. Så gjenstår det bare å se hvordan sesongen går når den sparkes i gang mandag 17. april.

Klepp serieåpner borte mot LSK 17. april klokken 15:00.

Tuva (til venstre) satt på benken da A-landslaget spilte mot Tyskland i november. I mars fikk hun debuten mot Spania.
Tuva ble kåret til årets unge spiller i Toppserien 2016. I 2017 ønsker hun å stabilisere seg på et høyt nivå.

2 kommentarer »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..