Ada Hegerberg ble torsdag kåret til UEFA Best Women’s Player in Europe 2015/16.

Rett etter trekningen av herrelagenes Champions League-grupper torsdag kveld ble det kåret årets spiller i Europa både på dame- og herresiden.

På damesiden var norske Ada Hegerberg én av tre representanter. De to andre var franske Amandine Henry og tyske Dzsenifer Marozsán.

Men det var den norske jenta som stakk av med prisen til slutt.

Med 13 stemmer vant hun foran Henry (4 stemmer) og Marozsán (3 stemmer). Isabell Herlovsen ble nummer 19, mens Caroline Graham Hansen ble nummer 24 i den innledende stemmeprosessen. Se hele listen HER (ekstern lenke til UEFA.com).

– Å stå her med dette trofeet er en stor ære. Jeg er veldig glad. Det er en utrolig følelse, sa Hegerberg fra scenen i Monaco.

Det er fjerde gang prisen deles ut og det er journalister fra UEFAs 55 medlemsland som stemmer frem sin favoritt. Nadine Angerer vant det første året før Nadine Kessler vant for to år siden. I fjor var det Célia Šašić som vant. Dermed blir Hegerberg den første ikke-tyske vinneren av prisen.

Scoringsmaskin

I fjor scoret hun utrolige 54 mål for Lyon og hun vant «the treble» etter seier i serien, den franske cupen og Champions League.

I tillegg skal det nevnes at hun scoret i den spennende Champions League-finalen mot Wolfsburg. Hun scoret kampens første mål, men Wolfsburg utliknet. Til tross for at hun bommet på sin straffe i straffesparkkonkurransen kunne hun juble etter at Lyon vant til slutt.

Vi gratulerer Ada med prisen som Europas beste fotballspiller!

Skjermbilde 2016-08-25 kl. 19.04.59

Foto: Skjermdump UEFA.com

Skjermbilde 2016-08-25 kl. 19.03.31
Foto: Skjermdump UEFA.com

1 kommentar »

  1. Utrolig kult, men er det ikke litt merkelig valg av bilde til artikkelen? Hva med et hvor hun spiller fotball kontra bærer på et barn?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..