Sara Nilssen Kilen (15), Celin Bizet Ildhusøy (15), Kine Fløtre (15) og Emilie Libakken Østerås (15) fikk alle verdifull erfaring da de fikk være med Vålerengas A-lag på treningsleir på Mallorca.

(Hovedbilde: Jentene fra venstre: Sara, Celin, Emilie og Kine. Foto: Andreas Kristoffer Berge)

– Jeg synes de har klart seg bra. Det er høyt nivå, så de får virkelig prøvd seg. Det er helt sikkert, sier Kenneth Østerås, hovedtrener for J19 og rekruttlaget til Vålerenga, til Kvinneidrett.no

Vi tok også en prat med alle jentene. Les hva de sa lenger ned i artikkelen.

Ungjentene imponerte i treningskampene

Alle jentene fikk også spilletid i treningskampene mot henholdsvis Son Sardina og Mallorca Toppfotball. Celin fikk spille 90 minutter mot Son Sardina, Kine fikk 90 minutter og Emilie fikk 45 minutter mot Mallorca Toppfotball. Sara på sin side fikk 10 minutter i den første kampen og 15 minutter i den andre.

Celin imponerte med farten sin, men manglet det siste lille for å sette ballen i mål. Hun fikk riktignok med seg en målgivende og skaffet en straffe i 4-1-seieren.

Kine var en av Vålerengas beste i den andre kampen, mens Emilie kom inn fra benken og var blant de bedre i andreomgang i kampen som endte en 3-2-seier over Mallorca Toppfotball.

Sara på sin side fikk ikke nok spilletid til å vise seg frem skikkelig, men gjorde sine saker bra på treningsøktene ellers i uka.

– Det er det som er så fint, at Vålerenga gir dem sjansen. Det jeg er veldig glad for er at det er jenter der hjemme som er helt der oppe også, men som det dessverre ikke var plass til nå, sier Østerås.

– Så det ser virkelig lyst ut med Vålerenga og satsingen på jentefotballen, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kenneth Østerås (til venstre) og Caroline Knutsen under treningsleiren. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Jenteløftet

Vålerenga har i år virkelig satt inn støtet for å satse på jentefotballen og utvikling av egne spillere.

– Vi starter et nytt elitelag på jentesiden som vil bestå av jenter fra 14 år og oppover. Dette blir en større treningsgruppe der vi vil ha spillere som minimum har ambisjoner om å spille i Toppserien. Spillerne vil være en blanding av juniorspillere og seniorspillere som jobber mot å bli gode nok for den øverste divisjonen. Gruppen skal ha kamparena i J19 1.divisjon og senior 2.divisjon, sier Østerås til Vålerenga egne hjemmesider.

Etter en stund med treninger i vinter er han imponert over nivået jentene har tatt.

– Mange av dem har kanskje tatt nivået litt raskere enn vi trodde, så det er en utfordring faktisk i forhold til kamparena og det vi har å tilby dem. Men vi er kjempeglad og jeg gleder meg til å dra på trening hver dag. Å få jobbe med så gode talenter er virkelig, virkelig motiverende.

Og han mener jentene i Vålerenga er heldige som har det tilbudet de har.

– Jeg tenker på det hele tiden. Det er ikke mange jenter i den alderen her i Norge, som er så heldige som de jentene der akkurat nå. Dem bør suge til seg det de kan når de først får delta på det nivået de deltar på nå. Det er helt optimalt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jentene under treningsleiren (fra venstre: Sara, Celin, Kine og Emilie). Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Suverent opphold og et utrolig bra opplegg

Totalt sett var Østerås, i likhet med resten av trenerteamet, imponert over opplegget Mallorca Toppfotball hadde stelt i stand for Vålerenga under treningsleiren.

– Oppholdet har vært veldig bra. Jeg personlig synes det har vært et suverent opphold og et utrolig bra opplegg. Og de sier det, de som har vært på La Manga også, at det her er bedre. Og det kan jeg godt tro, for det her har vært bra.

