Nordstrand Tennisklubbs Helene Alexandra Heiberg kunne juble for NM-gull i U19-single etter å ha slått Sandefjord Tennisklubbs Malin Graneng Olafsen 2-0 etter 6-2, 6-0 i finalen.

– Det føltes veldig bra. Etter en tøff og lang kamp i går, så var det deilig å få avgjøre alt i dag, sier Heiberg til Kvinneidrett.no torsdag etter U19-finalen.

SE OGSÅ: Bilder fra NM (tirsdag og onsdag)
SE OGSÅ: Bilder fra NM (torsdag)

Jobber mye med teknikk

Heiberg slo først Nora Lima Dahl i første runde, før hun fikk walk over mot Victoria Halvorsen i andre runde. Deretter slo hun Lillian Alexsandra Gabrielsen i en tøff semifinale, før altså Olafsen ble slått i finalen.

– Det har vært en veldig bra uke. Jeg fikk dessverre walk over i andre runde mot en veldig tøff motstander, men ellers er jeg veldig fornøyd med spillet. Jeg jobber med mye teknikk nå, så at det gir resultater er veldig gøy.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

heiberg-7154
Heiberg (til venstre) slo Olafsen (til høyre) i U19-finalen.

Fornøyd med sesongen

Totalt sett er også Heiberg fornøyd med sesongen så langt.

– Jeg vil si jeg er fornøyd. Jeg må prøve å være litt flinkere på å være bevist på hva jeg skal trene på, hver gang jeg drar på trening, så jeg får brukt tiden optimalt. Men jeg er fornøyd alt i alt.

Godt å krone sesongen med et NM-gull også?

– Ja, det er veldig deilig å få litt igjen for det.

Heiberg sliter samtidig med en ryggskade. Noe vi la merke til under tidligere i år. Nå venter behandling og undersøkelser.

– Jeg sliter fortsatt med ryggen, så det har ikke blitt noe bedre. Men vi har valgt å utsette behandling  og undersøkelser til jeg er ferdig her nå, så det blir nok noe undersøkelser og behandling de førstkommende dagene nå, sier den nybakte Norgesmesteren.

Flere turneringer venter

Som tennisspiller ligger man ikke på latsiden. Nå venter flere ITF-turneringer fremover.

– Det er skole snart, men jeg skal ut å reise med en gang igjen på et par ITF-er. I Sverige, kanskje Romania, Sveits og Rhodos, så det blir mye turneringer nå.

Og videre i karrieren skal hun satse alt.

Jeg går jo på videregående, men jeg skal gi alt de neste årene, så får vi se hvor det fører. Nå skal jeg bli best, avslutter 16-åringen (fyller 17 i oktober) til Kvinneidrett.no.

PS! Senere samme dag tapte hun og Mina Adelin Sælen Pedersen 0-2 etter 4-6, 6-7(5) mot Lillian Alexsandra Gabrielsen og Caterina Luisa Rokke i U19-double-finalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

heiberg-7128
Heiberg tok NM-gull i U19-single.

Håseth Norgesmester

Lilly Elida Håseth vant NM-gull i U16-single etter en lang og spennende kamp mot Victoria Schnell Jacobsen. Til slutt vant hun 2-1 i sett etter 6-2, 4-6, 7-5.

Schnell Jacobsen fikk også med seg NM-gull etter at hun of Sofie Bømark Syversen sikret gull i U16-double. Der ble Thea Sund Jacobsen og Marthina Diyani Schwencke slått 2-0 etter 6-3, 6-2.

SE OGSÅ: Bilder fra NM (tirsdag og onsdag)
SE OGSÅ: Bilder fra NM (torsdag)

heiberg-7539
Håseth tok NM-gull i U16-single.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..