Natalie Granvang Nilsen redebuterte med scoring for Lyn i 3-1-seieren over Fortuna i åpningsfesten av «nye» Kringsjå Stadion.

– Det var gøy. Det er alltid litt bedre å komme innpå når vi leder, for man blir litt nervøs. Også var det moro å score, sier Granvang Nilsen til Kvinneidrett.no etter kampen.

SE OGSÅ: Bilder fra kampen

Granvang Nilsen er tilbake i Lyn etter en periode i Raufoss. Tilbake i 2013 og 2014 var hun nemlig Lyn-spiller, og fra da står hun bokført med ni A-kamper for klubben (åtte seriekamper og én NM-kamp). Den gang ble det én scoring da hun scoret da Lyn tapte 2-1 borte mot Grei 15. juni 2013. Hennes siste Lynkamp var i 2-2-kampen borte mot Fart tilbake til 29. mai 2014.

Siden mai 2014 har Granvang Nilsen nemlig spilt i Raufoss og var blant annet med på å få Raufoss opp i 1. divisjon etter opprykket i fjor. Forrige uke meldte hun derimot overgang tilbake til Lyn og søndag var hun tilbake i den hvite og røde drakta.

– Jeg trives veldig godt i Lyn. Første gangen jeg var her, så var det ikke riktig tidspunkt. Jeg føler at nå er det det riktige tidspunktet og det er morsomt at de vil ha meg her i Lyn, sier Granvang Nilsen, som startet sin nye periode med scoring.

– Ferdigscora

Granvang Nilsen kom inn for Jenny Røsholm Olsen i det 67. spilleminutt og det tok henne 22 minutter før hun satt ballen i mål.

–  Jeg får en ferdigscora pasning fra Andrea (Wilmann journ.anm) på venstrekanten, så den skulle jeg bare dytte inn i mål. Jeg hadde bestemt meg før kampen i dag at jeg skulle score et mål, så fikk jeg sjansen til det også, sier hun om scoringen sin.

Og nå gleder hun seg til fortsettelsen.

– Jeg har blitt tatt godt imot og gleder meg til å fortsette her i Lyn, og være med på å bidra i toppen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

lyn-fortuna-3156
Her setter Granvang Nilsen inn 3-1-scoringen.

«Seriefinale»

For Lyn kjemper virkelig i toppen. Etter 13 av 22 seriekamper ligger de på andreplass på tabellen, kun poenget bak ledende Grand Bodø. Ned til tredjeplassen er det hele elleve poeng og dermed ser det ut til at det minst skal bli kvalifiseringsplass.

– Det blir spennende. Om vi ikke får direkte opprykk, så får vi kanskje kvalik, så vi har fortsatt en mulighet.

Og seriefinalen kommer snart. 11. september møtes nemlig Lyn og Grand Bodø til dyst på Kringsjå. I våres endte oppgjøret mellom de med 2-0-seier til Grand Bodø.

– Det blir spennende å spille mot Grand Bodø. Jeg har allerede spilt mot de i år, så jeg gleder meg til å møte de igjen, sier Granvang Nilsen om toppoppgjøret.

SE OGSÅ: Bilder fra kampen

Røsholm Olsen fikk æren

Før kampen var det storslått åpning der byråd Rina Mariann Hansen offisielt åpnet banen som har fått både nytt kunstgress, blitt utvidet, fått nytt vanningsannlegg og ikke minst en tribune som har plass til 535 tilskuere for å nevne noe. Søndag ble 311 av disse setene brukt.

Og Lyn dominerte stort på banen. Kun elleve minutter skulle det gå før den første offisielle scoringen kom på «nye» Kringsjå Stadion. Andrea Wilmann fant Jenny Røsholm Olsen som enkelt satt ballen forbi keeper til 1-0.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

lyn-fortuna-2899
Her setter Røsholm Olsen inn den første scoringen.

Lyn fortsatte å produsere mye fremover, mens Fortuna kom på en sjelden visit i ny og ne. Det ble dog med 1-0 til pause.

Etter hvilen fortsatte Lyn å presse på og fikk en ny tidlig scoring i det 57. minutt. Camilla Linberg chippet ballen nydelig igjennom til Frida Maanum på løp. Hun la så ballen uegoistisk til Røsholm Olsen, som enkelt satt ballen i mål og 2-0.

Våknet etter redusering

Lyn virket litt tamme i en periode midt i andreomgang og Fortuna reduserte litt mot spillets gang i det 79. minutt da Anna Elise Aarønes Fjørtoft satt ballen i mål og 2-1 på Kringsjå.

Etter scoringen våknet virkelig Lyn. De presset på og hadde et helt annet trykk og intensitet i spillet sitt. De produserte flere store muligheter, men først i det 89. minutt klarte de å punktere kampen.

Da spilte Wilmann vegg med Maanum, før Wilmann fant Granvang Nilsen foran mål. Hun gjorde ingen feil da hun banket ballen i mål og fastsatte sluttresultatet til 3-1.

lyn-fortuna-3203
Lyns to målscorere. Granvang Nilsen (til venstre) og Røsholm Olsen.
lyn-fortuna-3183
Lyn jubler for seier.

Se alle scoringene i videovinduet under (video fra Lyn Fotball sin Youtube-konto):

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..