Det ble spenning til siste slutt, men en heading fra Ingvild Urå og to langskudd fra Tiril Møller Olsen holdt til avansement for Eik Tønsberg i J16-NM.

Bilder fra kampen kommer senere!

– Det var veldig deilig. Jeg er veldig, veldig fornøyd og veldig fornøyd med jentene i dag, sier Ingvild Urå til Kvinneidrett.no.

– Det var kjempekult å slå Hønefoss, sier Møller Olsen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

– Har prøvd å score på hodet hele våren

Stedet er Eikbanen og Eik J16 har nettopp tatt seg videre til kvartfinalen i NM etter 3-2-seier over Hønefoss. Vi møtte to blide jenter etter kampslutt.

Kampen startet med at Eik styrte det meste og de fikk betalt etter syv minutter. På en corner headet Urå ballen sikkert i mål til 1-0.

– Det var utrolig deilig. Jeg skjønte ikke hva som skjedde med en gang. I hele vår har jeg prøvd å score på hodet, men jeg har satt de over og i stanga og vært fryktelig nære. Da var det skikkelig deilig å score nå når det virkelig gjelder, sier målscoreren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

eik-0242
Her header Urå (til venstre) inn 1-0-scoringen.

Etter drøye halvtimen kom også 2-0 signert Tiril Møller Olsen. Hun fyrte av fra rundt 20 meter og satt ballen vakkert i nærmeste kryss.

Dermed gikk Eik til pause med 2-0 og Hønefoss hadde knapt skapt noe som helst. Kun to halvsjanser hadde de å vise til de første 40 minuttene. Eik på sin side skapte ikke stort mer enn de to scoringene, men samtidig hadde de god kontroll på kampen.

– Øver mye på det

Etter hvilen tok det rundt kvarteret før Møller Olsen viste frem skuddfoten igjen. Hun økte distansen og fyrte til fra 30-35 meter og satt ballen i mål til 3-0.

– Det er kjempegøy å score. Langskudd er noe jeg øver ganske mye på, så det var herlig å få det til i kamp, sier tomålsscorer og matchvinner Møller Olsen, som også har scoret flere slike mål tidligere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

eik-0277
Eik jubler for den første scoringen til Møller Olsen.

De fleste av de rundt 150 tilskuerne tenkte nok at Eik skulle dra i land seieren på 3-0, men Hønefoss-jentene ville det annerledes.

Først gjorde Kaja Nikoline Berg-Moen en god redning på Hønefoss sin første store sjanse. Ballen var på vei inn i mål, men Berg-Moen fikk en hånd på avslutningen og det ender i corner. På corneren satt derimot Vilde Bjørkeslett inn 3-1 og Hønefoss øynet et håp.

Spenning mot slutten

I det klokka bikket 80 minutter headet Emilie Evensen Nilssen ballen i mål og Hønefoss hadde fire minutter overtid å gjøre comebacket komplett.

– Det var veldig forvirrende på slutten egentlig. Alle prøvde bare å unngå at de scoret et til, så det ble mye klabb og babb. Men vi klarte heldigvis å sikre det, sier Møller Olsen om de hektiske sluttminuttene.

Hver gang Eik-jentene fikk muligheten dro de til alt de hadde og klinket ballen langt utover sidelinjen. Det for å bruke tid på å hente ballene.

– Ja, jeg var veldig stressa, så jeg måtte bare klinke ballen ut over sida, så vi måtte bruke tid på å finne ny ball, sier Urå om avslutningen.

Det lyktes jentene med, for det gikk en del tid til ballhenting og til slutt kunne Eik strekke hendene i været. Dommeren blåste av og Eik vant til slutt 3-2.

Nå venter dermed kvartfinale for Eik Tønsberg.

– Det blir bare tøffere og tøffere, men jeg gleder meg allerede til neste kamp, sier Møller Olsen, som også har ambisjoner i NM.

– Vi har et veldig bra lag, og jeg håper selvfølgelig vi kommer helt til topps.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

eik-0399
Urå (til venstre) og Møller Olsen (til høyre) var to veldig blide jenter etter kampen.

– Nå skal vi opp

Både Urå og Møller Olsen spiller også på Eiks A-lag i 2. divisjon. Etter en tøff vårsesong hvor de kun sanket fem poeng, har de nå startet vårsesongen med 3-3 mot Sarpsborg 08 og 4-1-seier over Stoppen.

– Det var veldig deilig å få poeng mot Sarpsborg, for de tapte vi 8-2 for i våres. I tillegg var det  godt å ta Stoppen igjen, sier Urå.

Det kommer mye av god jobbing i sommer og litt endringer. Etter å ha vært lenge i nedrykksstriden har de skaffet seg en liten luke og har nå fire poengs margin ned til Fjellhamar og Skedsmo, som begge ligger under nedrykksstreken.

– Vi har jobbet veldig mye i sommer, så de poengene var veldig fortjent. Jeg synes vi har jobbet kjempebra og det går bare oppover nå, sier Møller Olsen, som nå ser oppover på tabellen.

– Nei, nedrykk tenker vi ikke noe mer på. Nå skal vi opp, avslutter Møller Olsen til Kvinneidrett.no.

(Resultater fra de andre kampene i åttedelsfinalen i J16-NM under bildet)

eik-0390
Eik-jentene jubler for kvartfinaleplass.

Andre resultater i J16-NM:

Bærums Verk Hauger – Viking: 3-2
Strindheim – Ullensaker/Kisa: 3-5
Randesund – Forus og Gausel: 1-3
Gneist – Syril: 6-3
Molde – Herd: 2-3
Ottestad – Lyn: Spilles 17.08
Grand Bodø – Tromsø: Spilles 21.08

Bilder fra kampen mellom EIK Tønsberg og Hønefoss kommer senere!

Se bilder fra kampen mellom Strindheim og Ullensaker/Kisa hos Karlsen Foto HER

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..