To landslagsspillere

Jentene hadde så vidt rukket å komme hjem før både Sara og Celin fikk den hyggelige beskjeden om at de var tatt ut på J16-landslaget til samling i Polen.

– Det å bli tatt ut på landslaget igjen er det jeg jobber for. Motivasjonen er så stor. Å være en del sv den gruppa er fantastisk, spesielt når vi har lykkes. Det er dette som beviser hvordan jeg har utviklet meg de siste to årene, og det er gøy, sier Sara, som tidligere også har vært med på landslaget.

– Det å bli tatt ut på landslaget er jo selvfølgelig morsomt og motiverende. Ikke det at jeg blir bedre av det eller ville blir dårligere av å ikke blitt tatt ut, men jeg skal forberede meg godt og skal forsøke å gjøre mitt beste. På en god dag, så håper jeg kan være med på å bidra positivt. Jeg krysser fingrene og håper det går bra. Gleder meg uansett til å møte gruppen, sier Celin, som er førstereis med landslaget.

Til slutt fikk alle jentene to spørsmål hver:

 1. Hvordan var det å få være med på treningsleiren?
 2. Hvilke erfaringer sitter du igjen med etter treningsleiren?

Sara Nilssen Kilen:

 • Født: 31.07.2001
 • Posisjon: Keeper
 • Tidligere klubb: Grei
 • I Vålerenga siden: 2017

 1. Det var veldig gøy å få være med. Gruppa ble mer samlet på grunn av at det er mange nye. Det var slitsomt med belastningen, men det er sånn det er på treningsleir. Sosialt var leiren veldig bra.
 2. Jeg har fått et bedre fotball-ordforråd på engelsk. Jeg var spent på hvordan jeg skulle finne ut av det å snakke engelsk, men det gikk ganske greit. På treninger og sånt er jo nivået flere hakk høyere enn det jeg hadde i fjor, så da må fokuset mitt også reise seg noen hakk.

Celin Bizet Ildhusøy:

 • Født: 24.10.2001
 • Posisjon: Spiss
 • Tidligere Klubb: Skedsmo
 • I Vålerenga siden: 2017

 1. Det var inspirerende å få være med på å trene med damelaget på Mallorca. Jeg fikk blant annet bedre innblikk i formasjon og struktur. På turen ble jeg også enda bedre kjent med damene/jentene. Noe som er kjempepositivt!
 2. Det var veldig lærerikt og jeg fikk masse god erfaring på turen. Det er ikke tvil om at jeg må være topp konsentrert og være på hele tiden for å klare henge med.

Kine Fløtre:

 • Født:14.12.2001
 • Posisjon: Indreløper
 • Tidligere klubb: Fjellhamar
 • I Vålerenga siden: 2017

 1. Det har vært kjempegøy å få være med. Disse damene har erfaring, de fleste av dem, så de har mye å lære oss, og det syns jeg er viktig. Jeg er utrolig fornøyd og jeg sitter igjen med masse lærdom.
 2. Jeg sitter igjen med masse erfaring om hva som skal til for å bli en toppspiller. Jeg har tatt med meg mye læring. Det er ikke mange 15-åringer som får sjansen til å være med på en treningsleir med et topplag, så nå er det viktig å ta med meg alt jeg har lært både på og utenfor banen, og bruke det på trening og i kamp hjemme.

Emilie Libakken Østerås:

 • Født: 27.03.2002
 • Posisjon: Sentral midtbane
 • Tidligere klubb: Tveita
 • I Vålerenga siden: Høsten 2013

 1. Jeg syntes det var veldig gøy og lærerikt å få være med på treningsleiren. Jeg ble bedre kjent med alle på laget.
 2. Jeg har lært utrolig mye om hvordan det er å være proff, og jeg lærte masse nyttige ting fra de andre spillerne på laget. Det er ting jeg tok med meg og kan bruke for å utvikle meg videre som spiller.

Bilder fra treningsleiren via linkene under:

PS! Jentene imponerte også utenfor banen og hadde det soleklart beste underholdningsinnslaget på avslutningskvelden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..