Landslagskaptein Maren Mjelde ble nylig klar for Chelsea. Hun avsluttet landslagsåret med 1-1 borte mot Tyskland.

– De har mye ball, men samtidig føler jeg ikke at de er så veldig farlig før utover i andreomgangen. Det blir litt farligheter og en del dødballer, og vi vet at de er sterke der. Men jeg synes det er greit med uavgjort egentlig, sier Mjelde om 1-1-kampen mot Tyskland.

1-1 mot regjerende OL-mesteren er absolutt et bra resultat.

– Det er veldig kjekt. Vi er ganske bra defensivt og Tyskland er ganske svake når vi kommer bak de og i mellomrom, så vi kunne kanskje ha klart å utnytte det mer, men det er ting å bygge på og vi ser at vi kan straffe et så godt lag.

Generasjonsskifte

Fotballjentene går igjennom et generasjonsskifte. Noe Mjelde merker.

– Jeg merker jo at laget bare blir yngre og yngre. Dette året har jeg gått fra å være i midtsjiktet til å være en av de absolutt eldste, så jeg ser at det skjer et generasjonsskifte. Men det gjør det på veldig mange lag, også på Tyskland hvor de har mange unge spillere. Det er god erfaring for de yngre som kommer opp på A-landslaget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

15259304_1109586989139460_6127606669268374671_o
STARTELLEVEREN: Den norske startelleveren som spilte 1-1 mot Tyskland.

Klar for Chelsea

Mjelde har spilt i Arna-Bjørnar, Turbine Potsdam, Kopparbergs/Göteborg og Avaldsnes, men nå venter nye eventyr når landslagskapteinen reiser til engelsk fotball og Chelsea.

– Det virker som en veldig bra og profesjonell klubb. Det er nok den mest profesjonelle klubben jeg har vært i. Jeg tror og håper at det kan gjøre meg til en bedre spiller. Alt ligger såpass til rette for å bli en bedre fotballspiller. Jeg gleder meg enormt mye og det kribler litt i magen allerede. Men det skal bli godt med en pause, så gleder jeg meg til å flytte til England.

Og presentasjonen av henne var storslått med filmteam, intervjuer og besøk på Stamford Bridge.

– Ja, de gjorde en stor greie ut av det. Chelsea har lyst til å satse stort på kvinnefotballen og det fikk jeg veldig inntrykk av når jeg var der borte. Det blir stas å få være en del av en klubb som setter kvinnene såpass høy og det er en utvikling i engelsk fotball som er veldig spennende.

– Tror ligaen kommer til å bli veldig bra

Engelsk fotball er i vinden for tiden og stadig flere og flere spillere ser mot fotballøya. Samtidig satses det bra på engelsk kvinnefotball også i media.

– Jeg tror kanskje at flere og flere norske kanskje kommer til å bevege seg over til England. Det tror jeg kanskje flere spillere fra andre land også kommer til å gjøre. Jeg tror at ligaen kommer til å bli veldig bra. Nå har jeg ikke vært der selv, men jeg håper og tror på den utviklingen.

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..