Mariann Gabrielsen er tilbake i Oppsal etter et år i Fjellhamar. Onsdag scoret hun elleve mål da Lunner ble slått 6-41 i cupen.

–  Vi spiller mot et veldig mye dårligere lag enn hva vi er, for å si det rett ut. De er i 3. divisjon og vi er i Grundigligaen, så vi skal vise klasseforskjellen som vi gjør i denne kampen, sier Gabrielsen til Kvinneidrett.no om kampen.

SE OGSÅ: Bilder fra kampen

Lå under, men hadde full kontroll

For etter at Lunner tok ledelsen 2-0, snudde Oppsal kampen og ledet 2-23 til pause. Etter hvilen fortsatte det i samme spor og det sto til slutt 6-41.

– Vi er flinke til å holde det oppe og ikke slippe oss ned på deres nivå. Vi fortsetter å løpe i kontraen og tjener mye på det. Da kjører vi over dem etter at vi ligger under 2-0.

Gabrielsen selv scoret elleve av målene fra sin høyrekant-posisjon.

– Det er veldig gøy. Jeg liker sånne kamper hvor jeg kan løpe inn en del mål.

SE OGSÅ: Bilder fra kampen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

14115474_1026063227491837_6394386171794310356_o
Gabrielsen under onsdagens NM-kamp mot Lunner.

Vil lære av Aune

Hun er i utgangspunktet et andrevalg bak Malin Aune, som blant annet har vært med på flere A-landslagssamlinger det siste året.

– Ja, absolutt. Jeg har tenkt til å være andrevalg bak Malin og lære utrolig mye av henne, og også av Børge (Brown, hovedtrener journ.anm), som er tidligere høyrekant. I tillegg har jeg tenkt til å ta sjansen om jeg får den, noe jeg forhåpentligvis også gjør.

– Så jeg har lyst til å nærme meg Malin mest mulig denne sesongen, legger hun til.

13680234_1001043013327192_1323416461489404023_o
Gabrielsen jubler etter en kamp i U18-VM i sommer.

Fjerdeplass i U-VM

Gabrielsen har ikke hatt mye ferie siden sesongslutt i fjor. I sommer var hun i Slovakia for å spille U18-VM. Et mesterskap som endte med fjerdeplass.

– Sommeren var forhåndsvis bra. Vi avslutter med en fjerdeplass, som er utrolig bra i forhold til hvordan vi endte det i fjor. Vi hadde jo ikke egentlig noe tanke om at det skulle skje. Det var nesten ikke i drømmene våre en gang, så kommer vi på fjerdeplass. Noe som er helt fantastisk, sier ungjenta.

Etter VM fikk hun en ukes ferie i Spania, før det var på igjen med håndballen.

– Også var det hjem til Oppsal og hverdagen igjen da. Det har gått forhåndsvis bra, selv om det har vært mye håndball hele sommeren. Nå er det bare å gunne på.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gabrielsen under U18-VM i sommer.
Gabrielsen under U18-VM i sommer.

Larvik i første serierunde

Og det blir litt av en debut i Grundigligaen for Gabrielsen. Der venter nemlig Larvik i første serierunde.

– Det er det tøffeste man kan møte og den beste motstanden. Det er kjempegøy, i hvert fall for min del som aldri har spilt i Grundigligaen. Det her blir min debut, men det er greit å egentlig bare bli ferdig med Larvik. Å åpne med en ordentlig fest hjemme i Oppsal Arena mot de, tror jeg blir ordentlig morsomt.

For mot Larvik er det som regel fullsatt hall og vel så det.

– Ja, absolutt. Det er veldig gøy å spille med litt trøkk på tribunen. Også blir det gøy å spille mot Larvik, og spille mot de beste og teste seg på hvordan nivået er og hvor man må opp. Det gleder jeg meg veldig til.

Mye utskiftninger

Oppsal har mistet flere rutinerte spillere fra fjorårssesongen, men har fått inn en hel haug med unge sultne talenter.

– Vi mistet spillere som Vilde, Nina og Pernille, som var veldig bra spillere og som var veldig viktige for laget i fjor.  Men igjen har det kommet inn flere, men de er yngre og trenger kanskje litt tid på å bli ordentlig stabile i Grundigligaen.

Målet er likevel å nå topp seks.

– Ja, rundt sjetteplass er målet vårt. Vi er et ungt lag som kommer til å variere veldig. Vi har en større stall enn i fjor, men vi er et ungt lag som kommer til å gå opp og ned. Men vi tror vi kan bite fra oss, så topp seks. Det er målet, avslutter Gabrielsen til Kvinneidrettt.no.

14231784_1026066604158166_8536312173833669215_o
Gabrielsen under onsdagens NM-kamp mot Lunner.

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..