Vi møtte Noor Hoelsbrekken Eckhoff (17) på treningsleir i Santa Ponça. Der tok vi en lengre prat om treningsleiren, Lyn og J19-landslaget.

Hun var nemlig på treningsleir med Lyn Fotball sine samarbeidsskoler, Nydalen VGS og Otto Treider Private Gymnas. De to skolene hadde lagt treningsleiren til den lille feriebyen, Santa Ponça, 15 minutter sørvest fra Palma på den spanske ferieøya Mallorca.

Torsdag fikk vi se en rolig morgenøkt med litt teknikk, ballbehandling, bevegelighet, hurtighet, possession og litt avslutninger. De hadde en rolig økt siden det var kamp mot det sveitsiske seniorlaget Veltheim Frauen.

SE BILDER FRA MORGENØKTEN HER

(Artikkelen fortsetter under bildet)

noor_eckhoff_3

Solid seier

Det ble en relativt enkel motstand og de norske jentene ga seg ikke før det sto 8-1. Noor var selv arkitekten bak flere av scoringene, men klarte ikke å sette ballen i mål selv. Nærmere enn et stolpetreff ble det ikke.

– Det var ikke god motstand, men det er en kamp hvor man kan få prøve ut ting i spesielt i det offensive spillet. Sånn sett er det god læring det også, men vi håpet selvfølgelig på litt bedre motstand.

SE BILDER FRA KAMPEN HER

Lørdag satt jentene seg på flyet tilbake til Norge etter en god treningsuke og to storseire (12-1 og 8-1) i fine forhold på Mallorca.

– Det har vært kjempebra her, sier Noor når vi sitter i hotellobbyen kun et steinkast fra banen de har trent på den siste uken.

– Også har det vært godt å komme seg bort fra kulden i Norge, så jeg misunner deg som er her så mye, fortsetter hun og sikter til kvinneidrett.no sin redaktør, Andreas Kristoffer Berge, som bor på Mallorca ni måneder i året og jobber som mediesjef på Mallorca Toppfotball.

Det er ganske stor forskjell på været?

– Ja, det kan man si. Det er det, så veldig deilig.

Hjemme i Norge og Oslo har det nemlig ligget på rundt 0 grader og helt ned til minus 8 grader den siste uken. På Mallorca har det vært opp mot 20 grader og sol omtrent hver dag. (kilde: yr.no)

(Artikkelen fortsetter under bildet)

noor_eckhoff_2

– God erfaring

Men vi beveger oss videre til et nytt tema. Noor spiller til daglig i 1. divisjon for Lyn. I fjor var de nære et opprykk til Toppserien. Det ble til slutt tap for Medkila i kvaliken.

– Fillern, bryter Noor ut når vi nevner kvaliken.

– Men det var god erfaring å ta med seg videre. Vi fikk jo kjent på nivået man møter i Toppserien, så god erfaring, så tar vi det med oss i år og rykker opp i år i stedet, fortsetter hun.

– Sett bra ut på trening

I Lyn har det blitt en del utskiftninger etter fjorårssesongen.

Andrea Wilmann, Heidi Ellingsen og Frida Maanum har alle gått til Stabæk, mens Natalie Granvang Nilsen og Elise Richardsen har gått til Fart. Samtidig har Marianne Jakobsen og Sarah Gran lagt opp. Inn har Emilia Ruud, Emilie Raaum Closs, Katerina Bjerke og Synne Hurum Austmo kommet. Også Bækkelagsduoen Ebba Lund Andersen og Tine Celine Karsteinsen har signert for Lyn. I tillegg har Linn og Camilla Huseby kommet på lån fra Kolbotn.

– Jeg føler vi stiller bra, men vi har ikke fått spilt så mange kamper sammen ennå. Jeg tror det kan bli veldig bra når vi får øvd på å spille sammen og lært oss å bruke hverandre. Når vi får til å spille vårt spill kan det bli veldig bra og det har sett bra ut på treningene.

– Vi vil kjempe om å rykke opp

Selv om de har mistet tre meget sentrale spillere i Wilmann, Ellingsen og Maanum, tror Noor Lyn skal kunne fortsette å kjempe i toppen.

– Veldig sentrale spillere. Det er kjempetrist, men samtidig har vi fått inn så mange gode spillere at det går nok bra.

For målsetningen er klar. Lyn skal kjempe om opprykk.

– Det er selvfølgelig å komme dit vi var i fjor. Vi vil kjempe om å rykke opp til Toppserien, men kanskje unngå kvalikkampen. Det er jo et klart mål, sier en offensiv Noor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

noor_eckhoff_5

– Gleder meg veldig

Men det er ikke bare på klubblag Noor har en viktig tid foran seg. Hun er også med i J19-troppen som skal til La Manga i starten av mars. Det som oppladning inn mot EM-kvalifisering på hjemmebane i april.

Det blir med andre ord kun en snartur hjemom Norge før hun setter seg på flyet til Spania igjen. Denne gang på sørøstkysten av fastlands-Spania.

– Jeg gleder meg veldig. Vi møter blant annet USA, som er en stornasjon i fotball. Så det blir veldig gøy å teste seg mot de og se hvordan nivået er.

Mål om EM-sluttspill

J19-EM-kvalifiseringen er som sagt på hjemmebane i Norge. Dermed håper hun å gjenskape fjorårets J17-EM-kvalik. Da gikk Norge videre til sluttspillet fra kvaliken som var i Norge.

– Ja, det blir kjempemorsomt. Da må du fly tilbake til Norge, Andreas, så må du se på der og. Charter-Andreas. Du kommer solbrun og hilser på, sier en alltid blid og spøkefull Noor.

Og selvfølgelig er målsetningen å ta seg til EM-sluttspillet i Nord-Irland.

– Jaja, selvfølgelig er målet. Noe annet ville jo vært dumt, avslutter Noor, før hun beveger seg mot rommet sitt for å gjøre ferdig en skoleoppgave.

Vi takker både Noor og resten av gjengen ved Nydalen VGS og Otto Treider Private Gymnas for en hyggelig dag!

I videovinduet under får du scoringene og noen av sjansene til Nydalen vgs og Otto Treider private gymnas i kampen mot Veltheim frauen.

noor_eckhoff_1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..