Lilly Elida Håseth (15) fra Nordstrand Tennisklubb tok to NM-gull på to dager innendørs i Heminghallen.

– Det har vært spennende. Jeg trodde egentlig ikke at jeg skulle komme så langt. Jeg har hatt en vanskelig periode i det siste, men jeg startet med turneringen og følte jeg spilte ganske bra, så det har vært veldig gøy, sier den nybakte Norgesmesteren til Kvinneidrett.no rett etter premieutdelingen i Heminghallen.

SE OGSÅ:
Bilder fra double-finalen
Bilder fra singel-finalen

– Spilte veldig bra sammen

Finalen i double gikk mandag. Først møtte hun partneren sin, Emilie Elde, i semifinalen i singel-turneringen. Der ble det en solid seier i to strake sett med sifrene 7-5, 6-1. En snau time senere sto Lilly og Emilie på samme side. Da spilte de double mot Furusets Nora Lima Dahl og Astrid Wanja Brune Olsen.

Etter at Lilly og Emilie vant det første settet, gikk det andre settet til Furuset-duoen. Dermed måtte det super tie break til for å kåre en vinner. Der var Lilly og Emilie bunnsolide og vant 10-2.

– Jeg hadde nettopp spilt mot medspilleren min, så jeg trodde ikke det skulle gå så bra, men vi spilte veldig bra sammen. Vi spilte veldig offensivt, så det var veldig gøy å vinne den, sier Lilly om ukas først NM-gull.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

inne-nm-tennis-2016-8523
DOUBLE-MESTER: Emilie Elde (til venstre) og Lilly Elida Håseth ble Norgesmestere i double.

– En veldig bra kamp

Dagen etter var det duket for en ny finale. Denne gang i singel. Lilly møtte Caroline Rohde-Moe i finalen tirsdag kveld.

Etter å ha tatt ledelsen 3-0 i game, så Lilly seg ikke tilbake og vant det første settet 6-4.

I den andre settet fortsatte Lilly det solide storspillet og ledet 5-0, før hun avga settets første game. Men det uten fare, for Lilly tok seieren i det syvende gamet og vant settet 6-1.

Dermed ble det seier 2-0 i sett og Lilly tok med det sitt første singel-NM-gull i seniorklassen.

– Det var en veldig bra kamp fra min side. Jeg spilte mitt spill, offensivt. Jeg var kald i hodet og prøvde mitt beste, så fikk jeg til det ganske bra, så det var veldig gøy.

SE OGSÅ:
Bilder fra double-finalen
Bilder fra singel-finalen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

inne-nm-tennis-2016-8632
I AKSJON: Lilly Elida Håseth i aksjon under singel-finalen.

– Veldig bra nasjonalt

Med de gode resultatene avsluttet Lilly året med fire NM-gull i skapet. Hun tok NM-gull i singel inne i U16-klassen i mai, mens hun tok NM-gull ute i samme klasse i august. Med de to NM-gullene i desember ble det et godt år nasjonalt, selv om det har trøblet seg litt internasjonalt.

– Jeg har vunnet tre NM-gull i singel, så jeg har spilt veldig bra nasjonalt. Jeg fikk det ikke helt til som jeg ville internasjonalt, men jeg har totalt sett hatt et bra år og spilt mye bra tennis.

Satser på å klatre internasjonalt

Etter jul er målet å klatre videre på ITF-rankingen og skaffe seg en bedre posisjon i internasjonal tennis.

– Jeg skal satse på å klatre på rankingen internasjonalt i hvert fall, så det blir mange internasjonale ITF-turneringer. Det blir veldig spennende å se hvor høyt opp jeg kan komme, avslutter Lilly til Kvinneidrett.no.

SE OGSÅ:
Bilder fra double-finalen
Bilder fra singel-finalen

Vi gleder oss til å følge Lilly videre i hennes tenniskarriere!

inne-nm-tennis-2016-8588

inne-nm-tennis-2016-8509

inne-nm-tennis-2016-8666

inne-nm-tennis-2016-8663

inne-nm-tennis-2016-8673

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..