Matilde Alsaker Rogde (16) sendte Klepp i J19-cupfinale med drømmescoring.

– Først og fremst gledet jeg meg veldig til denne kampen.Laget hadde hatt to gode NM-kamper mot Hinna og Lyn, mens jeg synes at jeg selv også spilte veldig godt i disse kampene, sier Matilde innledningsvis når vi snakker med henne tirsdag kveld.

Haugar ble slått 3-1 i første runde, før Hinna ble slått 3-2. I kvartfinalen ble Lyn slått 8-7 etter straffer, før altså semifinalen mot Arna-Bjørnar sto for tur på Klepp Stadion på tirsdag.

– I dag synes vi vant fortjent. Arna-Bjørnar hadde litt mer ball i starten, men etter ti minutter føler jeg at vi stort sett styrte kampen og hadde noenlunde kontroll gjennom hele kampen, sier Matilde og fortsetter.

– Etter 1-0 ble vi bare bedre og bedre, og jeg opplevde kampen som utrolig gøy. Jeg jobbet sammen med lagvenninner som ga alt.

Og 1-0-scoringen kom 26 minutter ut i kampen.

– En ball ble slått i bakrom og keeper kom ut rett utenfor 16-meteren. Da vant jeg ballen etter og ha presset henne litt. Jeg rundet keeper og en forsvarer, før jeg satt ballen i åpent mål, forklarer Matilde den første scoringen sin.

– Kunne nesten ikke tro mine egne øyne

Ti minutter etter kom dagens høydepunkt på Klepp Stadion. Matilde vartet opp med et drømmetreff uten like da hun økte til 2-0.

– Jeg tror kanskje det er det fineste målet jeg har scoret. Jeg demper et god slått innlegg i luften med høyre fot og skyter på halv volley kontant i krysset fra rundt 16+ meter.

– Det var deilig å se ballen smelle inn, og jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne, fortsetter Matilde.

Se scoringen via videovinduet:

 

Vunnet cupfinale før

Flere mål ble det ikke og Klepp vant til slutt 2-0. Dermed er Matilde klar for en ny tur i Telenor Arena. Hun spilte nemlig cupfinale der i 2014. Da vant hun J16-finalen sammen med Forus og Gausel (slo Lyn 2-1). I november skal hun tilbake. Denne gang med Klepp og med J19-laget deres.

– J16 finale-seieren mot Lyn i 2014 var en veldig kjekk opplevelse. Jeg er veldig glad og klar for å kanskje kunne få enda en så god opplevelse i Telenor Arena som vi fikk den gang.

– Å kommer til finalen er stort, men vi er fullt klar for å gjøre så godt vi kan for å vinne, fortsetter hun.

– Utrolig gøy og lærerikt

Matilde kom til Klepp i januar. Hun har tatt Toppserien med storm i 2016 og står med 12 offisielle kamper for A-laget. I tillegg har hun vært en veldig viktig bidragsyter til at Klepps J19-lag nå er i cupfinalen. Hun har nemlig scoret i samtlige J19-NM-kamper hun har spilt.

– Året i Klepp har vært veldig kjekt og lærerikt. Jeg trives utrolig godt og har i det siste fått mye spilletid, noe som jeg syntes er utrolig gøy og lærerikt. Jeg har utviklet meg som fotballspiller og har også blitt mer vandt til nivået. Noe jeg fortsatt holder på å vende meg til.

Les også intervju med Rogde fra februar

I tillegg har 2016 bydd på noen fantastiske opplevelser også med flagget på brystet. Hun var blant annet med å vinne åpent nordisk mesterskap med J16-landslaget i sommer.

– Åpent nordisk og generelt året med landslaget har også gått veldig bra. Åpent nordisk var spesielt gøy og ligger langt oppe på lista av store opplevelser.

Cupfinale og EM-kvalik

Men året er ennå ikke over. Det er fortsatt mye morsom fotball igjen for Matilde. Toppserieavslutning, Cupfinale og EM-kvalik står nemlig på programmet før sesongen er over.

– Jeg er veldig klar for en god avslutning på sesongen, og at den skal bli kronet med cupfinale er jo bare veldig gøy. Jeg håper vi kan hente oss noen poeng i Toppserien og få en bra avslutning på sesongen. I tillegg gleder jeg meg også veldig til EM-kvalik i Moldova.

J16-landslagets EM-kvalik spilles mot Moldova, Bulgaria og Nederland mellom 21. og 26. oktober.

Se hele troppen HER

J19-cupfinalen i Telenor Arena spilles 18/19. november. Hvem som blir finalemotstander avgjøres lørdag. Da møtes Fløya og LSK til dyst i Tromsø.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..