Det har vært en tøff høst for jentene i Sarpsborg 08, men nå ser de lyst på fremtiden. Vi tok en lengre prat med kaptein, Julia Charlotte Tveter Arnesen.

Det hele startet 18. oktober. Sarpsborg 08 vedtok at damesatsingen i klubben skulle avvikles. Videre skulle de støtte en klubb som ønsket å ta over satsingen med 100 000 kroner i startkapital.

Ved første møte var det mange interesserte klubber, men til slutt sto valget mellom Drøbak/Frogn, Kvik Halden og Råde, eller eventuelt starte opp en ny klubb. Etter en avstemning blant jentene falt valget på å starte en ny klubb.

Men kun dager etter at valget ble tatt gjorde Sarpborg 08 retrett. De valgte å videreføre damesatsingen i klubben likevel.

– Det har i denne prosessen vært avgjørende å finne gode løsninger. Basert på alle fakta vi i dag besitter er det åpenbart for styret at det å reorganisere og fortsette er den beste løsningen. Det har fra styrets side vært viktig at det ikke skal gå prinsipp i denne saken og derfor velger vi å endre vårt vedtak, sier styreleder, Cato Haug i en pressemelding på klubbens hjemmesider.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

13958150_1008688019229358_3813040469272115133_o
SARPSBORG 08: Julia Arnesen i aksjon for Sarpsborg 08. En drakt hun frem til nylig trodde hun måtte bytte ut.

– En lang høst

Men la oss skru tiden tilbake et drøyt år. Sarpsborg 08 rykket ned fra 1. divisjon etter at de i to år på rad spilte om opprykk til Toppserien. Det var tøft å rykke ned, men laget, som var under et lite generasjonsskifte, var fast bestemt på en rask retur til vårt nest øverste nivå.

Det startet lovende i 2. divisjon og de kjempet om kvalikplass, men så stupte de plutselig på høstsesongen.

– Det hadde vel mye med at vi først hadde meldt på to lag og vi var ikke nok jenter til det. Jeg og alle andre måtte spille dobbelt opp, så på slutten ble vi trekt poeng i 4. divisjon fordi vi brukte ulovlige spillere. Det ble mye restitusjonstrening og vi fikk ikke trent på det vi burde. Det ble en lang høst hvor det stoppet litt opp.

For det endte med at klubben måtte trekke laget fra 4. divisjon.

«Sarpsborg 08 2 trekkes 10 poeng for gjennomgående bruk av for mange spillere mellom 1. og 2. lag – 5/9», står det på fotball.no.

Som Arnesen nevner så ble det mye kamper på alle og til slutt var det ikke sprut igjen i bena til de viktige kampene i 2. divisjon. Dermed endte de kun ett poeng over den siste nedrykksplassen.

– Til slutt så handlet det mer om å berge plassen enn å spille om kvalikplassen. Når vi fikk vite at det kunne være både fire og fem lag som rykket ned, så var vi i hvert fall i faresonen, sier Arnesen, som også priser seg lykkelig for at klubben klarte seg.

– Ja, det er veldig viktig, og jeg vil ikke tenke på hva som hadde skjedd om vi hadde rykket ned.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

13925490_1008683712563122_6501452276536899571_o
NÆRE NEDRYKK: Sarpsborg 08 var nære nedrykk, men klarte seg til slutt. Her er J19-laget deres før en NM-kamp mot Lyn.

– Gråt om hverandre

Ikke lenge etter at serien var ferdigspilt, fikk jentene den tunge beskjeden om at damefotballen i klubben skulle legges ned.

– Det kom helt uventet på oss at vi skulle få den beskjeden. Den fikk vi en halvtime før vi skulle ut å trene, så da satt vi jentene i garderoben og gråt om hverandre. Vi skjønte ikke helt hva som hadde skjedd, sier kaptein Arnesen når vi snakker med henne.

– Så vi har egentlig følt oss litt snytt av Sarpsborg som valgte den løsningen, fortsetter Arnesen.

– Vi ser positivt på det

Etter mye om og men falt de på valget om å starte en ny klubb i Sarpsborg, men plutselig fikk de beskjed om at Sarpsborg 08 ville ta de tilbake i varmen.

– Men de har hele tiden sagt at de vil det beste for oss og det viste de nå. De synes ikke den løsningen vi kom frem til var den beste for oss. Så nå virker alt veldig bra og vi ser positivt på det.

To måneder med fortvilelse, skuffelse, tårer og ikke minst mye hardt arbeid var tilbakelagt. Litt unødvendig kanskje, men samtidig føler Arnesen at spillergruppa kom sterkere ut av alt prosessen.

– Jeg tror gruppa kom sterkere ut av det her, for vi sto skikkelig samla når det her skjedde med oss. Vi har blitt knyttet sammen på en helt annen måte på grunn av det der, for vi sto sammen om det og alle var i samme situasjon.

– Ser lyst ut

Og nå kan det virke som om klubben mener alvor med damesatsingen. De har allerede ansatt Mona Brevik i 20 prosents stilling for å ta av seg det administrative rundt klubben, mens Rune Hansen er blitt ansatt som keepertrener. I tillegg jobbes det med å få en hovedtrener på plass.

– Ja, det ser lyst ut. De har ansatt to bare denne uken her, også har de hatt noen intervjuer med hovedtrenere, men det er ikke landet ennå, sier Arnesen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

13962780_1008683282563165_7901625567501303766_o
SER FREMOVER: Julia Charlotte Tveter Arnesen og resten av jentene på Sarpsborg 08 kan nå se fremover.

– Planer om å studere i Oslo

For Arnesens del derimot er det ikke sikkert det blir mer enn en halv sesong til i klubben. Hun har planer om å studere i Oslo, og da kan det fort komme et klubbytte. Hun er dog også åpen for å spille ferdig sesongen.

– Jeg må jo tenke litt på studier også og har jo egentlig planer om å studere i Oslo fra høsten av, så det kan hende det bare blir et halvt år til i Sarpsborg. Men jeg får se hvordan sesongen utvikler seg og hvordan det blir. Det er mye mulig at jeg spiller ferdig sesongen, sier ungjenta.

LES OGSÅ: Tar juleferie på topp: – Vi har tatt steget

– Vil tilbake til 1. divisjon

Hun ønsker i utgangspunktet en retur til 1. divisjon når vi spør om målsetningen fremover.

– Jeg vil i hvert fall tilbake i 1. divisjon igjen. Jeg følte at det nivået passet meg bra når jeg kom til Sarpsborg og jeg føler jeg kan fortsette å utvikle meg derfra og videre.

For det er stor forskjell på 1. og 2. divisjon. De beste lagene i 2. divisjon gir riktignok god matching, men det er veldig variabelt. i 1. divisjon får man god matching i hver eneste kamp.

– Ja, noen av kampene blir det altfor lavt nivå i, så det blir mer som treningskamper. Det er selvfølgelig noen tøffe matcher i 2. divisjon også, men i 1. divisjon får du de tøffe matchene hver gang. Det trenger man hvis man vil opp og videre, avslutter Arnesen til Kvinneidrett.no.

Nå i vinter spiller for øvrig Arnesen futsal for Ekholt. De topper tabellen med syv poeng når de tar juleferie. Mer om det kan du lese om HER.

julia-7703
1. DIVISJON: Julia Charlotte Tveter Arnesen ønsker seg tilbake til 1. divisjon.

 

 

2 kommentarer »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..