Ekholt gikk til topps i Østlandsserien 2016/17 etter en utrolig spennende og nervepirrende serieavslutning.

Det var duket for en spennende serieavslutning lørdag. Ekholt ledet to poeng foran Koll, så ingenting var avgjort.

Men da Koll tapte 3-4 for Skeid, kunne Ekholt juble for seriemesterskapet før de skulle avslutte serien mot Vålerenga. Det ble et 4-7-tap, men det la likevel ikke noen demper på humøret.

Det ble nemlig førsteplass til slutt. De endte opp med 39 poeng på 18 kamper og en målforskjell på 71-32. Koll tok andreplassen med 37 poeng og en målforskjell på 93-52, mens Vålerenga endte på tredjeplass med 35 poeng og en målforskjell på 74-31.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rotet det nesten bort

Ekholt ledet med hele syv poeng da lagene tok juleferie, men etter noen sure tap og et knepent tap mot nettopp Koll havnet de plutselig bak Koll-damene og var avhengig av hjelp fra andre lag.

LES OGSÅ: Tar juleferie på topp: – Vi har tatt steget

Og den hjelpen fikk de. Først tok OSI en 5-3-seier over Koll i nest siste serierunde. I siste runde lørdag hadde dermed Ekholt alt i egne hender når fjorårsmester Vålerenga sto på motsatt side. Det endte med et 4-7-tap, men det ble likevel jubel. Tidligere på dagen hadde de nemlig fått hjelp fra Skeid.

Nerve til siste slutt

Skeid klarte nemlig 4-3 mot Koll i en heidundrendes futsalkamp. Skeid ledet hele 3-0 allerede 13 minutter ut i kampen og da måtte lagleder Trine Sande ta timeout.

Koll kjempet seg tilbake i kampen og mot slutten sto det 4-3 til Skeid og Koll presset på for en ny scoring. Det lyktes de ikke helt med, men Sande var fornøyd med moralen laget viste utover kampen.

– Det jeg var mest opptatt av etter kampen, var hvilken lagmoral, vinnervilje og kjemping jentene fant frem, på tross av at vi lå under 0-3 etter 11 minutter. Superstolt lagleder, skriver Sande i et innlegg på Facebook-siden til Koll.

Resultatet førte også til at Ekholt kunne juble for serietittelen før sin kamp. Det etter en ekstremt spennende serieavslutning.

– Ekholt fortjente tittelen i år, da de har vært det mest stabile laget hele sesongen. Gratulerer så mye, Ekholt, avslutter Sande innlegget på Kolls Facebook-side.

Dermed har Østlandsserien fått tre ulike vinnere de siste tre årene. Koll vant i 2014/15, Vålerenga i 2015/16, mens nå var det Ekholt sin tur.

Ekholt og Koll er for øvrig også begge kvalifisert for NM i Bergen 12. mars. Der møter de lag fra andre kretser rundt om i landet. 

Malnes toppscorer

Toppscorer i serien ble for øvrig Malin Vik Malnes fra OSI med sine 23 scoringer. Christiane Meløy Christensen ble Koll sin toppscorer med 15 mål, mens Julia Arnesen ble Ekholt sin toppscorer med sine 14 mål.

ekholt-7711
Her er noen av jentene på Ekholt. De skal nå til Bergen for å kjempe om NM-gull sammen med blant annet Koll. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no

I videovinduet under får du scoringer og høydepunkter fra en kamp mot Rapid Athene tidligere denne sesongen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..