Kvinneidrett.no kåret Matilde Alsaker Rogde (16) til årets unge spiller i Toppserien og NM for årets 2016.

Vi har kåret årets unge spiller utifra følgende kriterer:

  • Må debutere i Toppserien det året det er snakk om
  • Må være under 18 år eller fylle 18 samme år
  • Prestasjoner i både klubb og på landslag tas med i vurderingen

Til slutt falt valget på Klepps Matilde Alsaker Rogde. Hun fikk prisen i forkant av J19-NM-finalen i november.

Begrunnelse:

Klepps Matilde Alsaker Rogde (16) har tatt Toppserien og norsk fotball med storm i 2016. Sammen med den gode J16-generasjonen tok hun gull i åpent nordisk mesterskap i sommer, mens de også hadde full kontroll gjennom første hinder i kvalifiseringen på vei mot J17-EM neste år.

Kantspilleren så vi for første gang i en J15-landskamp på Hamar i 2015 og allerede der så vi at hun var en spiller med stort potensiale. Da hun signerte for Klepp foran årets sesong var vi heller ikke i tvil om at hun kom til å gjøre det bra i debutsesongen sin. Nå har hun også spilt seg til fast plass på A-laget til Klepp og der tror vi at hun blir fremover.

Matilde har også vært veldig delaktig i Klepps J19-lag og deres vei til cupgull, og spesielt den ene scoringen hennes i semifinalen var av det vakre slaget (Se scoringen hennes fra semifinalen i videovinduet helt nederst i saken). Hun scoret for øvrig begge målene i 2-0-seieren i semifinalen, før hun scoret det første målet i 3-1-seieren over LSK i cupfinalen. En finale hun også ble kåret til banens beste spiller i. Totalt scoret hun syv av lagets 13 mål da hun tok sitt andre NM-gull. For to år siden tok hun nemlig NM-gull med Forus og Gausel sitt J16-lag da de slo Lyn 2-1 i finalen.

Vi gleder oss til å følge Matilde videre i årene som kommer!

mtf-jul-0154
OVERREKKELSE: Matilde Alsaker Rogde (til venstre) og Kvinneidrett.no sin redaktør, Andreas Kristoffer Berge, under overrekkelsen av prisen på Gardermoen i november. Foto: Maria Hiim for Kvinneidrett.no
mtf-jul-2053
ÅRETS UNGE SPILLER: Matilde Alsaker Rogde med prisen som årets unge spiller 2016.

4 kommentarer »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..