Etter 1-8-seier borte mot Teie, har Hønefoss tolv strake seire og en målforskjell på 92-6. Opprykket er med andre ord godt på vei sikret.

– Det var en bra andreomgang i hvert fall, sier Nora Marie Mortensen til Kvinneidrett.no etter kampslutt på Teiebanen.

Flere bilder fra kampen kommer på våre Facebook-sider senere!

Rotete førsteomgang

For i førsteomgang kunne det fort gått ille. Hønefoss scoret riktignok først da Silje Bekkåsen Nyhagen satt en straffe i mål. Helene Deiler Rong økte til 0-2, før Teie begynte å skape et par gode muligheter. Først en heading i tverrliggeren, før et skudd og en heading ble reddet.

Cirka halvtimen inn i kampen lyktes Teie da Julie Åkvik fyrte av et langskudd etter at Hønefoss rotet det til når de skulle spille seg ut. Keeper sto litt langt ute og ballen fikk en fin bue over keeper og i mål. 1-2 og kamp igjen.

Teie spilte en god førsteomgang, men da Nyhagen rundet keeper og la inn, var Hanne Fagernes uheldig og satt ballen i eget nett. 1-3 til pause.

– Ja, vi surra litt mye i førsteomgang. Det var litt dårlige pasninger og lite tempo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

teie-hbk-9571
Mortensen (med ballen) i aksjon under mandagens kamp.

Ny god andreomgang

Etter pause fikk også Teie noen muligheter, men toppscorer Marie Sundby klarte ikke å sette ballen i mål. Det gjorde derimot Hønefoss.

Først scoret Julie Gammelseter to raske. Først etter en retur etter et skudd fra Nyhagen, før hun satt ballen i åpent mål på pasning fra Nyhagen.

Nyhagen selv økte til 1-6 på et frispark fra omtrent 20 meter, før hun også satt ballen i mål alene med keeper.

1-8-scoringen kom også. Da var det Lissell Katarina Klevengen som fikk sette ballen i åpent mål. Også det på pasning fra kampens store spiller, Silje Nyhagen.

LES OGSÅ: Hønefoss mot opprykk: – Skal klare det

(Artikkelen fortsetter under bildet)

teie-hbk-9579
Silje Bekkåsen Nyhagen scoret hattrick nok en gang. I tillegg sto hun bak flere av de andre scoringene.

På god vei mot 2. divisjon

Med seieren har nå Hønefoss tolv strake seire og en målforskjell på 92-6. Det gir de tabelltopp åtte poeng foran Hallingdal (Hønefoss med én kamp mer spilt). Men det viktigste er at de nå er hele tolv poeng foran Modum på tredjeplass. De to beste lagene i 3. divisjon rykker nemlig opp og det skal godt gjøres om Hønefoss ikke skal være et av de to.

– Det er noen tøffe kamper igjen, men jeg tror det skal gå greit. Jeg ser 2. divisjon. Det gjør jeg, sier Mortensen når vi spør om veien videre.

Kan ta målrekord

I fjor spilte Hønefoss i 4. divisjon. Også der herjet de. Etter endt sesong hadde de ni av ni seire, 27 poeng og en målforskjell på 105-2. I år kan de med andre ord ta målrekorden. Det mangler de kun 13 mål på og det gjenstår åtte kamper.

– Ja, det kan gå det, avslutter Mortensen til kvinneidrett.no.

PS! Lørdag den 27. august spiller Hønefoss hjemme mot Tønsberg FK. Der ønsker klubben å lage fotballfest. Kampen går rett etter A-lag herrer har spilt sin kamp i 2. divisjon og klubben håper så mange som mulig blir igjen for å se damelaget spille. Sist hjemmekamp var det rundt 250 tilskuere på AKA Arena. Målet må vel være å slå det tallet!?

teie-hbk-9837
Dette Hønefoss-laget stormer mot opprykk til 2. divisjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..