Det nærmer seg innspurten og det er full spenning i flere avdelinger.

Vi har tatt en titt på alle de seks forskjellige avdelingene i 2. divisjon for å se hvordan det ligger an med tanke på både opprykk og nedrykk.

Avdeling 01:

LSK 2 avgjorde nok serien i går. Da slo de Vålerenga 2 med 2-0 og har nå en ti poengs ledelse i toppen av tabellen (med én kamp mer spilt).

Etter de to topplagene følger Lyn 2 og Kolbotn 2, før vi finner det første førstelaget. Det er Ørn-Horten, som har overrasket med å ta føringen i kampen om plass i opprykkskvalifiseringen.

Tre poeng bak de følger Lier, mens Sarpsborg 08 ligger seks poeng bak det igjen. Dermed ser det ut til at det vil stå mellom Lier og Ørn-Horten. De to møtes 2. oktober og da kan mye bli avgjort i den duellen.

I bunnen er det ekstremt jevnt. Stoppen trakk tidligere laget sitt og snudde ting litt på hodet, men i helgen knuste Eik Tønsberg Lier 5-1. Dermed er det Eik Tønsberg som innehar den siste sikre plassen. Poenget bak følger Fjellhamar (én kamp tilgode) og Skedsmo (én kamp mer spilt). Alle disse møtes innbyrdes og mye kan bli avgjort der.

Eik spiller hjemme mot både Skedsmo (til helgen) og Fjellhamar (29. september), mens Fjellhamar spiller hjemme mot Skedsmo i siste serierunde.

Dermed kan det bli spenning helt inn her også.

Avdeling 02:

Stabæk 2 leder serien, men kan da ikke rykke opp. Beste førstelag er Gimletroll med sine 33 poeng. Det er to poeng bedre enn Snøgg som har 31 poeng. Dermed kan det her bli kamp helt inn til døra.

I bunnen finner vi Fossum på 11 poeng. Poenget foran ligger Skarphedin (like mange kamper spilt) og Pors (to kamper tilgode).

Pors ligger da seks poeng bak Urædd 2, som har en kamp mer spilt.

Dermed er det spenning både i bunn og topp i denne avdelingen.

Avdeling 04:

Kaupanger og Hinna kjemper i utgangspunktet om plass i opprykkskvalifiseringen. Kaupanger ligger i øyeblikket to poeng foran Hinna, men sistnevnte har riktignok én kamp tilgode.

Ellers ligger også både Sandviken 2 og Klepp 2 i toppen, men de to kan altså ikke rykke opp siden de er rekruttlag. Fyllingsdalen kan blande seg inn i toppkampen der, men har syv poeng opp til serieleder Kaupanger.

I bunnen virker Forus og Gausel fortapt. De rykket opp foran årets sesong, men må nok ta turen ned igjen slik det ser ut. Også Staal Jørpeland sliter i bunnen, men de har heng på i hvert fall Bergen Nord/Hovding (fem poeng mellom lagene).

Avdeling 06:

KIL/Hemne virker å ha et godt grep om plass i opprykkskvaliken, men kan få kamp av Tynset helt inn til døra. Tynset ligger riktignok ni poeng bak, men har samtidig to kamper tilgode.

Molde ligger kun poenget bak Tynset og har også to kamper tilgode på KIL/Hemne, så de skal heller ikke avskrives.

I bunn virker både Træff/Gossen (4 poeng) og Hødd (5 poeng) fortapt. Nidelv ligger på plassen foran med 10 poeng, men har i tillegg to kamper tilgode på lagene bak

Avdeling 08:

Mjølner kan avgjøre kampen om plassen i opprykkskvalifiseringen allerede i kveld. Seier mot Medkila 2, så er plassen sikret. De trenger nemlig kun to poeng på sine fire siste kamper.

Bak de følger Grand Bodø 2, som ikke kan rykke opp, før vi finner Innstrandens. Innstrandens er nemlig 11 poeng bak og det med fire kamper igjen å spille. Dermed er de avhengig av fire strake seire, samtidig som Mjølner taper sine fire siste, noe som virker usannsynlig når vi ser på kampprogrammet. Mjølner har nemlig igjen Håkvik, som ligger desidert sist med kun ett poeng.

Dermed ser det stygt ut for Håkvik i bunnen. De har nemlig syv poeng opp til Brønnøysund og Medkila 2 på plassene over.

Avdeling 09:

Bossekop leder an med 12 seire på 12 kamper og en målforskjell på vanvittige 71-1. Likevel er Tromsdalen fortsatt med i toppkampen for fullt. De har seks poeng opp, men samtidig en kamp tilgode. Samtidig skal det sies at de har en del dårligere målforskjell.

I bunnen ligger Hesseng, som virker helt fortapt. Laget har kun ett poeng og det er åtte poeng opp til Alta på plassen foran.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..